Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μίκα Ιατρίδη.Κατάθεση ερωτήσεων για το κλείσιμο κοινωνικών δομών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Βρεφονηπιακό Σταθμό Σύμης - (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου Ρόδου




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ρόδος, 19 Ιουλίου 2012

ΘΕΜΑ: Κατάθεση ερωτήσεων για το κλείσιμο κοινωνικών δομών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Η νησιωτική Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τους θιασώτες και υποστηρικτές του Μνημονίου» τονίζει στις δύο ερωτήσεις, που κατέθεσε στη Βουλή  η Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τα επιδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013, και τον κατακερματισμό της χρηματοδότησης για το έτος 2012-2013. Ένας αποκλεισμός ο οποίος θα οδηγήσει, αναπόφευκτα, στο κλείσιμο των επιδοτούμενων Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και 


Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών και Εξωτερικών, η Βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται οι ακρίτες νησιώτες από δομές βασικών κοινωνικών παροχών – όπως ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Σύμης και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ρόδου – την ίδια στιγμή που η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Μνημονίου θα επιβάλλει ακόμα περισσότερες περικοπές.

Επιπλέον, τονίζει η Μίκα Ιατρίδη, με τις επιλογές αυτές, αναγκάζονται οι νησιώτες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, γεγονός που δυσκολεύει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό εξωτερικής πολιτικής, αφού τα νησιά του Αιγαίου οδηγούνται στην ερήμωση.

Καταλήγοντας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, ρωτά τους κυρίους Υπουργούς, αν σκοπεύουν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή του ενδεχομένου του κλεισίματος των επιδοτούμενων φορέων στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και αν θεωρούν ακόμα ότι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μια «πλούσια» περιφέρεια, όταν δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση.




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών
                                        Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
                                        Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
                                        Οικονομικών
                                        Εξωτερικών


ΘΕΜΑ: «Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Σύμης κινδυνεύει με κλείσιμο».

Είναι ήδη γνωστό, ότι ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τα επιδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013, και ο κατακερματισμός της χρηματοδότησης για το έτος 2012-2013 οδηγεί, αναπόφευκτα, στο κλείσιμο των επιδοτούμενων Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί και το ακριτικό νησί της Σύμης στο οποίο – σύμφωνα με την επιστολή του Δημάρχου – εφόσον δεν ληφθούν μέτρα, κινδυνεύει με κλείσιμο ο βρεφονηπιακός σταθμός του νησιού, στον οποίο εξυπηρετούνται 23 βρέφη και νήπια σε όλο το νησί, κάθε έτος. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά, ότι η μείωση της χρηματοδότησης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το σχολικό έτος 2012-2013, σε σχέση με τα δυο προηγούμενα σχολικά έτη ανέρχεται σε ποσοστό 87,60%.

Επειδή, η τοπική οικονομία της Σύμης δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία τρία χρόνια. Επειδή, οι ακρίτες νησιώτες γονείς βλέπουν τα παιδιά τους να αποκλείονται από δομές βασικών κοινωνικών παροχών. Επειδή, η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να σχεδιαστεί και υποστηριχθεί όταν οι τοπικοί πληθυσμοί εξωθούνται σε μετανάστευση με αποτέλεσμα τα ακριτικά νησιά να ερημώνονται. Επειδή η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του μνημονίου θα επιβάλλει και άλλες περικοπές.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1.     Σκοπεύουν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή του ενδεχομένου του κλεισίματος του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σύμης, και αν ναι, ποια;
2.     Τι θα κάνουν με τους αντίστοιχους επιδοτούμενους φορείς στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες;
3.     Θεωρούν ακόμα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μια «πλούσια» περιφέρεια, όταν δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη





ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών
                                        Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
                                        Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
                                        Οικονομικών
                                        Εξωτερικών

ΘΕΜΑ: «Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου Ρόδου κινδυνεύει με κλείσιμο».

Είναι ήδη γνωστό, ότι για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζώης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», αποκλείονται όλες οι Δημοτικές δομές φύλαξης παιδιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Ο αποκλεισμός αυτός οδηγεί στο κλείσιμο του ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Ρόδου, στο οποίο είναι σήμερα εγγεγραμμένα 35 παιδιά, με διάφορες παθήσεις, τόσο σε είδος όσο και σε βαρύτητα. Το Κέντρο προσφέρει ανεκτίμητης αξίας υπηρεσίες, τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά και η λειτουργία του αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια στη ζωή είναι δικαίωμα όλων.

Επειδή, η νησιωτική Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τους θιασώτες και υποστηρικτές του Μνημονίου. Επειδή, οι ακρίτες νησιώτες γονείς βλέπουν τα παιδιά τους να αποκλείονται από δομές βασικών κοινωνικών παροχών, που καμιά νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν προτίθεται να καλύψει. Επειδή, η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να σχεδιαστεί και υποστηριχθεί όταν οι τοπικοί πληθυσμοί εξωθούνται σε μετανάστευση με αποτέλεσμα τα ακριτικά νησιά να ερημώνονται. Επειδή η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του μνημονίου θα επιβάλλει και άλλες περικοπές.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

4.     Σκοπεύουν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή του ενδεχομένου του κλεισίματος του ΚΔΑΠΜΕΑ Ρόδου, και αν ναι, ποια;
5.     Τι θα κάνουν με τους αντίστοιχους επιδοτούμενους φορείς στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες;
6.     Θεωρούν ακόμα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μια «πλούσια» περιφέρεια, όταν δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση;



Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ