Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ ΛΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άγρια δολοφονική επίθεση με όπλα εναντίον μεταναστών – εργατών γης στα φραουλοχώρια στη Μανωλάδα Ηλείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 30 και πλέον μεταναστών δεν είναι, δυστυχώς, 
μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ένα αναβαθμισμένο, στην κλίμακα του τρόμου, περιστατικό ρατσισμού στην περιοχή, όπου εδώ και πέντε χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά ωμής βίας ενάντια στους αλλοδαπούς  εργάτες γης, που είναι θύματα ενός σύγχρονου δουλεμπορίου. Πολλοί αλλοδαποί εργάτες, ακόμη και ανήλικοι, δουλεύοντας σε συνθήκες πραγματικής σκλαβιάς στη Μανωλάδα έχουν κακοποιηθεί από τους επιστάτες των μεγαλοϊδιοκτητών, έχουν κτυπηθεί με ρόπαλα, έχουν συρθεί από οχήματα σαν σκυλιά στους δρόμους των χωριών. Η Μανωλάδα όμως δεν είναι η μοναδική περιοχή, στην οποία εκδηλώνονται ρατσιστικές συμπεριφορές. Τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα σε μια βάρβαρη Ελληνική πραγματικότητα, όπου η μισαλλοδοξία καλλιεργείται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, ο ρατσιστικός λόγος βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι δράστες των εγκλημάτων ρατσιστικού μίσους μένουν τις περισσότερες φορές ατιμώρητοι. Ναζιστικά Τάγματα εφόδου καθημερινά μαχαιρώνουν, δέρνουν, πυρπολούν μετανάστες σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αποτέλεσμα μιας καλλιεργούμενης περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
Όταν φασιστικές δηλώσεις, που χαρακτηρίζουν «υπανθρώπους» όλους τους αλλοδαπούς ακούγονται μέσα στο κοινοβούλιο, όταν επιθέσεις από ναζιστικές συμμορίες και δολοφονίες υποβαθμίζονται και πολλές φορές γίνονται με την ανοχή αστυνομικών οργάνων, όταν δημόσια αρκετά ανθρωποειδή εκφράζουν την επιθυμία τους να κατασκευάσουν αμπαζούρ από δέρματα μεταναστών ήταν με μαθηματική ακρίβεια βέβαιον ότι θα φθάναμε στο αποτρόπαιο περιστατικό απόπειρας ομαδικής δολοφονίας μεταναστών από τους τραμπούκους φασίστες.
Είναι ώρα λοιπόν η κοινωνία να ξυπνήσει από το λήθαργό της.     
Καθημερινή αντίσταση στο φασισμό και στο ρατσισμό και απομόνωση των εκφραστών του ρατσιστικού μίσους είναι πλέον χρέος όλων μας.

ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ ΛΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ