Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Απρίλιος ο μήνας της λαϊκής στάσης πληρωμών

       Κάποτε στο παρελθόν, τις καλές εποχές που άρχιζε το κίνημα των καταναλωτών, θαυμάζαμε τους ξένους που όταν ανέβαινε αδικαιολόγητα η τιμή σε ένα προϊόν, αυτοί για κάποιο χρονικό διάστημα ΔΕΝ το αγόραζαν, αναγκάζοντας τους εμπόρους σε υποχώρηση της τιμής του κοντά στην αρχική.
       Το ίδιο ίσχυε και με διάφορες αποφάσεις του κράτους, όπου η αυτόματη μαζική αντίδραση, χωρίς κομματικά καπελώματα,  συνδικαλιστικές ή άλλες σκοπιμότητες, ανάγκαζε τους κυβερνώντες να τα μαζεύουν πίσω.
       Βεβαίως σήμερα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα και ειδικά στη χώρα μας περισσότερο άγρια παρά ποτέ!
       Δεν ξέρω πως, αλλά εγκλωβιστήκαμε στην φυσιολογική αντίδραση των μεγάλων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη βουλή, όπου η βάναυση καταστολή με χημικά και πολύ ξύλο οδηγούν σε ένα αδιέξοδο, που δυστυχώς αναχαίτισε αποτελεσματικά την διάθεση για ενεργή αντίδραση στα όσα παράνομα, αντισυνταγματικά και εντελώς παράλογα συμβαίνουν!
       Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι χρειάζεται άλλη στρατηγική για να κτυπηθεί αυτό το απολυταρχικό καθεστώς. Είχα επισημάνει σε παλαιό σχόλιο ότι η εξουσία κάποιου περνάει σε όσους την αναγνωρίζουν! Επίσης ότι τρέμουν στην ιδέα της συνολικής αμφισβήτησης της εξουσίας τους από το σύνολο (η το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος) της κοινωνίας, γιατί πολύ απλά, με τη δυνατότητα τους να πιάνουν τις μειοψηφίες που αντιδρούν, συνετίζουν όλους τους υπόλοιπους στο να δέχονται τους κανόνες του παιχνιδιού που έχουν επιβάλει αυτοί, άσχετα αν αυτό δεν έχει τη λαϊκή αποδοχή όπως επιβάλλεται να συμβαίνει σε δημοκρατικά πολιτεύματα.
       Η στάση πληρωμών ως πολιτική πράξη είναι ιδανικός τρόπος αντίστασης αν εφαρμοστεί μαζικά, γιατί δεν υπάρχει τρόπος καταστολής! Παραλύει και διαλύει τον μηχανισμό εξουσίας που δεν μπορεί να αντιδράσει, τουλάχιστον με τις γνωστές εως τώρα τακτικές εκφοβισμού και εξαπάτησης!
       Ήδη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας έχουν κάνει παύση πληρωμών απλά γιατί δεν έχουν. Όσοι από εμάς δεν σηκωθήκαμε από τον καναπέ μας, τουλάχιστον ας παραμείνουμε εκεί για ένα μήνα και ας μην πληρώσουμε στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα. Εξάλλου με απόλυτη σιγουριά όλο και περισσότεροι σε βάθος χρόνου θα προστίθενται σε αυτούς που δεν θα μπορούν να πληρώσουν!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:attikanea
Ο Απρίλιος ο μήνας της λαϊκής στάσης πληρωμών

Σχόλιο attikanea: Για σκεφθείτε... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


Το μήνα Απρίλιο αποφάσισαν να κάνουν πράξη το κίνημα της λαϊκής στάσης πληρωμών οι επιτροπές κατοίκων, σωματεία, κινήματα και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, οι επιτροπές αγώνα που συμμετέχουν στο Κίνημα της Λαϊκής στάσης πληρωμών
τονίζουν οτι το μηνα Απρίλιο, δεν πληρώνουμε τίποτα, σε εφορίες, ΔΕΚΟ και Τράπεζες.

Στόχοςτης κίνησης αυτής είναι να διακοπεί η ροή χρήματος προς τα κρατικά ταμεία, να δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και να κλονιστεί η κυβέρνηση, που αν χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα, θεωρείται σίγουρο από πολλούς ότι θα πέσει. Η προσπάθεια πρέπει να πλαισιωθεί από ...προτροπή για μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες (για τους ελάχιστους που απέμειναν με καταθέσεις).

Ετσι κι αλλιώς είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τόνισε μιλώντας στο radio1d.gr ο εκπρόσωπος του ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Αυτός είναι ένας τρόπος να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να στείλουμε το μηνυμα ότι έχει κυρηχθεί ήδη στάση πληρωμών όχι μόνο από τους πολίτες που δεν πλέον να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού ή τους ηλεκτρικού αλλά και από το κράτος το οποίο έχει οδηγήσει σε καταστροφή τα νοσοκομεία και τα σχολεία, διευκρινίζει. Τονίζει οτι στο πλαίσιο των αλλαγών στις συνήθειες μας επηρεάστηκαν άμεσα ακόμα και τις διατροφικές μας συνήθειες. Βγάλαμε ένα χειμώνα τρώγοντας μακαρόνια και όσπρια από τις αγορές των προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες, τυλιγμένοι με κουβέρτες, και τα παιδιά μας διάβαζαν τρέμοντας από το κρύο, λέει.

Σημειώνει οτι το δίλημμα που τίθεται τη σημερινή εποχή είναι να επιβιώσουμε ή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε. Έχουμε κατηγορηθεί ως τζαμπατζήδες, σημειώνει, αλλά είμαστε εμείς αυτοί που πληρώνουμε πάντα.

Το μήνυμα που δίνει η Στάση του Απριλίου είναι καθαρά πολιτικό και προετοιμάζει το έδαφος για μια γενική πολιτική απεργία. “Η εσωτερική τρόικα, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση, έχει αγκιστρωθεί στην εξουσία και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία. Η λαϊκή οργή κι η αγανάκτηση έχει φτασει στο απροχώρητο. Δεν είναι πλέον διαχειρήσιμα μεγέθη”, υπογραμμίζει ο κ Θεοδωρόπουλος.

Ο συντονιστής των επιτροπών Ακρίβεια-STOP στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Θεοδωρόπουλος κάλεσε τους ακροατές του radio1d.gr σε ξεσηκωμό. Δεν είναι κανείς μόνος, είπε. Πρέπει να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Πρέπει να σκεφτούμε οτι υπάρχει μέλλον. Και αυτό το μέλλον είναι η νέα γενιά, σημειώσε.

Το ξεχωριστό στοιχείο αυτής της δράσης είναι οτι μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να λάβουν μέρος ακόμα κι αυτοί που θα ήθελαν να μην πληρώνουν αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν να το κάνουν. Γι αυτό το λόγο, ενδείκνυται μια κορύφωση της κινητοποίησης το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.


Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ