Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Χρυσή Αυγή: "Είναι επιλογή σας να θέλετε να μπείτε στη μαύρη λίστα μας..."


       Μπορεί να σας φανεί λίγο ξεκάρφωτη η ανάρτηση αλλά είναι ψαγμένη! Αν ακολουθήσετε τα link που περιέχει μπορεί να φτάσετε από τους Καστοριανούς (οπαδούς του Καστοριάδη!) μέχρι τη διαίρεση της πλατείας Συντάγματος (Άνω – Κάτω, καλοί – κακοί!).
       Η φωτογραφία είναι από το ant-ntp που αναδημοσίευσε το άρθρο.
       Το σχόλιο για την ανάρτηση είναι, α) όσο πιο άσχημο περιεχόμενο υπάρχει, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για ωραίο περιτύλιγμα! Και β) η μόδα εξυπηρετεί κυρίως αυτούς που την δημιουργούν και έχουν τη δύναμη να την λανσάρουν!
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:ithacanet.gr
Χρυσή Αυγή: "Είναι επιλογή σας να θέλετε να μπείτε στη μαύρη λίστα μας..."
Η καθεστωτική Χρυσή Αυγή απάντησε:
Είναι επιλογή σας να θέλετε να μπείτε στη μαύρη λίστα μας, μαζί με τα άλλα μεγαθήρια της τοπικής δημοσιογραφίας (βλ. Αλεβιζόπουλο, Χιόνη κ.ά.) κι εμείς, επειδή τρέφουμε ιδιαίτερη αγάπη για τα ορφανά όλου του κόσμου (ιδιαίτερα των μπολσεβίκων), δεν θα σας χαλάσουμε το χατήρι...
------------------------------------------------
Απορία μας:
Τι παθαίνει κανείς, όταν μπαίνει στις μαύρες λίστες σας;

Αν κρίνουμε από αυτά που "έπαθαν" οι άλλοι δύο που αναφέρετε στην απάντηση σας, δεν θα είναι και τίποτα κακό.
--------------------------------------------------
Τέλος πάντων.
Δεν περιμέναμε απάντηση επί της ουσίας. Η αντικατάσταση του διαλόγου, με λίστες και άλλου είδους  "απαντήσεις" είναι μέρος του πολιτικού dna των μαύρων κομμάτων. Για σας, η δημοκρατία, ως ελευθερία, διάλογος και σεβασμός στην διαφορετική άποψη, είναι  καταστάσεις που πρέπει να καταργηθούν. Ή μήπως κάνουμε λάθος;
Κι αν σήμερα, το 7% φτιάχνει μαύρες λίστες (όχι μόνο κατά μεταναστών, τσιγγάνων ή κομμουνιστών), τι θα συμβεί, άραγε, αν γίνει κυβέρνηση;
Παρακαλούμε να τα εντάξετε στις πολιτικές σας θέσεις, ώστε να γνωρίζουμε. Να γνωρίσουν όλοι.
Ποιος θα είναι ο επόμενος;
-------------------------------------------------
Η απάντηση αυτή δεν μας αφορά. Αν δεν λαβαίναμε "απάντηση"- που δεν απαντά σε όσα γράψαμε- θα είχαμε στενοχωρηθεί.
Προσεχές  αφιέρωμα μας θα είναι στον μεγαλύτερο ποιητή του 20ου αιώνα, Έζρα Πάουντ και στην άποψη του για την τοκογλυφία και την οικονομία. Θα επανέλθουμε, κάποια στιγμή, και με ένα αφιέρωμα στην αμερικανοναζιστική συνομωσία, στον καιρό του β' παγκόσμιου πολέμου. Και θα ξαναγράψουμε για τον Carl Smitt, ώστε να θυμηθούμε τους νομικούς πατέρες της "νέας τάξης πραγμάτων". Τέλος, εσείς, βάζοντας στην "αναζήτηση" μας τη φράση "σημειώσεις για την έχθρα", θα βρείτε τι θα πει Ελλάδα, σε 4 συνέχειες.
Εμείς, ως απομεινάρια αρχαίων ελλήνων, χριστιανών τε και εθνικών, αλλά κυρίως επειδή είμαστε άνθρωποι, αγαπάμε (προσπαθούμε δηλαδή να το κάνουμε, χωρίς να το καταφέρνουμε, πάντα).

Η απάντηση αφορά την τοπική και κεντρική καθεστωτική σκηνή. Τη βουλευτή και τα κόμματα, αλλά και τον έχοντα φιλοδοξίες για τη δημαρχία, που συνομιλεί με τους δημιουργούς μαύρων λιστών. Αφορά, τέλος, τους αρχηγούς των κομμάτων του διεφθαρμένου και φθαρμένου κοινοβουλευτισμού.

Είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, που γράψαμε πως το επίκαιρο πολιτικό δίλημμα είναι "Ολοκληρωτισμός (με ή χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα) ή δημοκρατία; "
Κανείς άλλος δεν το βλέπει;

ΥΓ: Με την ευκαιρία, το αφιερώνουμε και σε έναν σχολιαστή παλιότερης ανάρτησης μας, που είχε γράψει:
Μας το θύμισε ένας φίλος από την http://anti-ntp.blogspot.com/
Τα γραπτά μένουν και συνιστούν τη ζώσα ιστορία. Εμείς, οι κρατούμενοι, γράφουμε όσα μπορούμε περισσότερα, γιατί δεν ξέρουμε ως πότε θα μπορούμε να γράφουμε, με το παιχνίδι που έχουν στήσει οι αριστεροδεξιοί κρατούντες τις ζωές μας.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ,  ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ
(στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)
Διαβάστε περισσότερα...

Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;


     Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για την ονομασία των νησιών μας, που εκτός αυτών που αναφέρονται στην εισαγωγή του άρθρου ακολουθούν και τα παρακάτω με την σειρά που αναγράφονται, Σύρος, Σκύρος, Ανάφη, Μύκονος, Σαντορίνη, Ικαρία, Σκιάθος, Αλόννησος, Λήμνος, Λέρος, Ρόδος και Κέρκυρα.
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:olympia.gr
Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;
Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;
Γνωρίζατε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού; Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά.

Γνωρίζατε ότι Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των θεών, στη χώρα του Άτλαντα; Η δε Σύμη ήταν μία άλλη νύμφη, συζύγου του Γλαύκου, πρώτου κάτοικου του νησιού, ενώ ο Φολέγανδρος ήταν γιος του Μίνωα.
Το ότι έπαιξε η αρχαία ιστορία ρόλο στην ονομασία των ελληνικών νησιών δεν μας κάνει εντύπωση.
Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν ονόματα νησιών που η ιστορία τους προσπερνά μία εμβληματική -και πιθανώς μυθική- φιγούρα.
Διαβάστε μερικά παραδείγματα:

Σύρος: Το όνομα Σύρος προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους του νησιού, τους Φοίνικες. Σήμερα υπάρχουν δύο εκδοχές για την ονομασία αυτή. Σύμφωνα με την πρώτη, το όνομα προέρχεται από τη λέξη «ουσύρα» που σημαίνει ευτυχής, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη, προέρχεται από το «συρ» που σημαίνει βράχος.
Σκύρος: Το νησί πήρε την ονομασία του από το άγριο πετρώδες έδαφός του. «Σκίρον» ή «σκύρον» σημαίνει «συντρίμμια πέτρας».
Ανάφη: Η Ανάφη διατήρησε αναλλοίωτο το όνομά της από την αρχαιότητα και μάλιστα από την αρχαία μυθολογία. Σύμφωνα με αυτήν, οι Αργοναύτες επιστρέφοντας στη πατρίδα τους από την Κολχίδα έπεσαν σε καταιγίδα και παρασύρθηκαν στο ανοικτό πέλαγος, όπου ναυαγοί πλέον στη θάλασσα άρχισαν να εκλιπαρούν τον θεό Απόλλωνα να τους σώσει. Ο Απόλλωνας ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις τους διέχυσε φως υπό μορφή κεραυνού οπότε είδαν μπροστά τους να ξεπροβάλει από τη θάλασσα ολόκληρο νησί το οποίο κατάφεραν να προσεγγίσουν. Εκεί οι Αργοναύτες ανήγειραν βωμό προς τιμή του Απόλλωνα του «Αιγλήτη» (= αυτού που λάμπει, Αίγλη) και ονόμασαν το νησί Ανάφη (εκ του ρήματος αναφαίνω).
Μύκονος: Η ονομασία Μύκονος, γνωστή από αρχαία νομίσματα και επιγραφές, αποδόθηκε από την παράδοση στον επώνυμο ήρωα Μύκονο, απόγονο του μυθικού βασιλιά της Δήλου Ανίου, γιου του Απόλλωνος και της νύμφης Ροιούς, κόρης του Διονύσου.
Σαντορίνη: Το όνομα της νήσου «Θήρα» προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που αποίκησε πρώτος το νησί. Το δε όνομα «Σαντορίνη», όμως, προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Σάντα Ειρήνη) η οποία υπήρχε στο νησί.
Ικαρία: Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση της ονομασίας του νησιού. Μία από αυτές αναφέρεται στην φοινικική ρίζα «-καρ» και στον λαό των Κάρων, της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, όμως, το νησί ονομάζεται Ικαρία από τον μύθο του θρυλικού Ικάρου, που με τον θάνατό του εκεί έδωσε το όνομά του στο Ικάριο πέλαγος.
Σκιάθος: Το όνομα της Σκιάθου, φημολογείται ότι προέρχεται από τις λέξεις «σκιά» και «Άθως», καθώς το νησί βρίσκεται γεωγραφικά -και μεταφορικά- στην σκιά του Αγίου Όρους.
Αλόννησος: Το όνομα Αλόννησος δόθηκε επί Όθωνα, το 1838, με πρόταση του τότε Υπουργείου Εσωτερικών σε αντικατάσταση του προηγουμένου ονόματος Λιαδρόμια ή Ηλιοδρόμια, καθώς έτσι αναφερόταν στη Διοικητική διαίρεση της Ελλάδας του 1828. Από μετέπειτα έρευνα αυτό διαπιστώθηκε ως λάθος, δεδομένου ότι κατά την αρχαιότητα η Αλόννησος ήταν άλλο νησί (άγνωστο το ποιο). Παρά ταύτα το όνομα παραμένει ως έχει για το νησί, το οποίο κατά τους αρχαίους Έλληνες λέγονταν «Ίκος».
Λήμνος: Η λέξη Λήμνος κατά μία εκδοχή -των φοινικιστών- είναι φοινικική και σημαίνει λευκή, άσπρη, λαμπερή. Όμως ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι ονομασίες με το ηφαιστειογενές νησί. Άλλες εκδοχές υποστηρίζουν πως το όνομα Λήμνος προέρχεται είτε από την ομηρική λέξη «λήιον», που προσδιορίζει το σπαρμένο χωράφι, τον αγρό, ή από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ληίς» (που σημαίνει κοπάδι) + «μήλο» (που σημαίνει πρόβατο), δηλαδή νήσος κοπαδιών αιγοπροβάτων. Η τελευταία αυτή εκδοχή φέρεται και η επικρατέστερη, επειδή η Λήμνος είναι το πεδινότερο νησί του Αιγαίου με μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ήδη από την αρχαιότητα.
Λέρος: Το μεγαλύτερο μέρος της Λέρου είναι σχετικά επίπεδο και με χαμηλά βουνά (το υψηλότερο σημείο είναι το Κλειδί 320 μ.). Για αυτό το νησί πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική λέξη «λέρος» που σημαίνει ομαλός, επίπεδος.
Ρόδος: Από την αρχαία εποχή έχει επικρατήσει ο συσχετισμός του ονόματος με το ομώνυμο λουλούδι, ιερό στον θεό Ήλιο. Γι’αυτό και τα νομίσματα της Ρόδου παρίσταναν από το ένα μέρος του κεφάλι του Ήλιου και από το άλλο το Ρόδον.
Κέρκυρα: Σύμφωνα με πολλούς μελετητές το όνομα οφείλεται στην νύμφη Κέρκυρα, κόρη του ποταμού Ασώπου. Ο θεός Ποσειδώνας αγάπησε την όμορφη κοπέλα, την έφερε στο νησί και του έδωσε το όνομά της. Από τον έρωτά τους έφερε στη ζωή τον Φαίακα, τον μυθικό γενάρχη των Φαιάκων.
Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι ο μύθος της νύμφης Κέρκυρας συνδέεται ετυμολογικά με την λέξη «κορυφώ» από την ακρόπολη που βρίσκεται απέναντι από το σημερινή πρωτεύουσα. Από την λέξη «κορυφώ» προήλθε στην συνέχεια η λατινογενής ονομασία Corfu, με την οποία είναι γνωστό το νησί στο εξωτερικό.
Κύθηρα: Αρκετές φορές τα Κύθηρα άλλαξαν ονομασία. Οι κατά καιρούς ηγεμόνες του νησιού του προσέδιδαν διάφορα ονόματα. Τον μεσαίωνα λεγόταν Κυθουρία και Τσερίγο ή Τσιρίγο, όνομα που του έδωσαν οι Ενετοί ναυτικοί. Λεγόταν και Φοινικούντα κάποτε, γιατί πολύ παλιά υπήρξαν τα Κύθηρα αποικία των Φοινίκων. Η ονομασία «Κύθηρα» τους δόθηκε από την Αφροδίτη, την προστάτιδα του νησιού κατά την αρχαιότητα, που εδώ την έλεγαν Κυθήρια ή Κυθέρεια, από το ρήμα «κεύθω», το οποίο σημαίνει «κρύπτω τον έρωτα στην κοιλία». in2life.gr
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για τον αδερφό του πρωθυπουργού Σαμαρά λεφτά υπάρχουν κορόιδα!


       Τον δρόμο και τα χούγια του συμφοιτητή του ΓΑΠ ακολουθεί πιστά ο Αντώνης Σαμαράς! Μετά την μεγάλη τούμπα του μνημονίου που ΔΕΝ έκανε ο ΓΑΠ, ο Αντώνης προεκλογικά επανέλαβε το «Λεφτά υπάρχουν» (αποκατάσταση συντάξεων κτλ) τα έβαλε με την ύφεση (όπως ο ΓΑΠ εναντίον του κουρασμένου) και υποσχέθηκε ανάπτυξη χωρίς οριζόντιες περικοπές κτλ. Αυτά όμως ήταν γνωστά και αναμενόμενα! Εκείνο όμως που δεν είναι αρκετά γνωστό είναι και η ομοιότητα αντιμετώπισης του κράτους (του ταμείου) από τα λεφτά των περικοπών των συνταξιούχων, για την «διευκόλυνση» μελών της οικογενείας του!!!!. Την πρακτική του ΓΑΠ που από υπουργός εξωτερικών επί Σημίτη χρηματοδοτούσε την ΜΚΟ της μαμάς του εως τις μπίζνες του αδελφού του με την πράσινη ανάπτυξη και τα CDS επί πρωθυπουργίας του, ακολουθεί ο Αντώνης με επιχορηγήσεις στο Ινστιτούτο που προεδρεύει ο έτερος Σαμαράς, αδερφός του πρωθυπουργού!
       Αν λάβουμε υπόψη ότι ο κ πρωθυπουργός για περίπου ένα μήνα τραβιόταν στα νοσοκομεία με το μάτι του και απουσίασε και από το κρίσιμο eurogroup, και ότι η επιδότηση εκτελέστηκε μόλις 22 ημέρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας του, εύκολα συμπεραίνουμε ότι η σχετική εντολή εδόθη μεταξύ νοσοκομείου και της ανάρρωσης εντός της οικείας του!
       Για όσους υποθέτουν ότι το θέμα είχε κλείσει προεκλογικά, δηλώνω ότι σφάλουν αφού η ακεραιότητα του χαρακτήρα, η  εντιμότητα, η αξιοπιστία και το ήθος του Αντώνης δεν θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο!
Τους ψηφίσατε! Λουστείτε τους!
Υ/Γ Αντώνης και Αλέξανδρος Σαμαράς. και τα δύο ονόματα ξεκινούν από Α που μαζί δηλώνουν ποιότητα ΑΑ
Μάκης Αρμενιάκος    

πηγή:anti-ntp
Ο Σαμαράς έκανε αγωγή Στο ΧΩΝΙ και μας ζητάει 1.000.000 ευρώ!
Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, επέδωσε σήμερα αγωγή με την οποία ζητά 1.000.000 ευρώ από Το ΧΩΝΙ και πέντε δημοσιογράφους της εφημερίδας μας.Το Ινστιτούτο με πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μας ζητά ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ επειδή:



αποκαλύψαμε ότι 22 ημέρες αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, το ΜΦΙ με πρόεδρο τον αδελφό του πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής 

για τις κτιριακές του ανάγκες. Πρόκειται για επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του! Λεπτομέρεια: το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.
αποκαλύψαμε ότι πήρε άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ ΑΦΟΥ ο Αντώνης Σαμαράς μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου.
δημοσιοποιήσαμε τις επιχορηγήσεις και τα έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που παίρνει το ΜΦΙ, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου και την ώρα που οι προϋπολογισμοί των υπόλοιπων ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας πετσοκόβονται. Λεπτομέρεια: παραμένει ελλειμματικό. Λεπτομέρεια 2: και τον προηγούμενο χρόνο ήταν ελλειμματικό.
κάναμε ρεπορτάζ, ρωτήσαμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους και διαπιστώσαμε ότι οι αγρότες που είναι στο χωράφι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, αγνοούν την ύπαρξη του Ινστιτούτου με τις επιχορηγήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού.
αποκαλύψαμε ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νεαπόλεως, μετά από αναφορά-καταγγελία δασολόγων του Λασιθίου της Κρήτης, διενεργεί από τον Ιούλιο του 2010 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του κόκκινου σκαθαριού και την εμπλοκή σε αυτή του Ινστιτούτου όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς. Λεπτομέρεια: Καταγγέλλονται, μεταξύ άλλων, «ανομολόγητοι ιδιοτελείς σκοποί» από πρωτεργάτες της υπόθεσης.


Όταν ξεκινήσαμε το ρεπορτάζ, μας απάντησαν ότι πήραν 12 εκατ. ευρώ επιχορήγηση γιατί «τόσα χρειάζονταν»! Μετά, μας απείλησαν τηλεφωνικά από το γραφείο του πρωθυπουργού! Στη συνέχεια, έστειλαν επιστολές που μας απειλούσαν με μηνύσεις και αγωγές! Ακολούθως, μας είπαν ότι δε θα ασχοληθούν ξανά μαζί μας! Τώρα, θέλουν να μας φοβερίσουν, απειλώντας μας με οικονομική εξόντωση. Ζητούν ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ από πέντε δημοσιογράφους.



Εμείς τους απαντάμε ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ με ρεπορτάζ και νέες αποκαλύψεις.



Διαβάστε τη συνέχεια Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής! 
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος,  29 Αυγούστου 2012


ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Στις δύσκολες στιγμές, που αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά το νησί μας, λόγω πυρκαγιών, η αυτοθυσία και αυταπάρνηση των πυροσβεστών, των πιλότων των αεροσκαφών και των εθελοντών, φαίνεται ότι, περιορίζει σημαντικά το μέγεθος της καταστροφής του πανέμορφου νησιού μας. Τους αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια μας.

Από την πρώτη στιγμή, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με 


τον Περιφερειάρχη του Νοτίου Αιγαίου, Γ. Μαχαιρίδη και τον τ. Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νομό μας, Σ. Παραλούση και να έχω σαφή εικόνα των εξελίξεων, στα πύρινα μέτωπα.

Οι συνεχείς πυρκαγιές στο νομό μας, επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι, επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση.

Είναι, επιπλέον καιρός, να αντιληφθούν όσοι ζουν και αποφασίζουν για εμάς, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, ότι τα νησιά μας χρειάζονται διαφορετικές δομές προστασίας, από ότι η ηπειρωτική Ελλάδα.

Το μοντέλο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δίνει το παράδειγμα και, παρά τις «Καλλικρατικές» αλχημείες, θα πρέπει όλοι μας να καταλήξουμε σε μια δομή προστασίας, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νησιών μας.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι, το φιλότιμο των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντών υπερφαλαγγίζει τις λογιστικές προσεγγίσεις, που ακολουθούνται στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Με αυτό στο μυαλό μας, πιστεύω ότι μπορούμε κατά τη χειμερινή περίοδο, να προχωρήσουμε σε ακόμα καλύτερη οργάνωση της αντιπυρικής προστασίας των νησιών μας». 
Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάριο χορών της Κρήτης το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Σεπτέμβρη από την "ΆΡΤΕΜΙΣ"




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Νέων Λέρου
‘ Η ΆΡΤΕΜΗ ’ σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει σεμινάριο χορών της Κρήτης το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Σεπτέμβρη.
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν σε διαφορετικές ομάδες Αρχάριοι αλλά και γνώστες των χορών.
Στο σεμινάριο θα διδάξει ο χοροδιδάσκαλος Ελευθέριος 

Κορναράκης.

Τιμή συμμετοχής για ενήλικες 20€ και για εφήβους 10€.

Για περισσότερες πληροφορίες
Νταλλαρής Αντώνης: 6937037001
Χατζηκωνσταντίνου Ζαχαρούλα: 6946191349
Διαβάστε περισσότερα...

29-08 του 2006. Έξη χρόνια μετά...

  Έξη χρόνια πέρασαν από  την 29-08 του 2006 που έφυγε ο Στάθης Αρμενιάκος.
            Τρισάγιο για τον Στάθη Αρμενιάκο τέλεσε η οικογένειά του την Τετάρτη 29-082012.
            Ένα μικρό video διάρκειας ενός λεπτού και 45’’ εις μνήμην του μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Μάκης Αρμενιάκος



Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μίκα Ιατρίδη ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος,  28 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης κάλυψη των νησιών μας σε πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έθεσε με ερώτηση της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της η βουλευτής, αναφέρεται στις υπεράνθρωπες 


προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προβάλλουν, η συνεχής ροή λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας, μέσω των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και η διακομιδή των ασθενών, που χρήζουν έκτακτης περίθαλψης από νοσοκομεία.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των μέσων που έχει στη διάθεση του το Λιμενικό Σώμα, η βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι, αυτή οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζεται λόγω του Μνημονίου και ότι η αναγκαστική κατανομή των πλωτών μέσων στα νησιά, ενδεχομένως, να μην καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες που αντιμετωπίζει το κάθε νησί. Ως παράδειγμα, αναφέρεται στην ερώτηση η ανακατανομή που έγινε στα πλωτά μέσα στην Κέρκυρα και τη Λέρο.

Κλείνοντας την ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη, πέρα από την κάλυψη των νησιών μας με επαρκή μέσα του Λιμενικού Σώματος, ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να την πληροφορήσει αν η ανακατανομή των πλωτών μεταξύ των δυο νησιών είναι προσωρινού χαρακτήρα, αν θα αντικατασταθεί το πλωτό που αναχώρησε από την Κέρκυρα και αν το πλωτό αυτό ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο. 


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την κατανομή πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος στα νησιά».

Η συνεχής εισροή λαθρομεταναστών μέσω των νησιών του Αιγαίου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες φύλαξης των νησιών του Αιγαίου, έχοντας αναλάβει, σε πολλές περιπτώσεις, και καθήκοντα διακομιδής ασθενών.

Είναι γνωστή η κατάσταση των μέσων που έχει στη διάθεση του το Λιμενικό Σώμα για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ειδικά μετά την εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό, αναγκάζει το Σώμα να μεταφέρει πλωτά μέσα από το ένα νησί στο άλλο, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η μετακίνηση λιμενικού σκάφους από την Κέρκυρα στη Λέρο και η μετακίνηση του λιμενικού σκάφους της Λέρου σε άλλο, εξίσου σημαντικού λόγω θέσης, νησιού του Αιγαίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο τύπος του σκάφους από την Κέρκυρα δεν είναι κατάλληλος για τις επιχειρήσεις που διεξάγει το Λιμενικό Σώμα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Επειδή, η ισχυρή παρουσία του Λιμενικού Σώματος είναι καθοριστική για τα νησιά  του ανατολικού Αιγαίου, λόγω του νέου κύματος λαθρομετανάστευσης και της εγγύτητας τους με την Τουρκία. Επειδή, παράλληλα, το βόρειο Ιόνιο, χρειάζεται και αυτό λιμενικό σκάφος. Επειδή, το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας χρειάζεται να διαθέτει τα κατάλληλα, και επαρκή σε αριθμό, πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύεται και το αίσθημα ασφαλείας των νησιωτών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.     Η λύση της μετακίνησης του λιμενικού σκάφους από την Κέρκυρα στη Λέρο είναι προσωρινής φύσης;
2.    Ανταποκρίνεται ο τύπος του σκάφους αυτού στις συνθήκες που επικρατούν στο ανατολικό Αιγαίο;
3.    Θα αντικατασταθεί το σκάφος της Κέρκυρας από κάποιο άλλο σκάφος και πότε;
4.    Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να υπάρξει πλήρης κάλυψη των νησιών μας σε πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Διαβάστε περισσότερα...

Π.Καμμένος: Θα τους αφήσουμε;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ......."

ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ......
Δείτε την συγκεκριμένη παράγραφο που τα λέει όλα σε λίγες γραμμές!




ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ...
ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιλογές, οι (συν)ενοχές , τα δικολαβίστικα, τα εμπαθή του Πάγκαλου

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr), ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι επιλογές, οι (συν)ενοχές , τα δικολαβίστικα, τα εμπαθή του Πάγκαλου
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μας είναι γνωστός (α) για τον χειρισμό κρίσιμων θεμάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως υπουργός εξωτερικών, όπως η κρίση στα Ίμια, η υπόθεση των S-300, το φιάσκο Οτσαλάν, η ονομασία της ΠΓΔΜ (για την οποία, στα μέσα Φεβρουαρίου 2008, την περίοδο που ο τότε πρωθυπουργός έδινε μια δύσκολη μάχη, με την Ουάσιγκτον απέναντί του, έλεγε στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα πως “η γειτονική χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί όποιο όνομα επιλέξει,  χαρακτηρίζοντας ‘γελοία’ την υπόθεση της ονομασίας της” (“Καθημερινή”, Αθ. Έλλις, 24.3.11) και (β) για τον “πλούσιο” λόγο του, με τον οποίο επιχειρεί να να καλύψει την έλλειψη έργου.  
Ελάχιστο δείγμα απ’ όσα κατά καιρούς έχει πει για το “κομματικό καθήκον της αλληλεγγύης”, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τις μεταρρυθμίσεις σχολιάζεται εδώ, ενώ χωρίς σχόλια παρατίθενται κάποιες κρίσεις του για “συντρόφους” του των δύο περιόδων της κομματικής του σταδιοδρομίας.                
1.         Το κομματικό καθήκον της “αλληλεγγύης”             
Κάθε φορά που αναγκάστηκα να διαφοροποιηθώ υποδεικνύοντας το ορθό και καταγγέλλοντας παρεκτροπές και λάθη, εκατοντάδες, καμιά φορά χιλιάδες τίμιοι εργαζόμενοι και λαϊκοί άνθρωποι με επανέφεραν στην τάξη υποδεικνύοντας το κομματικό μου καθήκον της αλληλεγγύης, μέχρι την πλήρη συνενοχή και ταύτιση με τους αδικοπραγούντες” (Αύγουστος 2012). 
           Μεταξύ της τίμιας συμπεριφοράς “της καταγγελίας των παρεκτροπών”, που η ηθική και ο Νόμος επιβάλλουν, και του “κομματικού του καθήκοντος της αλληλεγγύης, μέχρι την πλήρη συνενοχή”, ο κ. Πάγκαλος επέλεγε το “κομματικό καθήκον” της συνενοχής!
Αυτό έπραττε και δίδασκε ο εκπρόσωπος του λαού, ο ενόρκως δεσμευμένος να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους, εξασφαλίζοντας έτσι και τη βουλευτική του καρέκλα!

2.         Πώς τα φάγατε τα λεφτά;
“Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί, μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής (Βουλή, 21.9.2010).
Φανερός ο στόχος/συμπέρασμα του κ. Πάγκαλου: “Όλοι ένοχοι, κανείς ένοχος”!  
ΟΜΩΣ:
Ποιος διόριζε; “Εμείς”! Που σημαίνει, σίγουρα ο ίδιος, και ίσως και άλλοι, που όμως δεν κατονομάζει (από συντεχνιακή αλληλεγγύη, φόβο “αντιποίνων” ή κάτι άλλο; ).
Γιατί τους διόριζε; Για να τους κάνει πελάτες και να τον βγάζουν βουλευτή (“στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας”).
Ποιος ο διεφθαρμένος; Ο αιτών τον διορισμό ή ο “αποφασίζων” και “υπογράφων”, ο έχων την ηθική και συνταγματική υποχρέωση να αρνηθεί το “αίτημα”;
“Τα φάγαμε όλοι μαζί”; Όχι! Οι διορισθέντες από τον κ. Πάγκαλο (και από άλλους ίσως) δεν “τα έφαγαν”. Αμείβονται νόμιμα, σε αντάλλαγμα της δουλειάς που προσφέρουν.
“Πώς τα φάγατε τα λεφτά;” Τα έφαγαν η “μεγάλη” και η “μικρή” διαφθορά, εξ’ αιτίας πράξεων ή παραλείψεων δικών
του (και πιθανώς και άλλων).
  3.     Η διαφθορά και τι έχει πράξει εναντίον της ο κ. Πάγκαλος        
            - “Εγώ όταν μιλούσα επί κυβερνήσεως Σημίτη για τη διαφθορά δεν μιλούσα κατ’ ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών” (“Βήμα”, 30.5.2010).
“Η πραγματική διαφθορά των πολιτικών ούτε υπήρξε ούτε θα είναι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον καθοριστικό φαινόμενο για την σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας” (Αύγουστος 2012).
(α) Τι προσπαθεί να πει ο κ. Πάγκαλος;
Ότι “υπήρξε πραγματική διαφθορά των πολιτικών” το βεβαιώνει, πέραν άλλων, ο ίδιος: “Τα φάγαμε όλοι μαζί, μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης διαφθοράς…”!
Ότι το φαινόμενο της διαπλεκόμενης διαφθοράς “ΥΠΗΡΞΕ καθοριστικό” για το χάλι της Χώρας αποτελεί εδραιωμένη πεποίθηση των πολιτών.
(β) Τι έκανε κατά της διαπλεκόμενης, γενικευμένης διαφθοράς ο κ. Πάγκαλος;
Τι έκανε, όταν, ως υπουργός, άκουγε όλα όσα πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολίτες καταμαρτυρούσαν για την κατάσταση που είχε δημιουργήσει η διαφθορά στη Χώρα;*
Τι έκανε, όταν διάφοροι “σύντροφοί” του άρχισαν να διάγουν βίον πολυτελή, αναντίστοιχο με τα εισοδήματά τους, και να επιδεικνύουν προκλητικά τον πλούτο τους;
Τι έκανε, όταν ο Γ. Φλωρίδης απομακρύνθηκε από τη θέση του, όταν επιχείρησε κάθαρση στο ποδόσφαιρο, ή όταν έλεγε πως (στο ποδόσφαιρο, τότε) “ήταν η χρονιά της μεγάλης κλεψιάς” από “πρόσωπα εις βάρος των ομάδων”; (“Καθημερινή”, 26.1.2003).
Τι έκανε, όταν η “Καθημερινή” δημοσίευσε το φοβερό πρωτοσέλιδο “Πώς πλουτίσατε κ. Τσοχατζόπουλε”;
Απλούστατα, όλα τα χρόνια που ήταν υπουργός, έκανε πως δεν έβλεπε, δεν άκουγε, δεν ήξερε. Τα μάτια του τα (μισο)άνοιξε (;) “επί κυβερνήσεως Σημίτη”, και πάλι μόνο όταν απομακρύνθηκε απ’ αυτήν, και πάλι μόνο για τη “μικρή”, καθημερινή, διαφθορά (για την οποία του είναι τόσο εύκολο, ανώδυνο και “προσοδοφόρο” να μιλάει).
Για τη διαφθορά “κομματικών στελεχών” (πολιτικών, δημοτικών αρχόντων, στελεχών  Δημόσιων Υπηρεσιών και ΔΕΚΟ, συνδικαλιστών…) δεν τόλμησε να πράξει το παραμικρό.
Ούτε για τη “μεγάλη” διαφθορά στα Δημόσια Έργα και Προμήθειες (που ο λαό μας τα πληρώνει πέντε φορές περισσότερο απ’ ό,τι οι άλλοι ευρωπϊκοί λαοί), τη μητέρα της “μικρής”, καθημερινής, διαφθοράς.
4.      Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν στη χαμένη τετραετία” (γιατί μόνο τότε;).
            - “Μετά το 2000 διαλύσαμε τη χώρα γιατί δεν προχωρήσαμε στις μεταρρυθμίσεις” (“Καθημερινή”, 27.4.2007).
            -“Η χαμένη τετραετία για τη Χώρα ήταν η δεύτερη του Κ. Σημίτη. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο Σημίτης δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες είχε εξαγγείλει” (“Καθημερινή”,  6.4.2011). 
            “Μετά το 2000”, όταν ο ίδιος δεν ήταν πλέον μέλος της κυβέρνησης!
Πάντα δηλαδή κάποιος άλλος έφταιγε: Ο Αβραμόπουλος, ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, οι “αντιπαραγωγικές” Ένοπλες Δυνάμεις, οι “κοπρίτες” δημόσιοι υπάλληλοι, οι πολίτες, η κοινωνία…
                  ΟΜΩΣ:
                  Πότε ο κ. Πάγκαλος, ως υπουργός, υποστήριξε ή πρότεινε κάποια μεταρρύθμιση;
             Κι όταν ήταν εκτός κυβέρνησης, πότε αντιτάχθηκε στους γνωστούς, παράνομους και βίαιους, “αγώνες” εναντίον κάθε απόπειρας μεταρρύθμισης; (Με καταλήψεις εργοστασίων, πανεπιστημίων…, κλείσιμο δρόμων και λιμανιών, κατάργηση του δικαιώματος εργασίας, σφιγμένες γροθιές πολιτικών…για “να μην καταστραφούν οι ‘δομές της κοινωνίας’”, για να μην αλλάξει τίποτα!).
      Τη σοβαρή προσπάθεια του “συντρόφου” του υπουργού Α. Γιανίτση για μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, το 2001, δεν την είχε ο ίδιος πολεμήσει;
5.       Κάποιες κρίσεις του για συντρόφους” των δύο περιόδων της κομματικής του σταδιοδρομίας
- Για τον Μ. Θεοδωράκη:“Η Τουρκία προσπαθεί να διαβρώσει το εσωτερικό μας μέτωπο χρησιμοποιώντας τα διάφορα άμεσα ή έμμεσα όργανά της μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο κ. Θεοδωράκης. Πιστεύω ότι είναι πρόσωπο συμφερόντων και διασυνδέσεων, για κάποιους λόγους που κάποτε θα τους βρούμε”. “Η θέση του κ. Θεοδωράκη έπρεπε να είναι στη φυλακή. Είναι μια περίπτωση έσχατης προδοσίας” (“Ελευθεροτυπία” 30.7.91). Γ
Για τον Λ. Κύρκο: “Δούρειος Ίππος των Αμερικανών” (“Ελευθεροτυπία”, 30.7.91).
- Για τους Χ. Φλωράκη και Α. Παπαρήγα:“…να σταματήσουμε εδώ την ενασχόληση με την Παπαρήγα, τον Φλωράκη και άλλα νούμερα του παρελθόντος” (“Καθημερινή”, 29.3.09).
- Για τον Κ. Σημίτη (τη λιτότητα, τα λαϊκά αιτήματα, τη διαφθορά, τότε):
 “Δεν υπάρχει καμιά λογική να τοποθετηθεί ο Σημίτης υπουργός Εθνικής Οικονομίας, γιατί έχει συνδεθεί το όνομά του με τη λιτότητα. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν ο κόσμος να κληθεί να ψηφίσει με τον Σημίτη υπουργό Εθνικής Οικονομίας; Θα ήταν σαν να ψήφιζε λιτότητα” (“Νέα”, 8.11.1988).
 “Η χώρα δεν κυβερνάται. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει ευαισθησία και δεν ακούει τα λαϊκά αιτήματα” (“Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, 10.2.02).
- Για τον Γ. Παπανδρέου, τότε:
 “Κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές. Για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας…” (“Εθνος της Κυριακής”, 19.11.2000)
 “Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα, αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός” (“Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, 16.9.01).
Για τον Ευαγ. Βενιζέλο:
«Μπορεί το συνέδριο αυτό  να αποφασίσει ότι σε αυτήν την εικόνα την καινούρια που ανακαλύψαμε δεν ταιριάζει ο Βενιζέλος, ο οποίος δεν είναι και κανένα τζόβενο, και ότι πρέπει να είναι 30άρης» (ALPHA, 27.6.12).
- Για τους “συντρόφους” του της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τότε:
“Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν συνδέονται με την άσκηση της εξουσίας. Οι υπόλοιποι είναι κανονικοί δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορες πολιτικές θέσεις. Έχω μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας με ένα μεγάλο μέρος των στελεχών μας και αυτοί μαζί μου. Διαπιστώθηκε, άλλωστε, και στην ψηφηφορία της Κεντρικής Επιτροπής, όπου δεν εξελέγην στο Εκτελεστικό Γραφείο” (“Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, 10.2.2002).
...και για τον εαυτό του:  
“Δεν μ’ ενδιαφέρει να γίνω αρχηγός! Εγώ δεν έχω παρανοϊκή συμπεριφορά σε κανέναν τομέα. Βλέπω δίπλα μου διάφορους, οι οποίοι αγχώνονται να γίνουν το ένα ή το άλλο, βλέπουν την πολιτική ως μια διαδρομή αξιωμάτων. Εγώ ποτέ δεν το έβλεπα έτσι...(“Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, 10.2.2002).
 
Τι έλεγαν για τη διαφθορά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
 Ι. Σουλαδάκης: Για να γίνεις σήμερα υπουργός πρέπει, να  σε υιοθετήσουν τα διαπλεκόμενα. Τα συμφέροντα επιβάλλουν άχρηστους στα υπουργεία. Η διαπλοκή φτάνει μέχρι τους υπαλλή­λους (Ελεύθερος”, 3.7.97).
– Ν. Αλευράς: Δεν νικήσαμε τα εκτεταμένα κρούσματα διαφθο­ράς στη δημόσια διοίκηση (Συνε­δρίαση Κοινοβουλευτικής Ομά­δας ΠΑΣΟΚ, 21.10.98).
 Π. Οικονόμου: Μεγάλο μέ­ρος του υπομνήματος που απέστειλε στον γραμματέα της Κε­ντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ στις 2.7.99 αναφέρεται στην εξάπλω­ση της διαφθοράς... ” (Τύπος της Κυριακής”, 4.7.99).
 Ι. Kαψής, στη Σύνοδο της K.E. του ΠAΣOK: “Αναφέρθηκε σε γενικευμένα φαινόμενα διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό, λέγοντας ότι στο IKA κοστίζει 5 εκατομμύρια η θέση, ότι οι επιχειρηματίες ανοίγουν τα βιβλία τους μόνο εάν έχουν λαδωθεί οι εφοριακοί, ότι για να εκδοθεί μιά σύνταξη απαιτούνται δύο χρόνια και πρέπει παράλληλα ‘να πληρώσεις’, καθώς και ότι το 70% των έργων που παραλαμβάνει το Δημόσιο είναι ακατάλληλα.” (“Kαθημερινή”, 10.7.1999).
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ξεφτίλισαν τον Σαμαρά!


   Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά! τώρα,  ξευτιλίζεται ο ξεφτιλισμένος;
       Δεδομένος ήταν ο Αντωνάκης παρά την υποτίθεται αντιμνημονιακή του πολιτική για να ξεγελάσει τους ηλίθιους και να βάζει πλάτη στο ΓΑΠ, που όταν δεν θα τον έπαιρνε άλλο (τον ΓΑΠ) γιατί κάποτε ακόμα και οι ηλίθιοι θα κλώτσαγαν, σε μια τεχνητή κορύφωση, θα ζητούσε την παραίτηση του ΓΑΠ για να βάλει πλάτη στο μνημόνιο ο ίδιος!
       Βέβαια και αυτός δεν θα πάει πολύ μακριά αλλά δεν πειράζει, η δουλειά προχωρά, και στο απροχώρητο κάποιος άλλος αντιμνημονιακός εξουσίας θα «φάει» τον Αντώνης για να βάλει ο ίδιος πλάτη ή στο μνημόνιο ή στην χρεοκοπία (ανάλογα τις εντολές και τα συμφέροντα) οι ηλίθιοι να είναι καλά.
       Βέβαια με τόση κοροϊδία και πείνα οι ηλίθιοι μπορεί να είναι τόσο εξαγριωμένοι και ηλίθιοι που με δημοκρατικές (λέμε τώρα) διαδικασίες να μην γίνονται καλά, αλλά μην ανησυχείτε! Είναι τόσο ηλίθιοι που θα ψηφίσουν φασίστες για να τους κρατάνε σούζα! Τι δεν το πιστεύεται; Καλά μέσα σε ένα μήνα δεν ψήφισαν το μνημόνιο που δεν ήθελαν; Εκτός αν νομίζεται ότι αυτή η επιλογή ΔΕΝ ήταν ηλίθια επιλογή, άρα δεν βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου αλλά και σε λάθος blog! Όσο για το ηλίθιοι μην το παίρνεται προσωπικά………..
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:anti-ntp
Ξεφτίλισαν τον Σαμαρά!

του Γ. Δελαστίκ*

Προσωπικό πολιτικό διασυρμό ασυνήθιστων διαστάσεων υπέστη στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Το «ξέσκισαν» πολιτικά οι Γερμανοί παρόλο που ο ίδιος προσήλθε στη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε πνεύμα απόλυτης δουλοφροσύνης. Δεν τόλμησε να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα ούτε καν σαν επαίτης. Το μόνο που...
ήθελε ήταν να δηλώσει δια ζώσης την απόλυτη υποταγή του στο Τέταρτο Ράιχ. Να πείσει την καγκελάριο ότι έχει διαγράψει για πάντα το αντιμνημονιακό παρελθόν του και ότι τώρα διακατέχεται από τυφλή εθελοδουλία προς τις εντολές του Βερολίνου. Δεν ζήτησε απολύτως τίποτα, δεν του έδωσαν φυσικά τίποτα.

Αυτό δεν τον γλίτωσε, βεβαίως, από τον πολιτικό εξευτελισμό. Οι Γερμανοί τους δούλους τους λιώνουν σαν σκουλήκια για να τους δείξουν τη θέση τους, δεν τους χτυπούν προστατευτικά στην πλάτη μόλις δηλώσουν υποταγή. Αξέχαστο θα του μείνει το χουνέρι που του έκανε η ακροδεξιά...

και χυδαία, κατωτάτης υποστάθμης γερμανική εφημερίδα Μπιλντ, στην οποία μόλις 48 ώρες νωρίτερα ο Σαμαράς είχε δώσει συνέντευξη. «Υπόσχομαι ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας» είχε πει ο Σαμαράς στη συνέντευξη αυτή. «ΑΥΤΟ το θέλουμε γραπτώς!» έγραψε η Μπιλντ και ετοίμασε το σχετικό… έγγραφο! Ένα κείμενο «Εγγύησης-Δήλωσης», γραμμένο με αρχαιοελληνικά γράμματα στα γερμανικά, περικλειόμενο από μαιάνδρους, με στόχο να ξεφτιλίσει τον Σαμαρά στα εκατομμύρια αναγνώστες της. Κάθε μέρα η Μπιλντ πουλάει 2.800.000 φύλλα και υπολογίζεται ότι τη διαβάζουν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια Γερμανοί. Το κείμενο του απαξιωτικού εγγράφου υπηρετεί αποτελεσματικά το στόχο για τον οποίο κατασκευάστηκε:
«Δια της παρούσης εγώ, ο Αντώνης Σαμαράς, γεννηθείς την 23ην Μαρτίου 1951 στην Αθήνα, κατοικών στο ίδιο μέρος, εν ονόματι του ελληνικού λαού και δυνάμει το αξιώματός μου ως πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάνω επισήμως την ακόλουθη δήλωση. Τελών εν γνώσει των μεγάλων ανησυχιών της κοινότητας των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τελών εν γνώσει των ιδιαίτερων απαιτήσεων των γερμανών φορολογουμένων στην οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα, τελών εν γνώσει του υψηλού μέτρου ευθύνης που φέρει η ελληνική πολιτική για την παρούσα, βαριά κρίση της χώρας μου, υπόσχομαι προσωπικά ότι: 1. Δεν θα προκύψει καμιά ζημιά για τον Γερμανό φορολογούμενο από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου. 2 Η Ελλάδα θα κάνει γι’ αυτό όλα τα απαραίτητα βήματα, συμπεριλαμβανομένης εν ανάγκη της πώλησης ακατοίκητων νησιών. 3. Η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα με τόκους και πρόσθετες επιβαρύνσεις. Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας» αναφέρει επί λέξει το ταπεινωτικό κείμενο της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο εμφανίζει το θλιβερό Σαμαρά ως… πωλητή των ελληνικών νησιών! Ένα κείμενο που δεν θα είχε πιθανότητα ποτέ να γραφτεί αν ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έσπευδε να εγγυηθεί… προσωπικά (!) στους Γερμανούς την αποπληρωμή των χρημάτων που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια προς την Ελλάδα.
Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι κάθε άλλο παρά πρέπει να αποδώσουμε στην κακοήθεια της Μπιλντ την πρόθεση του Σαμαρά να πουλήσει ελληνικά νησιά σε ξένους. Το ρόλο του πλασιέ ξεπουλήματος των ελληνικών νησιών τον ανέλαβε επισήμως ο ίδιος με συνέντευξή του στη γαλλική Μοντ, η οποία δημοσιεύθηκε μάλιστα την ημέρα που βρισκόταν στο Βερολίνο. «Η Αθήνα είναι έτοιμη να πουλήσει “ακατοίκητα νησάκια”» διαφήμιζε με ειδικό τίτλο η γαλλική εφημερίδα το σχετικό τμήμα της συνέντευξης Σαμαρά.«Είστε έτοιμος να πουλήσετε νησιά; Αρκετά είναι ήδη ιδιωτικά» ρώτησε τον αξιοθρήνητο πρωθυπουργό ο ανταποκριτής της Μοντ στην Αθήνα. «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, εκτός από μερικά νησάκια» απάντησε ο Σαμαράς και μπήκε στο ψητό: Τα περισσότερα από αυτά τα νησάκια είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Αρκετά από αυτά τα νησάκια μπορούν να έχουν μια εμπορική χρήση, υπό τον όρο αυτό δεν θέτει προβλήματα εθνικής ασφάλειας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τα ξεπουλήσουμε (σ.σ. τα νησιά), αλλά να μεταμορφώσουμε ένα έδαφος αχρησιμοποίητο σε κεφάλαιο που μπορεί να παράγει εισοδήματα, με μια κατάλληλη τιμή» δήλωσε ο Σαμαράς, κλείνοντας το μάτι στα αρπακτικά. Ωραίος ο όρος για το ξεπούλημα των μικρών νησιών σε ξένους από τον «υπερπατριώτη» Σαμαρά: Μεταμόρφωση αχρησιμοποίητων εδαφών σε κεφάλαιο παράγον εισοδήματα, με κατάλληλη τιμή»!
Έχουν απίθανη γλωσσοπλαστική ικανότητα οι αστοί, όταν θέλουν να συσκοτίσουν τις βρώμικες πράξεις τους και τις καταστήσουν εξαιρετικά δυσνόητες στο ευρύ κοινό. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο απίθανος… «μεταμορφωτής αχρησιμοποίητων εδαφών», ο Σαμαράς, υποτίθεται ότι ήταν… «ανήμερο θηρίο» στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων!
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 
Διαβάστε περισσότερα...