Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Την Τετάρτη 3-4-2013 θα γίνει η ετήσια ανταλλαγή σπόρων στην Κέρκυρα.(video)

       Η γνώμη μου και η απέχθειά μου για τον οικολογικό μανδύα των σκοτεινών επιδιώξεων της παγκοσμιοποίησης, στην οποία συμμετέχουν σύλλογοι, ΜΚΟ, επιτροπές και φυσικά πραγματοποιούνται από τα υπουργεία περιβάλλοντος και τις κυβερνήσεις των χωρών με την ευλογία και τις οδηγίες της ΕΕ, είναι γνωστή σε όσους με ξέρουν ή με παρακολουθούν από αυτό το blog.
       Επίσης τα προβλήματα με τα μεταλλαγμένα, τον διατροφικό κώδικα (Codex Alimentarius), τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τους πράσινους φόρους και τα πράσινα άλογα της ανάπτυξης έχουν κατά καιρούς βρει χώρο φιλοξενίας με σχετικές αναρτήσεις εδώ.
       Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε για την πολύ ωραία και άξια συγχαρητηρίων προσπάθεια διαφύλαξης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων, τις συνέπειες των μεταλλαγμένων σπόρων, το ρόλο της monsanto και του codex alimentarius.
       Έκπληξη αποτελεί η εισαγωγή του video με ένα spot από αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σε άλλη χώρα, και η ευθεία σύγκριση των επιχειρημάτων τους σε σχέση με τη δική μας στις Σκουριές.
·      Ο έλεγχος των σπόρων – της τροφής είναι οικονομική και πολιτική δύναμη.
·     Οι τοπικοί παραδοσιακοί σπόροι είναι Ελευθερία και Δημοκρατία
Μάκης Αρμενιάκος  
πηγή:diodos.gr
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΠΟΡΩΝ 2013
Την Τετάρτη 3-4-2013 θα γίνει η ετήσια ανταλλαγή σπόρων στον χώρο του Εναλλακτικού Σχολείου. Συμμετέχουν Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, Οικοζωή, Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Κέρκυρας και Εναλλακτικό Εργαστήρι. Θα παραστεί και εκπρόσωπος του Πελίτι. Εκπομπή Ζω Οικολογικά 28 -3 -2013, αφιερωμένη στην Ανταλλαγή Σπόρων. Η Ιστορία και η δράση του Πελίτι από το 1995 ως σήμερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ