Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου- Επίσκεψη Μίκας Ιατρίδη σε Λέρο - Κάλυμνο

       Λάβαμε και αναρτούμε το δελτίο τύπου που μας εστάλει από το πολιτικό γραφείο της Βουλευτή του νμού μας με την ΝΔ  κ. Μίκας Ιατρίδη σχετικά με την επίσκεψη της στη Λέρο και την Κάλυμνο.

Δελτίο Τύπου- Επίσκεψη Μίκας Ιατρίδη σε Λέρο - Κάλυμνο

«H Κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει τα Δωδεκάνησα και τους κατοίκους τους σε πρωτοφανή μαρασμό και το μόνο που μένει είναι να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ» σχολίασε η Μίκα Ιατρίδη ακούγοντας την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της Λέρου και της Καλύμνου και ιδιαίτερα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Λέρο και την Κάλυμνο.
Η εικόνα και στα δυο νησιά είναι αποκαρδιωτική και τείνει προς ολοκληρωτική καταστροφή, είπαν στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας οι Πρόεδροι των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων κ.κ. Σιφωνιός και Καλαθιανάκης. Παντού άδεια καταστήματα, αδιάφοροι λόγω έλλειψης χρημάτων καταναλωτές, εμπορεύματα στα ράφια και επιχειρηματίες σε απόγνωση αφού βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Επί πλέον, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με την συρρικνωμένη τουριστική περίοδο, καθώς η συγκοινωνία, τόσο η αεροπορική, όσο και η ακτοπλοϊκή είναι πλέον ελλιπέστατες,  οι ασχολούμενοι με τα τουριστικά επαγγέλματα έχουν έντονη ανασφάλεια και γενικότερα οι ντόπιες οικονομικές δραστηριότητες τείνουν προς εξαφάνιση.
Η  αγωνία και η δυσαρέσκεια της αγοράς, μεταφέρθηκαν επίσης στη βουλευτή και από τα στελέχη των Τοπικών Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, που ως πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, εισπράττουν καθημερινά τον αγώνα χωρίς τέλος και την προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα των ντόπιων επιχειρηματιών.
Ιδιαίτερα για τους Λεριούς, η απαξίωση του Κρατικού Θεραπευτηρίου - του σημαντικότερου πνεύμονα της ντόπιας οικονομίας που επίσης παραπαίει  - είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στο νησί.
Το θέμα του Ιδρύματος και της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο, τονίσθηκε  και στην προγραμματισμένη  συνάντηση της βουλευτού με τον δήμαρχο κ. Κόλλια, με τον οποίο συζήτησε και άλλα ζητήματα, όπως αυτά των τουριστικών υποδομών, του ακτοπλοϊκού, του ορισμού λιμένος της Λέρου ως Πύλη Εισόδου, της έλλειψης υπαλλήλων, του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ που έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων, του ΧΥΤΑ κ.α.
«Τελικά αποδεικνύεται, σε καθημερινή βάση, ότι παρά τις μεγαλόπνοες προοπτικές του Καλλικράτη, η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό και τις απαραίτητες πιστώσεις» ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης της με το δήμαρχο η Μίκα Ιατρίδη.
Στη συνέχεια ακολούθησε συγκέντρωση τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εκφράστηκε η ανάγκη περαιτέρω συσπείρωσης και ενδυνάμωσης των μελών του κόμματος, καθώς η πολιτική που ακολουθείται από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεωρείται, από τους ίδιους τους νησιώτες, ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα νησιά στην ερήμωση.
Στο νησί της Καλύμνου, η βουλευτής, παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και συμμετείχε στην ακολουθία της λιτάνευσης του Ιερού Λειψάνου του Εν Καλύμνω Αγίου Σάββα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ