Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ο Snowden της NSA και η ευθύνη του καναπέ!





του 
Μάκη Αρμενιάκου

(Σημείωση το παρακάτω άρθρο ξεκίνησε ως σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά εξελίχθηκε σε αυτό που ακολουθεί.)

Αλήθεια, με πόσο απαξιωτικό τρόπο αναφέρονται στα περιθωριακά συνωμοτικά blogs οι αξιόπιστοι πολιτικοί και τα έγκυρα ΜΜΕ τους!
Ξέρετε αυτά, που μόνο αυτά έγραφαν για τα CDS, το Αγγλικό Δίκαιο και την «μούφα» των δόσεων εκβιασμού του μνημονίου.
Αυτά που έγραφαν για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το The mall του Αμαρουσίου, για την ΝΤΠ, την κάρτα του Πολίτη, και την NSA.
Είναι απορίας άξιο, πως ακόμα οι πολλοί δήθεν σοβαροί, εμπιστεύονται και υιοθετούν τις απόψεις των δημοσιογράφων και των πολιτικών, και τις δήθεν επίσημες θέσεις του συστήματος, που σε όλα έχουν διαψευσθεί, και σε όλα έχουν αποτύχει, και οδηγούν τα πράγματα εκεί, όπου από πριν οι επικίνδυνοι γελοίοι και γραφικοί μέσα από τα περιθωριακά και συνωμοτικά blogs, έχουν καταγγείλει και προβλέψει, ότι βάσει σχεδίου θα φτάσουμε!
Αλήθεια γιατί παρακολουθούν και καταγράφουν τις συνομιλίες και τις επικοινωνίες σε όλον τον κόσμο; Μέχρι εχθές δεν ήμασταν άρρωστοι και ψεκασμένοι όσοι αυτό ακριβώς καταγγέλλαμε και υποστηρίζαμε;

Αλήθεια μπορεί να γίνει αυτό χωρίς την συνέργεια – συνεργασία των κυβερνήσεων όλων των χωρών;
Αν αυτό ισχύει (που ισχύει) δεν είναι καραγκιοζιλίκια τα όσα γίνονται στο προσκήνιο (συμβούλια – συσκέψεις – διαπραγματεύσεις κτλ) αφού ήδη τα έχουν «βρει» για πολύ πιο βασικά θέματα που ξεπερνούν τα Εθνικά συμφέροντα στο παρασκήνιο;
Το γελοίο επιχείρημα της ασφάλειας έναντι της τρομοκρατίας δεν στέκει, αφού δεν γίνεται επιλεκτικά οι παρακολουθήσεις σε ορισμένα «προφίλ» ανθρώπων με αυξημένες πιθανότητες τρομοκρατικής δράσης αλλά σε όλους γενικά, ακόμα και στους πολιτικούς και τους αξιωματούχους των κυβερνήσεων και της διπλωματίας, που μόνο τρομοκράτες (επισήμως) δεν χαρακτηρίζονται, ενώ στην ουσία, είναι οι ίδιοι που εκτρέφουν και χρησιμοποιούν απροκάλυπτα τους τρομοκράτες όπως στην περίπτωση της Κλίντον με τους ισλαμοφασίστες στην Συρία και αλλού.
ΞΥΠΝΑΤΕ ! Δεν θέλουν λεφτά. Δεν θέλουν περιουσίες! Αυτά τα παίρνουν για να μπορούν να έχουν την εξουσία. Και η εξουσία ΔΕΝ ασκείται σε πράγματα αλλά σε ανθρώπους. Και η μόνη επιβεβαίωση της εξουσίας είναι ο απόλυτος έλεγχος και η υπακοή.
Όμως μην ξεχνάτε κάτι. Ούτε η υπακοή τους αρκεί από μόνη της!
Η απόλυτη αίσθηση εξουσίας συνοδεύεται από υπακοή στην εξαθλίωση, στον πόνο και την φρίκη! Αυτό θέλουν από μας.
Και γι ’αυτό θα αποδοκιμάζουν, κατηγορούν, κυνηγούν και θα εξοντώνουν, κάθε μορφή αντίστασης και κάθε φωνή ανεξαρτησίας, ελευθερίας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.
Σκεφτείτε τη δική σας συμπεριφορά, όσοι συναινείτε αποδεχόμενη την σταθερότητα της συμφοράς, με το φόβο της δήθεν χρεοκοπίας, αν σας έχει μείνει κάτι από τα παραπάνω (ανεξαρτησία, ελευθερία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια) που σας χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο, και σκεφτείτε επίσης αν μπορείτε να είστε ήσυχη με την συνείδησή σας για τα εως τώρα θύματα της κρίσης, που αψηφήσατε με την ψήφο σας κοιτάζοντας μόνο τον εαυτό σας.
Μην κάθεσαι στον καναπέ υπολογίζοντας πόσα θα σου κόψουν, με την δική σου συναίνεση, από το φόβο «πιο καλά λιγότερα από το τίποτα»!
Μέχρι να στα κόψουν ΌΛΑ και να παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ θα είσαι ήδη συνένοχος και θα έχεις μερίδιο ευθύνης για όσους πέθαναν, υπέφεραν και πείνασαν και με τη δική σου στάση.

Μάκης Αρμενιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ