Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Επιστήμονες δημιούργησαν συσκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τις κινήσεις ζώων!

Μην πιστεύεται τίποτα! Οι θεωρίες συνωμοσίας για προσπάθεια χειραγώγησης των ανθρώπων και των ζώων (σσ ζώα θεωρούν και τους κοινούς θνητούς ανθρώπους, όλους μας δλδ) είναι γελοίες.
Γιατί να ξοδεύουν τόσα χρήματα για έρευνα, να πετύχουν τι; Για να περνάνε τα μνημόνιά τους; Να εφαρμόζουν τις πολιτικές τους; Να μες πείσουν για τους παγκόσμιους κινδύνους της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, και να δεχθούμε τους υπερβολικούς και αυθαίρετους πράσινους φόρους (ρίξτε μια ματιά στου λογαριασμούς της ΔΕΗ πόσα μας χρεώνουν τις ΑΠΕ !) και τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών μας;
Τρίχες!
Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θυσιάζουμε, χαλαρά, τα ατομικά δικαιώματα και το ιδιωτικό απόρρητο.
Για την έξοδο από την κρίση θυσιάζουμε σήμερα, ολόκληρες γενιές και (μεγάλο) μέρος των δημοκρατικών θεσμών, ενώ αύριο και την εθνική υπόσταση και την ελευθερία, αφού η αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων θα απαιτεί παγκόσμιες λύσεις με την τυφλή υπακοή στους σοφούς της κυρίαρχης ελίτ.
Πότε (σήμερα) οι «αγορές» και οι τεχνοκράτες, και πότε (στο κοντινό μέλλον) οι σοφοί θα μας σέρνουν από τη μύτη για τη σωτηρία μας, εντελώς οικειοθελώς βέβαια, παρά τους λίγους και επικίνδυνους (γελοίους και γραφικούς) ακραίους που αντιδρούν!
Οπότε τι χρειάζεται η χειραγώγηση; Όλα βαίνουν καλώς!
Βέβαια υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο όλοι αυτοί που ΔΕΝ αντιδρούν (οι περισσότεροι) να είναι ψεκασμένοι και να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κοροϊδεύοντας μάλιστα τους (λίγους) υπόλοιπους που αντιδρούν για τους ισχυρισμούς για τους ψεκασμούς!
Αφού κανένας τρελός δεν παραδέχεται ότι είναι τρελός, ποιος θα παραδεχθεί ότι είναι ποντίκι και κουνάει την ουρά του, επειδή κάποιος ελέγχει το μυαλό του;

Μάκης Αρμενιάκος  


Επιστήμονες δημιούργησαν συσκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τις κινήσεις ζώων!


Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Harvard δημιούργησαν την πρώτη μη-επεμβατική διεπαφή από εγκέφαλο σε εγκέφαλο (BBI) μεταξύ ανθρώπου και.. αρουραίου...  Μέσω αυτής ένας άνθρωπος μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις ενός ζώου.. Εάν ο άνθρωπος σκεφθεί ότι πρέπει να γίνει η ανάλογη πράξη, η διεπαφή του επιτρέπει να ελέγχει την κίνηση της ουράς του αρουραίου.

Έχουμε να κάνουμε με ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την δημιουργία εγκεφαλικών διεπαφών; Ή με μία ακόμη προσπάθεια υλοποίησης της δικτατορίας ελέγχου της σκέψης;
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η τεχνολογία έχει πραγματοποιήσει «άλματα» στο πεδίο των διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή: μέσω αυτών οι ανθρώπινες σκέψεις ανιχνεύονται και «κατανοούνται» μέσω ενός αισθητήρα που ενσωματώνεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Παρόλα αυτά, οι εξελίξεις στο πεδίο των διεπαφών υπολογιστή-εγκεφάλου (σ.σ pentapostagma.gr – computer-brain interfaces) δεν ακολούθησαν με τον ίδιο ρυθμό. Μέσω των διεπαφών υπολογιστή-εγκεφάλου ο σκοπός είναι να εισαχθούν προκαθορισμένες σκέψεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο.. Βέβαια, η επιστήμη δεν μπορεί ακόμη να εξηγήσει τον τρόπο μέσω του οποίου οι σκέψεις κωδικοποιούνται από τους νευρώνες, και ούτε να επέμβει σε τέτοιο βαθμό..

Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από τη νέα ανακάλυψη των ερευνητών στο Harvard; Τι «πέτυχαν» οι επιστήμονες; Για τη διεξαγωγή του πειράματος ένας άνθρωπος φόρεσε συσκευή διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή βασισμένη σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG-based BCI), ενώ ο αρουραίος συνδέθηκε με διεπαφή υπολογιστή-εγκεφάλου (computer-braininterface (CBI) βασισμένη σε εστιασμένο υπέρηχο.

Ο εστιασμένος υπέρηχος (Focused Ultra Sound) αποτελεί μία σχετικά νέα τεχνολογική καινοτομία που επιτρέπει στους ερευνητές να ερεθίζουν μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή των νευρώνων του εγκεφάλου του αρουραίου μέσω της χρησιμοποίησης υπέρηχου σήματος.  

Μέσω της χρησιμοποίησης του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, η συσκευή διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστής ανιχνεύει συγκεκριμένα «σχήματα» που αντικρίζει ο άνθρωπος στην οθόνη του υπολογιστή. Στη συνέχεια το BCI, δίδει την αντίστοιχη εντολή στην συσκευή διεπαφής υπολογιστή-εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένη στον αρουραίο, προκαλώντας υπερήχους να «ερεθίσουν» την περιοχή του εγκεφάλου του ζώου που ελέγχει τις κινήσεις. Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει την κίνηση της ουράς του αρουραίου.

Δείτε το βίντεο:

 

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ανθρώπινη συσκευή διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή λειτουργεί με ποσοστό ακρίβειας 94%, ενώ γενικότερα απαιτούνται μόλις 1,5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία: από την απόφαση του ανθρώπου να κοιτάξει την οθόνη, μέχρι την κίνηση της ουράς του αρουραίου..

Τι θα γίνει όμως αν συνδυαστούν σε μία «μονάδα» διεπαφής το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και ο εστιασμένος υπέρηχος; Ειδικοί προειδοποιούν ότι η διπλή μεταφορά σκέψεων και ιδεών θα οδηγήσει στην «αξιοποίηση» από τα κέντρα που θέλουν να ελέγχουν το νου και να παθητικοποιούν τις ανθρώπινες αντιδράσεις..


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/episthmones-dhmiourghsan-syskevh-pou-epitrepei-stous-anthrwpous-na-elegxoun-tis-kinhseis-zwwn.html#ixzz2bBwIsISV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ