Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Επιστολή Γκουτίδη για το σχέδιο Οργανισμού του ΚΘ-ΚΥ Λέρου

       Μια σημαντική επιστολή, για όσους θέλουν να παρακολουθούν τα σχετικά με την πορεία του ΚΘ – ΚΥ Λέρου, του κ Χρήστου Γκουτίδη προς τους Εργαζόμενους και το ΔΣ του ΚΘ-ΚΥ Λέρου.
       Παρά την καθυστέρηση ανάρτησης (την επιστολή αυτή πήρα κατά την επίσκεψη της βουλευτού του κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» κ Μίκας Ιατρίδη στο Νοσοκομείο την 8/09/2012), είναι επίκαιρη και παρουσιάζει ενδιαφέρων με τις παρατηρήσεις του αποστολέα, στο σχέδιο Οργανισμού που έχει αποσταλεί από το Υπουργείο και τη 2π ΥΠΕ για έγκριση από το ΔΣ του ΚΘ-ΚΥ Λέρου.
Μάκης Αρμενιάκος
   


Γκουτίδης Χρήστος                                                                         Λέρος, 07-08-2012
Εκπρόσωπος Εργαζομένων
στο ΔΣ του ΚΘ-ΚΥ Λέρου                                                                ΠΡΟΣ:
Εργαζόμενους ΚΘ-ΚΥ Λέρου 
ΔΣ ΚΘ-ΚΥ Λέρου
Με το ΦΕΚ 2671/9-11-2011, καθορίζεται ο αριθμός κλινών του ΚΘ-ΚΥ Λέρου σε 80 νοσοκομειακές και σε 400 σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ΜΨΑ).
Στο αρθ. 9 παρ. 1 του 2716/99, ως ΜΨΑ χαρακτηρίζονται τα οικοτροφείαοι ξενώνες, τα προστατευόμενα διαμερίσματα και οι φιλοξενούσες οικογένειες. Είναι λοιπόν φανερό ότι ο χαρακτηρισμός του συνόλου των κλινών των ψυχιατρικών τμημάτων είναι ψευδεπίγραφος και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού τα 4/5 των ασθενών


μας διαβιεί σε ενδονοσοκομειακές δομέςΜια τέτοια επιλογή προφανώς εξυπηρετεί σκοπιμότητεςΈνα οργανόγραμμα με βάση αυτά τα .δεδομένα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να δώσει λύσειςτόσο στις παρούσεςόσο και στις μελλοντικές ανάγκες του ΚΘ-ΚΥ Λέρου.
Εκτός όλων των παραπάνωτο σχέδιο Οργανισμού που έχει αποσταλεί από το Υπουργείο και τη 2π ΥΠΕ για έγκριση από το ΔΣ του ΚΘ-ΚΥ Λέρουβρίθει ανακριβειών και προδήλως είναι αποτέλεσμα προχειρότητας στη σύνταξη του σε μια προσπάθεια να κλείσει όπως - όπως το θέμα του Οργανισμού. Πέρα όμως από τις ανακρίβειεςκρύβει κινδύνους και παγίδες που παραπέμπουν άμεσα στη λογική της συρρίκνωσης και της «τελικής λύσης» του κλεισίματοςαφού για παράδειγμα περιορίζει τις κλίνες των Οξέων σε 15 (το 40% των σημερινών ανεπτυγμένων κλινών), υποβαθμίζει υπηρεσίες κλπ.
Η Διοίκησηοι προϊστάμενοι υπηρεσιώντα θεσμοθετημένα όργανα των γιατρών και η Ένωση Υπαλλήλωνθα πρέπει να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσειςώστε να γίνει η σύνθεση και να προταθεί ένας Οργανισμός που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενώντων εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ