Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Θ.Ο.Λ. Παιδική Σκηνή Σαββάτο & Κυριακή 2&3 Ιουλίου "Ο πόλεμος της κουτσουλιάς" του Ευγένιου Τριβιζά στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας. Ώρα 21:00

       Αύριο θα είμαι εκεί, όχι μόνο για να στηρίξω το σημαντικό έργο και τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων, αλλά και γιατί από μερικές σκηνές που είδα στην γενική πρόβα, πρόκειται πραγματικά για μία πολύ καλή και προσεγμένη από κάθε πλευρά παράσταση. 
       Φυσικά μετά το τέλος των παραστάσεων θα γίνει και άλλη ανάρτηση με τους συντελεστές του έργου, το πρόγραμμα και ίσως και κάποιες δηλώσεις.
       Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Μάλης Αρμενιάκος

Θ.Ο.Λ.  Παιδική Σκηνή Σαββάτο & Κυριακή  2&3 Ιουλίου "Ο πόλεμος της κουτσουλιάς" του Ευγένιου Τριβιζά στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας. Ώρα 21:00
       Μια φορά και έναν καιρό ένας πόλεμος......
Από την τελευταία πρόβα 
       Οι κάτοικοι δύο χωρών συναντιούνται τις Κυριακές στην κοιλάδα με τις ανεμώνες και παίζουν με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες .
       Δύο έμποροι όπλων, όμως, είναι αποφασισμένοι να πείσουν τους ηγέτες τους να πολεμάνε από δω και πέρα, όχι με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες αλλά με θανατηφόρα τόξα και βέλη. Για να επιτύχουν το σκοπό τους, βάζουν σε εφαρμογή ένα σατανικό και ύπουλο σχέδιο, ώσπου ένας αμείλικτος πόλεμος κινδυνεύει να ξεσπάσει στην περιοχή, ένας πόλεμος  που έμεινε στην ιστορία με το όνομα  "Ο πόλεμος της κουτσουλιάς".
       Αλλά.....


Οι υπεύθυνοι της Παιδικής σκηνής γράφουν .....
       Η Παιδική Σκηνή της Θ.Ο.Λ. κλείνοντας φέτος την τέταρτη χρονιά της επαναλειτουργίας της και "παίζοντας" με το πέμπτο κατά σειρά έργο της, θέλησε να ασχοληθεί με ένα μεγάλο Έλληνα συγγραφέα και "δάσκαλο" μικρών και μεγάλων, τον Ευγένιο Τριβιζά.
       Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα το βάρος ανέλαβαν να σηκώσουν κυρίως παιδιά - έφηβοι- μαθητές του Γυμνασίου, τα οποία με ωριμότητα και αίσθημα ευθύνης κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν και αυτή την περιπέτεια μας.
       Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν κατά τέσσερα χρόνια μαζί μας, από το Δημοτικό, και τώρα τα περισσότερα στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου.
       Όλα αυτά που μοιραστήκαμε ευχόμαστε να τους συντροφεύουν πάντα! Τα ευχαριστούμε θερμά για τις σκέψεις και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας.
       θα συνεχίζουν με άλλα εφόδια στην ζωή τους και εμείς υποσχόμαστε να είμαστε πάντα κοντά τους σε ότι μας χρειαστούν. Συνεχίζουμε....

Λευτέρης Διαμαντάρας - Ειρήνη Ντινάκη

4 σχόλια:

Νίκος Βασιλικός είπε...

Ενα μεγάλο μπράβο στην Ειρήνη και στον Λευτέρη για το μεράκι τους και την υπομονή τους.Είναι μεγάλο βάρος η παιδική σκηνή πολύ μεγαλύτερο της κεντρικής,εδώ έχεις να κάνεις με ψυχές που τώρα γνωρίζουν τον κόσμο και υποχρεωτικά η δουλειά των θετρικών δασκάλων έχει μεγαλύτερο βάρος,ηθοποιός,σύνθετη λέξη ήθος και ποιώ δηλαδή φτιάχνω ήθος.Αυτό κάνουν η Ειρήνη και ο Λευτέρης,διαμορφώνουν ηθικοπλαστικά μέσα απο την θεατρική διδασκαλία αυτές τις ψυχούλες. Η θετρική τέχνη θα ακολουθήσει της διδασκαλίας και σίγουρα μετά απο λίγα χρόνια θα έχουμε σωστούς ανθρώπους και καλούς ηθοποιους.Μπράβο παιδιά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!
ΜΠΡΑΒΟ!

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΑΜΑ ΒΕΤΑ
ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΤΟΥΖΟΥ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

Μάκης Αρμενιακος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Εχθές πήγα και είδα την παράσταση "Ο πόλεμος της κουτσουλιάς".
Στο σύντομο αυτό σχόλιο δεν γίνεται να περιγράψεις πολλά, και για αυτό θα αναφέρω μόνο δύο λόγους για τους οποίους πρέπει να πάνε να το δουν όσοι δεν πήγαν εχθές.
α) Τέλειωσε η παράσταση και μου φάνηκε σύντομη! ήθελα και άλλο!!
β) Θα χάσουν όσοι δεν την δουν! Αναμενόμενο ο ενθουσιασμός των μικρών αλλά έκπληξη το ενδιαφέρων για τους μεγάλους!
Μια παράσταση για όλους.
Υ/Γ Δεν γνωρίζω τα σχέδια της ΘΟΛ αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να το ξαναπαίξουν το έργο μέσα στη σαιζόν, είναι κρίμα αυτή η δουλειά μόνο για δύο παραστάσεις!
Ευχαρίστως το ξαναβλέπω!
Μάκης Αρμενιάκος

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ