Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τ.Ο. ΡΟΔΟΥ Με "κουπόνια"...η Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση

Δελτίο Τύπου με e-mail μας έστειλε ο Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ. Τ.Ο. Ρόδου Γλαρός Ιωάννης! που αναρτούμε μετά από ένα σύντομο σχόλιο παρακάτω.
       Το θέμα του δελτίου αφορά την εφαρμογή του συστήματος κουπονιών στην παιδεία, κάτι για το οποίο σας είχαμε έγκαιρα ενημερώσει με ανάρτηση μας από την  ΔΕΥΤΈΡΑ,  3  ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011 και που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο 

Επόμενο βήμα το «κουπόνι Παιδείας»

       Όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της προβολής των ανακοινώσεων και των δελτίων τύπου που εκδίδουν μέσα από το blog μας, το κάνουν απλά με ένα e-mail, και είναι εμφανής η μέχρι τώρα ανταπόκριση συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.
       Όσοι συνεχίζουν να μας αγνοούν, το κάνουν με δική τους ευθύνη και βεβαίως στερούν από ΕΣΑΣ τη δυνατότητα της ενημέρωσης σας από αυτό το blog, αποδεικνύοντας το επίπεδο οργάνωσης τους, τον τρόπο λειτουργίας τους και της αντιλήψεις τους περί αντικειμενικότητας και θεμάτων ενημέρωσης και σεβασμού του κοινού που απευθύνονται. 
Μάκης Αρμενιάκος
        


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τ.Ο. ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με "κουπόνια"...η Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση



Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για άλλη μια φορά "πρωτοτύπησε", αφού μεταξύ άλλων, ανακάλυψε...το "κουπόνι" αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης...
Τα κουπόνια αυτά θα χορηγούνται, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, δυστυχώς μόνο σε νέους από 18-25 ετών.
Η κα Υπουργός θεωρεί  ότι :


"Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των κουπονιών  κατάρτισης είναι η δυνατότητα στους ωφελούμενους να επιλέγουν οι ίδιοι την ειδικότητα κατάρτισης  και το φορέα αρχικής κατάρτισης, σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες".
Και εμείς μαζί με εσάς αναρωτιόμαστε, εάν η Πολιτική Ηγεσία βρίσκεται εκτός πραγματικότητας ή όχι, αφού φαίνεται να αγνοεί την κείμενη νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των Ι.Ε.Κ...
Με ποια κριτήρια θα επιλέγονται οι ωφελούμενοι, τι θα απογίνουν οι υποτροφίες των Καταρτιζομένων και βάσει ποιάς διαδικασίας θα χορηγούνται τα κουπόνια?
Άραγε, οι νέοι άνω των 25 ετών δεν έχουν δικαίωμα στην Επαγγελματική Κατάρτιση?


Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ. Τ.Ο. Ρόδου
Εκπαιδευτικός-πρώην αν. Δ/ντής Ι.Ε.Κ. Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ