Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΑ.



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 30 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΑ.

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η κυβέρνηση επιτίθεται στους ναυτικούς, όπως και σε κάθε εργαζόμενο στην Ελλάδα».

Με το Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Χαλά, συναντήθηκε η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, για το θέμα της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, Πέμπτη 31-1-2013 και Παρασκευή 1-2-2013. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι: Γεώργιος Βλάχος- Πρόεδρος της Πανελληνίου Ένωσης Πλοιάρχων εν Πάσης Τάξεως, Νικόλαος Μούγιος- Πρόεδρος Σωματείου Ηλεκτρολόγων, Πατρίκιος Κωνσταντίνος- Πολιτευτής Β΄ Πειραιώς και Αναπληρωτής Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Αντωναράκης Νικόλαος- Πολιτευτής Β΄ Πειραιώς και μέλος του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η απεργία, τονίζοντας ότι το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι απαράδεκτο και «αποτελεί ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει για τους Έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για εκείνους που απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η κυβέρνηση επιτίθεται στους ναυτικούς, όπως και σε κάθε εργαζόμενο στην Ελλάδα. Το Υπουργείο μιλά για “ανασυγκρότηση” βασιζόμενο κυρίως στην κατεδάφιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων  των ναυτικών.

Ουσιαστικά, με την πολιτική του, είναι σαν να θεωρεί υπεύθυνους τους Έλληνες ναυτικούς, τη στιγμή που γνωρίζει, ότι, για την κρίση, τη ραγδαία πτώση του μεταφορικού έργου στην ακτοπλοΐα, αλλά και των πιέσεων που δέχεται η ποντοπόρος ναυτιλία, δεν ευθύνονται αυτοί, αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία τρία χρόνια

Και ενώ το γνωρίζει, κάνει επιδρομή, όπως και σε όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, για να μειώσει το εργατικό κόστος από μισθολογική άποψη, αντί να αναζητήσει και άλλες λύσεις, που ήδη εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, με τη φορολογία που επιβάλλει, αναγκάζει τους Έλληνες ναυτικούς, να αναζητήσουν δουλειά σε πλοία υπό ξένη σημαία, δημιουργώντας έναν νέο κύκλο φυγής πλοίων, από το ελληνικό νηολόγιο.

Είναι προφανές, ότι οι επιλογές του αρμόδιου Υπουργού, προκαλούν εύλογη ανησυχία. Για εμάς τους νησιώτες, η σχέση με τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας μας, είναι σχέση ζωής. Είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία, και οι νησιώτες το αναγνωρίζουμε, αφού τους βλέπουμε καθημερινά να δένουν τα πλοία, στα εξαιρετικά δύσκολα λιμάνια πολλών νησιών μας.

Είμαι βέβαιη ότι θα το λάβει αυτό υπόψη της η ΠΝΟ, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, ώστε οι κινητοποιήσεις της να μην θέσουν σε κίνδυνο τη σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και μεταξύ τους.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ