Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μίκα Ιατρίδη ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος,  28 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης κάλυψη των νησιών μας σε πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έθεσε με ερώτηση της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της η βουλευτής, αναφέρεται στις υπεράνθρωπες 


προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προβάλλουν, η συνεχής ροή λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας, μέσω των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και η διακομιδή των ασθενών, που χρήζουν έκτακτης περίθαλψης από νοσοκομεία.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των μέσων που έχει στη διάθεση του το Λιμενικό Σώμα, η βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι, αυτή οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζεται λόγω του Μνημονίου και ότι η αναγκαστική κατανομή των πλωτών μέσων στα νησιά, ενδεχομένως, να μην καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες που αντιμετωπίζει το κάθε νησί. Ως παράδειγμα, αναφέρεται στην ερώτηση η ανακατανομή που έγινε στα πλωτά μέσα στην Κέρκυρα και τη Λέρο.

Κλείνοντας την ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη, πέρα από την κάλυψη των νησιών μας με επαρκή μέσα του Λιμενικού Σώματος, ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να την πληροφορήσει αν η ανακατανομή των πλωτών μεταξύ των δυο νησιών είναι προσωρινού χαρακτήρα, αν θα αντικατασταθεί το πλωτό που αναχώρησε από την Κέρκυρα και αν το πλωτό αυτό ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο. 


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την κατανομή πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος στα νησιά».

Η συνεχής εισροή λαθρομεταναστών μέσω των νησιών του Αιγαίου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες φύλαξης των νησιών του Αιγαίου, έχοντας αναλάβει, σε πολλές περιπτώσεις, και καθήκοντα διακομιδής ασθενών.

Είναι γνωστή η κατάσταση των μέσων που έχει στη διάθεση του το Λιμενικό Σώμα για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ειδικά μετά την εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό, αναγκάζει το Σώμα να μεταφέρει πλωτά μέσα από το ένα νησί στο άλλο, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η μετακίνηση λιμενικού σκάφους από την Κέρκυρα στη Λέρο και η μετακίνηση του λιμενικού σκάφους της Λέρου σε άλλο, εξίσου σημαντικού λόγω θέσης, νησιού του Αιγαίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο τύπος του σκάφους από την Κέρκυρα δεν είναι κατάλληλος για τις επιχειρήσεις που διεξάγει το Λιμενικό Σώμα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Επειδή, η ισχυρή παρουσία του Λιμενικού Σώματος είναι καθοριστική για τα νησιά  του ανατολικού Αιγαίου, λόγω του νέου κύματος λαθρομετανάστευσης και της εγγύτητας τους με την Τουρκία. Επειδή, παράλληλα, το βόρειο Ιόνιο, χρειάζεται και αυτό λιμενικό σκάφος. Επειδή, το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας χρειάζεται να διαθέτει τα κατάλληλα, και επαρκή σε αριθμό, πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύεται και το αίσθημα ασφαλείας των νησιωτών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.     Η λύση της μετακίνησης του λιμενικού σκάφους από την Κέρκυρα στη Λέρο είναι προσωρινής φύσης;
2.    Ανταποκρίνεται ο τύπος του σκάφους αυτού στις συνθήκες που επικρατούν στο ανατολικό Αιγαίο;
3.    Θα αντικατασταθεί το σκάφος της Κέρκυρας από κάποιο άλλο σκάφος και πότε;
4.    Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να υπάρξει πλήρης κάλυψη των νησιών μας σε πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ