Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Δημήτρη Μουντάκη:SOS-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


τελευταία ενημέρωση 11/05/2013

       Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κ κ Ίρις Μαρία Γαλανού, η οποία εκ μέρους εταιρειών που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, αλλά δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφέρομαι, δόθηκαν όλες οι πληροφορίες και τα εχέγγυα που αποδεικνύουν ότι η λίστα που περιείχε η αρχική ανάρτηση είναι πλαστή και κακόβουλη και διώκεται με βάση τον νόμο.
       Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών αυτού του blog, έγινε νέα σχετική ανάρτηση που μπορείτε να δείτε εδώ, και με αυτήν ενημερώθηκε αυτή η αρχική παραπλανητική ανάρτηση.
       Για λόγους καθαρά τεχνικούς και μόνο η παλιά ανάρτηση που βρίσκεται στο τέλος αυτής της σελίδας δεν διαγράφεται, αλλά είναι όπως εξηγούμε παρακάτω, πλαστή και κακόβουλη.
       Ζητάμε συγνώμη και την κατανόησή σας για όσα εσφαλμένα, παρά την σχετική προσπάθεια που καταβάλουμε, αναδημοσιεύουμε, και παράλληλα την βοήθειά σας στον εντοπισμό παρόμοιων ατυχών περιστατικών, που με πολύ προθυμία θα αποκαθιστούμε όταν εντοπιστούν.
Μάκης Αρμενιάκος  

Λίστα με μεταλλαγμένα, η μεγάλη απάτη

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΛΙΣΤΑ-ΑΠΑΤΗ
                                              ΠΡΟΣΟΧΗ
       Κάθε χρόνο αναπαράγεται και διακινείται διαδικτυακά, η ίδια και η ίδια
                              λίστα δήθεν-μεταλλαγμένων τροφίμωνmetalagmena
Greenpeace δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι διάφορες λίστες για δήθεν μεταλλαγμένα τρόφιμα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο Internet και στα διάφορα Blogs είναιαπάτη και δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Οι λίστες αυτές αποτελούν προϊόν ψηφιακής παραχάραξης με το λογότυπο της και στοχεύουν στην κακόβουλη διασπορά ψευδών ειδήσεων για λόγους ανταγωνιστικών συμφερόντων μεταξύ των εταιρειών. Επίσης δηλώνει ότι:
1) Δεν εκδίδει οδηγό καταναλωτών για μεταλλαγμένα συστατικά στα τρόφιμα εδώ και πολλά χρόνιαΟ λόγος είναι πως υπάρχει σαφέστατη Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία που υποχρεώνει τη σήμανση στις συσκευασίες των προϊόντων, μόνον εφ’ όσον αυτά περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.
2) Μέχρι πρόσφατα ασχολείτο αποκλειστικά με τα μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές και εξέδιδε ανάλογους οδηγούς μεταλλαγμένων, που αφορούσαν  ΜΟΝΟ στο σκέλος της παραγωγής ζωικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, πτηνοτροφικά, ιχθυοκομικά) ενώ συγχρόνως έκανε μεγάλο αγώνα με στόχο τη χρήση ντόπιων μη-μεταλλαγμένων κτηνοτροφικών φυτών (πχ κουκί-ρεβίθι) από τις γαλακτοβιομηχανίες.




Σήμερα η Greenpeace δεν εκδίδει κανένα οδηγό για μεταλλαγμένα γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας τέτοιος οδηγός στην ιστοσελίδα της.
Έγκυρες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μόνο στην επίσημη Ιστοσελίδα της  Greenpeace ή στο Δίκτυο Δράσης Καταναλωτών (Greenpeace) στο τηλέφωνο  210 3840774-5 Δευτέρα-Παρασκευή, 9-3.


Ας σταματήσουμε λοιπόν τη διάδοση των λιστών αυτών  ΔΙΟΤΙ:
α)  παραπλανούμε και παραπληροφορούμε το καταναλωτικό κοινό
β) γινόμαστε πιόνια στις διαμάχες και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών
γ) είμαστε εκτεθειμένοι έναντι του Ποινικού Κώδικα, άρθρα, 191 περί  κακόβουλης διασποράς ψευδών ειδήσεων & 364 περί δυσφήμησης ανωνύμων εταιρειών!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ


ΠΡΟΣΟΧΗ Για την παρακάτω ανάρτηση υπάρχει επώνυμο σχόλιο που αναφέρει ότι η λίστα των μεταλλαγμένων που περιέχει ΔΕΝ είναι της greenpeace, είναι πλαστή και γίνεται για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού.
Μέσα σε αυτό το σχόλιο (στο τέλος της σελίδας) υπάρχουν και σύνδεσμοι τους οποίους μπορείτε να επισκεφτείτε για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Μάκης Αρμενιάκος
Προσοχή η παρακάτω ανάρτηση περιέχει εμπεριστατωμένα πλαστή λίστα με σκοπό την δυσφήμιση των εταιρειών που αναφέρονται και η με οποιανδήποτε τρόπο αντιγραφή, αναδημοσίευση ή διάδοσή της είναι παράνομη 


Δημήτρη Μουντάκη
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS






Αλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗ

Γιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)

Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)

Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)

Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)

Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)

Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)

Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)

Παγωτά:
ΑΓΝΟ

Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)

Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα , όπως παρατήρησα η ιστοσελίδα σας έχει δημοσιευμένη μια ανάρτηση που αφορά δήθεν λίστα μεταλλαγμένων.

Η λίστα αυτή δεν προέρχεται από την Green peace και μπορείτε να το διαπιστώσετε είτε στο http://www.greenpeace.org/greece/el/ είτε τηλεφωνικά 210 3840774 & 5 ( τηλ. greenpeace. )
Η λίστα αυτή είναι απάτη και αποτελεί κακόβουλη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Διακινείται δε καθαρά για εξυπηρέτηση ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων . Aθελα σας, συμμετέχετε και εσείς στην διάδοση αυτής της ψευδούς είδησης και τους λόγους που εξυπηρετεί αφού την δημοσιεύετε στην σελίδα σας .
Αφού βεβαιώσετε λοιπόν τα αληθή , παρακαλούμε να σβήσετε άμεσα την ανάρτηση σας ώστε να μην είναι πλέον προσβάσιμη από μηχανές αναζήτησης και να αναρτήσετε και εσείς όπως και οι παρακάτω σελίδες την αλήθεια ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος τι συμβαίνει με αυτές τις λίστες απάτη
http://www.metallagmena-lista.gr/
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=273756
http://www.inews.gr/181/maimou-oi-listes-me-ta-metallagmena-tis-Greenpeace.htm
και πολλά άλλα
Ευχαριστώ πολύ
Ίρις Μαρία Γαλανού



Μάκης Αρμενιακος είπε...

Ασφαλώς, και παρά την απαιτούμενη προσοχή από μέρους του blog, ΔΕΝ είναι δυνατόν να αποφύγουμε κάποιες φορές, την αναδημοσίευση μη έγκυρων αναρτήσεων.
Όπου και όποτε χρειάστηκε η επισήμανση του λάθους έγινε με εμφανή προσθήκη πάνω στην επίμαχη ανάρτηση, όπου επισημαίνεται το λάθος και δίνονται οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Όμως παρά την επώνυμη παρέμβασή σας κ Ίρις Μαρία Γαλανού, ΔΕΝ μας αναφέρεται με ποια ιδιότητα κάνετε αυτή την παρέμβαση, για να μας βοηθήσετε να βγάλουμε ασφαλέστερα τα συμπεράσματά μας. Θα έπρεπε να γνωρίζουμε αν είστε από την greenpeace ή από κάποια εταιρεία από αυτές που περιλαμβάνονται στη λίστα. Η παράλειψη αυτή δημιουργεί ερωτηματικά και ΔΕΝ συμβάλει στην πλήρη τεκμηρίωση σχετικά με τν επίμαχη ανάρτηση.
Το blog θα επισημάνει πάνω στην ανάρτηση την ύπαρξη της αμφισβήτησης σας και θα παραπέμπει στο σχόλιο σας το συντομότερο δυνατό, αφήνοντας στους αναγνώστες να ερευνήσουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ