Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος,  29 Αυγούστου 2012


ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Στις δύσκολες στιγμές, που αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά το νησί μας, λόγω πυρκαγιών, η αυτοθυσία και αυταπάρνηση των πυροσβεστών, των πιλότων των αεροσκαφών και των εθελοντών, φαίνεται ότι, περιορίζει σημαντικά το μέγεθος της καταστροφής του πανέμορφου νησιού μας. Τους αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια μας.

Από την πρώτη στιγμή, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με 


τον Περιφερειάρχη του Νοτίου Αιγαίου, Γ. Μαχαιρίδη και τον τ. Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νομό μας, Σ. Παραλούση και να έχω σαφή εικόνα των εξελίξεων, στα πύρινα μέτωπα.

Οι συνεχείς πυρκαγιές στο νομό μας, επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι, επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση.

Είναι, επιπλέον καιρός, να αντιληφθούν όσοι ζουν και αποφασίζουν για εμάς, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, ότι τα νησιά μας χρειάζονται διαφορετικές δομές προστασίας, από ότι η ηπειρωτική Ελλάδα.

Το μοντέλο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δίνει το παράδειγμα και, παρά τις «Καλλικρατικές» αλχημείες, θα πρέπει όλοι μας να καταλήξουμε σε μια δομή προστασίας, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νησιών μας.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι, το φιλότιμο των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντών υπερφαλαγγίζει τις λογιστικές προσεγγίσεις, που ακολουθούνται στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Με αυτό στο μυαλό μας, πιστεύω ότι μπορούμε κατά τη χειμερινή περίοδο, να προχωρήσουμε σε ακόμα καλύτερη οργάνωση της αντιπυρικής προστασίας των νησιών μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ