Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη σε Καστελόριζο και Ρω της Μίκας Ιατρίδη για τα 30 Χρόνια από τον θάνατο της Κυράς της Ρω


ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 18 Αυγούστου 2012



Το Καστελλόριζο και τη νήσο Ρω επισκέφθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο, στις διήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Μεγίστης, αφιερωμένες στα 30 χρόνια από τον θάνατο της Κυράς της Ρω και της αδελφοποίησης των δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής, η Μίκα Ιατρίδη αναχώρησε για τη Νήσο Ρω, όπου τελέστηκε Τρισάγιο στον τάφο της Κυράς και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη της, ενώ παρακολούθησε και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Για την επέτειο των 30 ετών από τον θάνατο της Κυράς της Ρω, που επί σειρά ετών – από το 1927 - με  κίνδυνο της ζωής της και υπό τον φόβο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων, ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική βραχονησίδα, φυλάσσοντας Θερμοπύλες, η  Μίκα Ιατρίδη δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το να κρατάς ψηλά τη σημαία της πατρίδας σου και όσα αυτή πρεσβεύει είναι εξαιρετικά δύσκολο. Χρειάζεται καθημερινό αγώνα και πίστη. Η Κυρά της Ρω, κρατούσε ψηλά τη σημαία μας, εδώ στην εσχατιά της Ελλάδας. Με αυτήν την απλή κίνηση, ασκούσε εξωτερική πολιτική. Κάθε μέρα έλεγε σε όλο τον κόσμο ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό και, ουσιαστικά, κινήσεις σαν και αυτές μας έχουν δώσει το δικαίωμα να μιλάμε σήμερα για ΑΟΖ εδώ στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα. Γιατί ΑΟΖ, πρώτα και πάνω από όλα, σημαίνει να υπάρχουν ελληνικές ψυχές στα ελληνικά νησιά. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί περισσότερα, μπορεί καλύτερα. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μας ξεκινά από τα νησιά μας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην Κυρά της Ρω, η οποία μας οδηγεί με το παράδειγμα της. Και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας χωριστά, είναι να το ακολουθούμε».

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα Σάββατο, όπου η κ. Ιατρίδη, συμμετείχε στον Αγιασμό και τα εγκαίνια του Παραρτήματος Δήμου Μεγίστης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ