Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Προβληματισμός στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ. για την αντικατάσταση του πρώην Γενικού Δ/ντή Ζώη Κολιού


       Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική οργάνωση χωρίς τριβές. Από τη στιγμή δημιουργίας κόμματος η απόλυτη ταύτιση δίνει τη θέση της σε συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και διαφορές. Είναι λογικό με την ένταξή σου σε ένα κίνημα η κόμμα να θυσιάζεις μέρος της προσωπικής σου ελευθερίας στο όνομα του συνόλου και της ομαδικότητας που είναι βασικός παράγοντας για την επίτευξη των σπουδαιότερων από τους στόχους που εξ αρχής έχει θέσει και χαρακτηρίζει το όλο εγχείρημα.
       Όμως η όποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμοί αναγκαστικά θα πρέπει να είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στις θεμελιώδες αρχές και θέσεις του κόμματος, και φυσικά όχι έξω από τη φιλοσοφία ή την γενική πολιτική κατεύθυνση που απορρέει από αυτές.
       Τα όποια προσωπικά θέματα, που δημιουργούνται είτε από φιλοδοξίες και προσωπικές επιδιώξεις ή την δημιουργία και το σχηματισμό ομάδων μέσα στο κόμμα για συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς, οφείλουν να αντιμετωπίζονται με απόλυτη διαφάνεια και ηθική και όχι με όρους ισορροπίας και υπολογισμών.
       Είναι γνωστό (εξ ιδίας πείρας) ότι το παλαιοκομματικό μοντέλο του παραγοντισμού και των πρόσκαιρων μικροκομματικών ωφελημάτων είναι η γάγγραινα του πολιτικού μας συστήματος.
        Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κόβεις κάποιον χωρίς πραγματικά σοβαρούς λόγους, ειδικά αν αυτός είναι πετυχημένος στο πόστο του και αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι άλλοι θέλουν να τον ξεφορτωθούν γιατί μένουν πίσω.
        Το σκεφτικό ξηλώνω έναν για να μην στραβώσουν ή μου φύγουν δέκα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ, ας φύγουν εκατό!
        Τέτοιου είδους συμβιβασμοί αλλοιώνουν το χαρακτήρα του κόμματος και των στελεχών του, που απομακρύνονται από την ουσία των εξαγγελθέντων αξιών και θέσεων και τα κάνουν να μοιάζουν με ψευδεπίγραφα, απατηλά κείμενα λαϊκής κατανάλωσης προς άγραν αφελών ψηφοφόρων, και εκτοπίζουν την αξιοκρατία υπέρ της φαυλότητας του υπολογισμού του (πρόσκαιρου) κομματικού και μόνο κέρδους.
        Μόνο αν νικήσουμε παραμένοντας όπως ξεκινήσαμε νοείτε νίκη των αρχών, των αξιών και επ’ ωφελεία του συνόλου όπως πιστεύουμε ότι υπηρετούμε.
        Διότι τι προσέφεραν έως τώρα τα κόμματα που μεταλλάχτηκαν σε μηχανισμούς διαπλοκής και ρουσφετιού για να κερδίσουν, και διαδέχονται το ένα το άλλο με τις νίκες τους στην εξουσία για το κοινό καλό;
       Δεν ξέρω και δεν είμαι σε θέση να μάθω γρήγορα, τώρα, αν τα πράγματα έχουν έτσι όπως παρουσιάζονται στις δύο αναρτήσεις που ακολουθούν, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα αυτά που γράφω, αφού θεωρώ ότι είναι αυτονόητα για ένα έντιμο κόμμα με ειλικρινή και έντιμα στελέχη και πολιτικούς.
Μάκης Αρμενιάκος            


Προβληματισμός στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ. για την αντικατάσταση του πρώην Γενικού Δ/ντή Ζώη Κολιού

Γράφει ο Κώστας Γκέντζης

Παρακολουθήσαμε όλη την ιστορία, με την αντικατάσταση του γενικού και οικονομικού διευθυντή του κόμματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» Ζώη Κολιού (κατάγεται απ’ την Φιλιππιάδα, όπως είναι γνωστό) και αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για ένα άνανδρο χτύπημα και σε μια περίοδο, που ο στενός συνεργάτης του προέδρου Πάνου Καμένου βρισκόταν (και βρίσκεται ακόμη) σε διακοπές στη Νάξο.

Ο άνθρωπος λειτουργώντας συνειδητά και με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ την λειτουργία του κόμματος, είχε ζητήσει να δημιουργηθεί η επιτροπή που θα έκανε τον έλεγχο στα οικονομικά που 

διαχειρίστηκε ο οικονομολόγος Ζώης Κολιός, ώστε και αυτός να απαλλαγεί απ’ αυτά τα καθήκοντα και να προσφέρει απ’ όποια θέση κι αν κληθεί

Ο Ζώης Κολιός (είναι κι αυτό γνωστό) είναι ο άνθρωπος, που μαζί με τον Πάνο Καμένο είχαν αποφασίσει την ίδρυση του κόμματος και για ένα διάστημα πολλών μηνών, είχε εγκαταλείψει τα πάντα, οικογένεια και δουλειές, για να τρέχει σ’ όλη την Ελλάδα με σκοπό να οργανωθεί το κόμμα.

Στον προσωπικό του απολογισμό, μπορεί να έχει την τεράστια αναγνώριση που έχει στα στελέχη του κόμματος απ’ τον Έβρο ως την Κρήτη, η οποία μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς… Αυτή την σκληρή δουλειά και το φιλότιμο του Φιλιππιδιώτη επιστήμονα, εκτίμησαν στο κόμμα, οι απλοί άνθρωποι που έδωσαν κι ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Άνθρωπος απλός και με εμφανή την διάθεση για προσφορά, στο κόμμα το οποίο αισθάνεται συνιδρυτής, ο Ζώης Κολιός, έκανε ένα λάθος.Έγινε αγαπητός σ’ όλη την Ελλάδα, πράγμα που δεν είδαν με καλό μάτι, οι τρόφιμοι των κομματικών γραφείων, που συνδέουν την κοινωνική και επαγγελματική τους παρουσία, με την ένταξή τους σε κάποιο κόμμα. Γνωστή η ιστορία των τύπων του είδους, δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε ιδιαίτερα, αλλά οι πάντες γνωρίζουμε, ότι σε κάτι τέτοιους έχει βάση η κακοδαιμονία της χώρας μας.

Τρόμαξαν λοιπόν με την αναγνώριση του Ζώη Κολιού σ’ όλη την Ελλάδα και μπορεί να φοβήθηκαν, την όποια θέση αυτοί κατέχουν. Έντρομοι λοιπόν, έσπευσαν στον πρόεδρο Καμένο και απαιτητικά ζήτησαν να απομακρυνθεί ο Ζώης Κολιός, γιατί θα τους έβαζε εκεί που τους αξίζει, επειδή λειτουργούσε, όπως ακριβώς επιβάλλει η σωστή κομματική λειτουργία..

Αυτή είναι η ουσία της όλης υπόθεσης. Δεν έχει κανένα άλλο παρασκήνιο, αλλά ούτε και κάποια υπόνοια, ότι ο φιλιππιαδιώτης επιστήμονας, δεν λειτούργησε σωστά στην θέση του οικονομικού διευθυντή. Εμείς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι η ίδρυση και λειτουργία του κόμματος, στοίχισε και κάποιες χιλιάδες ευρώ, στον πρώην διευθυντή του. Και φυσικά ο άνθρωπος επιστρέφοντας απ’ τις διακοπές του έχει να πει πολλά.

Και η συνέχεια τώρα… Να πει κανένας μπράβο στον Καμένο, που επέλεξε έναν γυρολόγο της πολιτικής, τον γνωστό στην Ήπειρο Χαραλαμπόπουλο, να αντικαταστήσει έναν νέο επιστήμονα, που έδινε το διαφορετικό στίγμα, στο φθαρμένο πολιτικό μας σύστημα…;

Εμείς πάντως δεν πρόκειται να πούμε μπράβο. Αντίθετα είμαστε, ειδικά μετά την εξέλιξη αυτή, ιδιαίτερα προβληματισμένοι



Δήλωση Π.Καμμένου για Ζ.Κολιό στο twitter




Δήλωση Π.Καμμένου για Ζ.Κολιό στο twitter

Με αυτήν την λιτή δήλωση ο Πάνος Καμμένος απάντησε για τον Ζωη Κολιό στο twitter.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζώης Κολιός ήταν γενικός και οικονομικός διευθυντής του κόμματος και αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του, εν απουσία του στο ΕΚΤΑΚΤΟ συμβούλιο που έγινε αργά την Τρίτη το βράδυ...

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ