Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Απίστευτο! Ο Σαμαράς εκφωνεί διάγγελμα και ομιλία στο economist μαστουρωμένος !!!

      Μόνο έτσι θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τα λεγόμενα του υπαλλήλου της τρόικα και φερόμενου ως πρωθυπουργού του προτεκτοράτου των τοκογλύφων.
       Βέβαια τέτοιες αηδίες ούτε οι μαστουρωμένοι δεν βλέπουν (φως στην άκρη του τούνελ) αλλά οι μελλοθάνατοι! Όσο μάλιστα πιο δυνατό είναι το φως και όσο πιο κοντά έρχεται τόσο πιο πολύ εγκαταλείπεις τα εγκόσμια!
       Επειδή όμως ο Σαμαράς και οι όμοιοί του, δεν τους έλκει το φως αλλά το σκοτάδι, ας πορευθούμε με την σκληρή πραγματικότητα.
       Για πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση! Ναι δεν κάνω πλάκα! Όχι βέβαια για τις απολύσεις στο Δημόσιο, τις ρυθμίσεις χρεών στην εφορία και τα στεγαστικά ή για τη μείωση του ΦΠΑ αλλά για τα νέα μέτρα!
       Το ΜΟΝΟ που διαπραγματεύτηκε ο Σαμαράς με την τρόικα είναι η αναβολή των νέων μέτρων για τον Ιούνιο, αφού έκριναν και η τρόικα τους πίστεψε ότι υπήρχε κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μπίζνες των τοκογλύφων και τις διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή το ξεπούλημα των φιλέτων, των ασημικών και των κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου!
       Όλα τα άλλα είναι τρίχες! Κάθε 3 μήνες η τρόικα έρχεται να ελέγξει – εκβιάσει για την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι της κυβέρνησης με την ψήφιση των μνημονίων (και όχι της χώρας όπως εσφαλμένα διαλαλούν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι) και η δήθεν διαπραγμάτευση είναι για εσωτερική κατανάλωση, αφού πάντα το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι η πιστή εφαρμογή των όσων προβλέπει το μνημόνιο .-
       Τώρα για όλα τα άλλα που μας διάβασε ο πρωθυπουργός δεν είναι άξια σχολιασμού. Κρατώ μόνο την αλλαγή του κλίματος και της ψυχολογίας και την αίσθηση ασφάλειας που απ’ ότι  φαίνεται απολαμβάνει μόνο ο ίδιος και η παρέα του!
       Η αλητεία σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό μορφή πολιτικής.

Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:defencenet.gr
"Πίσσα" σκοτάδι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα - Μόνο η κυβέρνηση βλέπει ... φως
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του Economist μίλησε για «φως στο τούνελ» όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του κάνει λόγο για ανάπτυξη από το 2014 της τάξεως του 0,6%. Πρόκειται για μία εικόνα εντελώς πλασματική, που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα και προσβάλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.
Τα στοιχεία όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώρια να διαφανεί φως στο τούνελ, αλλά καταδεικνύουν πίσσα σκοτάδι (μόνο με λάμπα βλέπουμε ...). Είναι αδιανόητο από ύφεση έκτης συνεχόμενης χρονιάς και σε ποσοστό της τάξεως του 4,2%, όπως προβλέπει το ΔΝΤ στην έκθεση του να «κλείνει» το 2013, να υπάρξει την επόμενη ημέρα ανάπτυξη 0,6%. Αυτά ούτε με μαγικά δεν γίνονται.
 Πόσο μάλλον, όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 27,2% και οι προβλέψεις την θέλουν να εκτινάσσεται και πάνω από το 30% τους επόμενους μήνες. Οι μισθοί έχουν καταβαραθρωθεί, οι επιχειρήσεις φεύγουν από τη χώρα και καμία νέα επένδυση δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει όσο υπάρχει αυτό το ανασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα με το φορολογικό σύστημα να το έχει κάνει φυσαρμόνικα ο κ.Στουρνάρας.
Εκτιμά ο κ. Σαμαράς ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι το ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων, όπως και το ότι βγαίνουμε ξανά στις αγορές. Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργείται από την εποχή Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος το θεωρούσε δεδομένο ως υπουργός Οικονομικών για τις αρχές του 2012 και τώρα μετατίθεται για το τέλος του 2013. Ζήσε Μάη μου ...
Την ίδια στιγμή, τα δημόσια έσοδα καταρρέουν, με τη «μαύρη τρύπα» να ξεπερνά τα 3 δις ευρώ, οι στόχοι του ελλείμματος είναι άπιαστοι και ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση με το τελευταίο μνημόνιο που της επέβαλε η τρόικα. Εκτός και αν πιστεύει πώς με τις απολύσεις στο Δημόσιο, τη συνέχιση του χαρατσιού της ΔΕΗ ή τον ενιαίο φόρο ακινήτων όπως θα το μετονομάσει και τις αστείες ρυθμίσεις των χρεών θα έρθει ανάπτυξη.
Και πού?. ΣΕ Ενα Περιβάλλον Ευρωπαικό ΚΑΙ Τμήμα Διεθνές ΠΟΥ συνεχώς επιδεινώνεται Όπως ΤΟ Ίδιο ΤΟ ΔΝΤ αναφέρει ΣΤΗΝ Έκθεση ΤΟΥ Ο κίνδυνος ΤΟΥ «δημοσιονομικού γκρεμού» παραμένει για την Ε.Ε. και σχετίζεται βραχυπρόθεσμα με την ανησυχία που προέκυψε από τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο, την πολιτική ανησυχία στην Ιταλία και τις ευπάθειες των χωρών της περιφέρειας, ενώ μεσοπρόθεσμα ελλοχεύει ο κίνδυνος της κόπωσης από τη σκληρή προσπάθεια προσαρμογής και την παρατεταμένη λιτότητα. Για την Ευρωζώνη το Ταμείο αναμένει ύφεση 0,3% το 2013 και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 με ρυθμό 1,1%.
Είναι λοιπόν αφελής να πιστεύει κανείς πώς θα έρθει ανάπτυξη από το 2014, όταν οι άνεργοι και οι μη εργαζόμενοι στη χώρα είναι 1.000.000 περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται, όλοι οι παραγωγικοί τομείς έχουν καταρρεύσει και οι τράπεζες παλεύουν να μην βάλουν «λουκέτο», όταν μάλιστα η Γερμανία απειλεί με κατάσχεση των καταθέσεων.
Θέλουν απλά, με ενέσεις αέρα κοπανιστού, δήθεν αισιοδοξίας, να κρατήσουν όρθιους τους Έλληνες για να μπορούν να τους «πίνουν» το αίμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ