Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με την Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου


ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ρόδος, 30 Απριλίου 2013


ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η μείωση του προσωπικού στα τελωνεία της Δωδεκανήσου θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα»

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με την Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου.

Με την Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου συναντήθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων  Ελλήνων, Τομεάρχης Ναυτιλίας, Μίκα Ιατρίδη. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπακέλας και ο Διευθυντής του τελωνείου Ρόδου κ. Κούρτης, ήταν η ελλιπής στελέχωση των Τελωνείων του Νομού.

Η δραστική μείωση του προσωπικού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη σωστή λειτουργία των τελωνείων, τη στιγμή που έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος, γεγονός που δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις, ως προς το επίπεδο εξυπηρέτησης στους επισκέπτες, από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τους εκπροσώπους της Ένωσης, η κ. Ιατρίδη τόνισε: «είναι προφανές, ότι, η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Αυτό που την ενδιαφέρει, είναι η μείωση των υπαλλήλων, χωρίς όμως να την ενδιαφέρουν και οι επιπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα, τα οποία ζουν από τον τουρισμό, είναι σημαντικό, τα τελωνεία μας να λειτουργούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, είναι αναπόφευκτο, ελάχιστοι υπάλληλοι να επωμίζονται τεράστιο φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα να εκτίθενται και οι ίδιοι, χωρίς να έχουν ευθύνες, για το αποτέλεσμα. Θέλω να πιστεύω, ότι ο κ. Στουρνάρας - ο οποίος θέλει μεταξύ άλλων να έχει και έσοδα - θα δώσει λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης των τελωνείων της Δωδεκανήσου. Εύχομαι μόνο, να μην καταφύγει σε λύσεις τύπου Υπουργείου Παιδείας και καταργήσει οργανικές θέσεις, στη γνωστή λογική “πονάει δόντι - κόψει κεφάλι”».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ