Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ηλεία: Απειλές για τις εσωκομματικές εκλογές - "Θα σπάσουμε τις κάλπες"

       Όσοι μιλούσαν για διχασμό και εμφύλιο δεν το αποσαφήνιζαν επαρκώς ώστε να γίνει ευρέως κατανοητό, και οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμα τι εννοούν!
       Μέχρι τώρα είχαμε αποδοκιμασίες πολιτών προς πολιτικούς. Τι θα γίνει όταν τα κόμματα καλέσουν πολίτες να πάρουν μέρος σε κομματικές εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή, και εκληφθούν ως πρόκληση από μεγάλη μερίδα πολιτών και βρεθούν σε αντιπαράθεση;
       Εμφύλιος!
       Και μόνο η εικόνα κάποιων να κλαίνε στην αποχαιρετιστήρια ουσιαστικά ομιλία του Παπανδρέου στην Εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ήταν αρκετή για να εκφραστούν από ειρωνικά σχόλια εως και κατηγορίες από πολίτες για πολίτες.
       Όταν η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ως προδότες και υπεύθυνους για την εξαθλίωση της ζωής του συγκεκριμένα άτομα και κόμματα, πως θα αντιδράσει σε αυτούς που τα υποστηρίζουν; Και αν τα ΜΑΤ προστατεύουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι για όσα τους κατηγορούν, ποιος θα προστατεύσει τους απλούς πολίτες που τους υποστηρίζουν;
       Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν λύνεται με τα ευχολόγια των πολιτικών, και πολύ περισσότερο με τα σχόλια των δημοσιογράφων περί δημοκρατίας. Μια δημοκρατία που δεν σεβάστηκαν καθόλου οι πολιτικοί με τις αποφάσεις τους και τα ΜΜΕ με την πρακτική τους.
       Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη και όσο αφορά τους πολιτικούς αλλά και τους οπαδούς τους.
       Ναι είμαι υπέρ των γιαουρτιών και των αποδοκιμασιών και των πολιτικών και των οπαδών τους!!! Χωρίς βία και εκτροπές θα πρέπει να δεχθούν τα αποτελέσματα των πράξεων τους και των ενεργειών τους ως αποδοκιμασία και δυσαρέσκεια της κοινωνίας που επηρεάζουν με τις πράξεις αυτές.
       Δεν κατηγορώ κανέναν για ότι ψήφισε αλλά βεβαίως μπορώ και κατηγορώ όσους με την στήριξή τους επιβραβεύουν αυτούς που μας κατέστρεψαν, χωρίς πραγματικά να με νοιάζει για ποιο λόγω το κάνουν αυτό (συμφέροντα, φόβος, άγνοια, ηλιθιότητα κτλ).
       Σε κάθε περίπτωση, και οι αποδοκιμασία είναι μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, που πρέπει πάση θυσία πρώτα εμείς να προστατέψουμε από τη βία και τις ακρότητες, πολλές από τις οποίες θα είναι προβοκάτσιες, για να στραφούν εναντίων μας. 
Μάκης Αρμενιάκος    


πηγή:attikanea
Ηλεία: Απειλές για τις εσωκομματικές εκλογές - "Θα σπάσουμε τις κάλπες"


Φόβος επικρατεί στα κομματικά στελέχη στην Ηλεία, για το ξέσπασμα επεισοδίων στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή στον Πύργο και την Αμαλιάδα...

Σύμφωνα με το ilialive.gr ήδη έχουν καταγραφεί επίσημες αντιδράσεις για τη χρήση των δημοσίων κτιρίων όπως το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Σήμερα όμως υπήρξε ακόμα και τηλεφωνική επικοινωνία με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κομματικά στελέχη πως αν οι εκλογές γίνουν σε τέτοιους χώρους, κάποιοι θα προκαλέσουν επεισόδια, σπάζοντας ακόμα και τις κάλπες που θα έχουν στηθεί!


Σύμφωνα με άλλες πηγές κάποιοι έφτασαν να προειδοποιήσουν ακόμα και ..τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι χώροι της Περιφέρειας στην Ηλεία για το σκοπό αυτό, αλλιώς θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.


Πλέον στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αναζητούν τρόπους περιφρούρησης της διαδικασίας, ώστε αυτή να διεξαχθεί σε όσο το δυνατόν ήρεμο και ενωτικό κλίμα. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητας να προβλέψει τι μπορεί να γίνει και αν θα επιβεβαιωθούν οι απειλές ή οι φήμες.


Πάντως μια τέτοια εξέλιξη μέσα σε ένα από τα πιο ισχυρά «κάστρα» του ΠΑΣΟΚ όπως είναι η Ηλεία, αποτελεί φαινόμενο προς διερεύνηση και αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει πολλά για τον τόπο που το Κίνημα έχει λάβει ποσοστά ρεκόρ πανελλαδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ