Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κοντογιώργης: Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν, απλά επιλέγουν μεταξύ αυτών που υποδεικνύει το σύστημα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί. (βίντεο)….


       Εκπληκτικός ο καθηγητής Κοντογιώργης σε άλλη μια συνέντευξη που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.
       Από τον τίτλο και μόνο της ανάρτησης κανείς καταλαβαίνει αυτό που από την πρώτη στιγμή φωνάζουμε σαν blog. Όλα και όλοι είναι στημένοι.
       Ξέρω, θα μου πείτε συνωμοσίες και κουραφέξαλα, αλλά εκτός από τα ΜΜΕ που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, υπάρχει εσωτερική δομή της πολιτικής ζωής από πλήρως ελεγχόμενους και διαπλεκόμενους πολιτικούς που συνωστίζονται έρποντας και γλείφοντας να πάρουν το χρίσμα, από τις κλειστές λέσχες και τις στοές για να μπουν στην βιτρίνα των επιλογών μας και να συνεχίσουν εκ του ασφαλούς την προδιαγεγραμμένη πολιτική τους, όποια και αν είναι η επιλογή μας!
       Αν παρόλα αυτά παρεισφρήσει στο σύστημα κάποιος ανεξέλεγκτος, αμέσως σπιλώνεται από τα ΜΜΕ, κόβεται από παντού, και το κυριότερο, ενορχηστρωμένα παρουσιάζεται ως γελοίος, γραφικός και αιθεροβάμων, με συνέπεια, οι «σοβαροί» ψηφοφόροι (μεγάλη πλειοψηφία) όχι μόνο να μην τον πιστεύουν αλλά και να τον λοιδορούν αναπαράγοντας αυτά που λένε οι παπαγάλοι του συστήματος, που τους εκμεταλλεύεται και τους χειραγωγεί.
       Το μεγάλο πρόβλημα πάντα ήταν και είναι να καταλάβουμε την ηλιθιότητα μας σαν όχλος και σαν λαός ταξερόληδων.
Υ/Γ Δείτε παλαιότερη ανάρτησή μας με τον κ Κοντογιώργη να ξευτελίζει τον Παπακωνσταντίνου σε ζωντανή εκπομπή κάνοντας κλικ εδώ
Μάκης Αρμενιάκος       


πηγή:olympia.gr
Κοντογιώργης: Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν, απλά επιλέγουν μεταξύ αυτών που υποδεικνύει το σύστημα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί. (βίντεο)….
Ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης είναι, προς τιμή του, από τους ελάχιστους Έλληνες πανεπιστημιακούς που στρέφονται κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Κοντογιώργης απαντά με ευθύτητα στις καταιγιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ.κ. Κουρή και Ταλαμάγκα, στην εκπομπή «επί του πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Είναι πολλά και σημαντικά αυτά που θα ακούσετε. Μεταξύ αυτών εμείς 

ξεχωρίζουμε δύο.
Όταν οι δημοσιογράφοι επισήμαναν στον κ. Κοντογιώργη ότι εμείς ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς, απάντησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι λάθος να κατηγορούμε τους πολίτες πως…. εκείνοι επιλέγουν αυτούς τους πολιτικούς. Οι Έλληνες τόνισε, δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Σε άλλο δε σημείο του λόγου του επισήμανε πως αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την ανατροπή του συστήματος που μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:
α) Με εξέγερση της κοινωνίας, κάτι όμως που δεν το βλέπει. Περισσότερο βλέπει να αδειάζει η κοινωνία προς το εξωτερικό από τους νέους ανθρώπους και να μένουν εδώ ηλικιωμένοι και οι αλλοδαποί.
β) Με επέμβαση της τρόϊκας για εξαναγκαστική αλλαγή του, κάτι όμως που θα  σώσει το σύστημα, αφού θα νομιμοποιήσει και θα ηρωποιήσει αυτό το σάπιο σύστημα στα μάτια των Ελλήνων, μετατρέποντας τους πολιτικούς σε «αντιστασιακούς» και
γ) Κάποιοι μέσα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, να αρχίσουν οι ίδιοι τις διαδικασίες αλλαγής.
Το τελευταίο όμως το βλέπουμε αδύνατο εμείς. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μόνο η κοινωνία είναι εκείνη που θα επιβάλει τη θέλησή της και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, όπως κάνει και η κίνηση πολιτών “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” προς την κατεύθυνση της αφύπνισης της κοινωνίας.
Δείτε το βίντεο…


Πέτρος Χασάπης

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ