Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου του Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου, « Αγίων Πάντων» στην οικία Αναστασίου και Αικατερίνης Τσαχουργιανίδη από τον Μητροπολίτη Παίσιο.

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στα Θυρανοίξια του παρεκλησσίου.
       Χωροστατούντος του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κκ Παίσιου, συλλειτουργών όλων των Ιερέων του νησιού μας και πλήθους κόσμου, έγιναν τα θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου του Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Λέρου «ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ», ιδιοκτησίας Αναστασίου και Αικατερίνης Τσαχουργιανίδη στον Ξηρόκαμπο της Λέρου.
       Το παρεκκλήσι ανεγέρθη, αγιογραφήθηκε (από τον Πάτερ Σέργιο με δωρεές της οικογένειας και συμπολιτών μας) και κατέστη πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό από την οικογένεια Αναστασίου Τσαχουργιανίδη, εντός του οικοπέδου της οικίας του και απεδόθη εις το κοινό υπό της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας και της ενορίας του Αγίου Φανουρίου.
Ο κ Αναστάσιος Τσαχουργιανίδης στο παρκκλήσι στην θεία λειτουργία σήμερα το πρωί.
       Σε μια καταπληκτική τοποθεσία (πλησίον της Παναγίας Καβουράδαινας) και με πανηγυρικό χαρακτήρα από την άψογη προετοιμασία (καθαριότητα, σημαιοστολισμός, κτλ) έγιναν με κατάνυξη τα θυρανοίξια, ο αγιασμός και ο εσπερινός, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο παρεκκλήσι και τους γύρο από αυτό χώρους.
       Τα πολλά (σε ποσότητα και ποικιλία) γλυκίσματα και το παγωμένο εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά, πρόσθεσαν στην άριστη εικόνα που μας άφησαν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου το χθεσινό απόγευμα (23 Αυγούστου 2013) και ενδεικτικό της διάθεσης που δημιουργήθηκε στον κόσμο είναι, ότι πολλοί παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα μετά το τέλος του εσπερινού
       Σήμερα το πρωί έγινε και η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι ενώ μετά το πέρας της Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές στο σπίτι της οικογένειας Τσαχουργιανίδη.   
Η οικία Αναστάσιου και Αικατερίνης Τσαχουριανίδη ακριβώς δίπλα στο παρεκκλήσι.
       Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Οικογένεια Τσαχουργιανίδη γιατί εκτός του κόστους μιας τέτοιας πράξης, είναι αδιαμφισβήτητη η πίστη, η ευλάβεια, η υπομονή και ο πάρα πολύ κόπος και η προσωπική εργασία που διέθεσαν, για την ολοκλήρωση τού ιερού αυτού σκοπού.
       Ο Θεός να τους ευλογεί, οι άγιοι να τους προστατεύουν και οι άνθρωποι να εκτιμούν και να σέβονται κάθε παρόμοια προσπάθεια με αυτήν.
Μάκης Αρμενιάκος
Η Θέα από το παρεκκλήσι προς τον χωριό (Ξηρόκαμπος)

Και η Θέα προς την Παναγία Καβουράδαινα 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ