Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.




ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 12 Φεβρουαρίου 2013


ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η κερκόπορτα ήδη έχει μισανοίξει και αρκεί ένα δυνατό φύσημα για να την γκρεμίσει».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.

«Το τελευταίο επεισόδιο με το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, που διείσδυσε στο εναέριο χώρο της περιοχής των νησιών μας, Κάλυμνος, Ίμια, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος, Φαρμακονήσι, αποδεικνύει ότι οι βλέψεις των εξ ανατολών γειτόνων μας, έχουν ενθαρρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί η συγκυβέρνηση την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Πέρα από την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, είναι προφανές ότι, η πολιτική εγκατάλειψης των νησιών του Αιγαίου, συνολικά,  σε ζητήματα υγείας, παιδείας, υποδομών, ακόμα και τροφοδοσίας, και η εξώθηση των κατοίκων να τα εγκαταλείψουν, αναμένεται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο χώρο του Αιγαίου. Δεδομένα, που θα είναι υπέρ των γειτόνων μας.

Όμως, οι εξ ανατολών γείτονες μας, κάνουν απλώς αυτό που εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. Το ζήτημα είναι, τι κάνουμε εμείς. Και η πραγματικότητα είναι, ότι τόσο ουσιαστικά, όσο και συμβολικά, οι δικές μας κυβερνήσεις αντιδρούν, σαν να υποδηλώνουν, ότι δεν ενδιαφέρονται για τα νησιά του Αιγαίου.

Με την αντίδραση τους στα Ίμια το 1996. Με την ανακοίνωση της παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας, από το Καστελόριζο. Με την καταρράκωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά, όταν τα στελέχη τους, κατηγορήθηκαν ευθέως ως αντιπαραγωγικά. Με το να επιτρέπουν επενδύσεις ομίλων τουρκικών συμφερόντων σε νησιά με νευραλγική στρατιωτική σημασία.

Η κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η αγωνία και η ανασφάλεια που αισθάνονται οι ακρίτες νησιώτες, πρέπει να σταματήσει. Η Ελλάδα ξεκινά από το Αιγαίο. Είναι καιρός, να υπάρξει άμεση και σαφής αντίδραση. Με τη συνεργασία όλων. Διαφορετικά η κερκόπορτα, ήδη έχει μισανοίξει και αρκεί ένα δυνατό φύσημα, για να την γκρεμίσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ