Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Στον αέρα η εφαρμογή του Μνημονίου ...Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

πηγή:antilogos-gr

Στον αέρα η εφαρμογή του Μνημονίου ...

Οι κυβερνητικέςαδυναμίες, αλλά και ηαντίστασηπου προβάλλει στην εφαρμογή του η πλειοψηφία των υπουργών, ακυρώνουν στην πράξη το Μνημόνιο. Καθώς πλησιάζει ένας χρόνος από την ψήφισή του, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι βασικές του προβλέψεις εξακολουθούν να βρίσκονται«στα χαρτιά».
Το αποτέλεσμα;
Ακυρώνονται εμπράκτως και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και σε περιπτώσεις που νόμοι ψηφίστηκαν, είτε δεν εφαρμόζονται, είτε εφαρμόζονται κατά τρόπο «χαλαρό», είτε περιμένουν ακόμα την υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων για να εφαρμοσθούν, είτε προβλέπονται μεγάλες μεταβατικές περίοδοι, που ουσιαστικά τους ακυρώνουν.
Το ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον που συνδιαμορφώνουν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Μνημονίου και η πίεση για πρόσθετα μέτρα ωθεί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη λήψη κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων, που όμως τοποθετούνται μετά τις 15 Απριλίου, οπότε και θα παρουσιαστεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτός εάν κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το καταψηφίσουν.
Αντιθέτως, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο «διορθωτικού» ανασχηματισμού, προκειμένου να θεραπευτούν δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Το παραπάνω άρθρο είναι από την Καθημερινή...
Ας βγεί λοιπόν και πάλι ο κυβ. εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής να κατηγορήσει την κυβέρνηση Καραμανλή ή τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο κ. Σαμαράς για τα προβλήματα που έχει η κυβέρνησή του...
Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

Ο κόσμος δεν δίνει καμία σημασία στα τερτίπια των πολιτικών ...
Το βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα και στις δημοσκοπήσεις...
Αυτό που ζούσαμε στο δικό μας περιβάλλον , αυτά που λέγαμε με τους φίλους μας , αυτά που είναι πλέον πεποίθησή μας απεικονίζεται (έστω και συγκαλυμμένα) στις δημοσκοπήσεις...
Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.
Μία χαρά τα πάνε τα κόμματα , όσο μάλιστα καθυστερούν οι εκλογές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες η κοινωνία να ξεφορτωθεί τα βαρίδια του παρελθόντος.
Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να δημιουργηθεί η νέα κίνηση που θα συνεπάρει τους Έλληνες και θα τους δώσει προοπτική και μέλλον...
Στο μεσοδιάστημα ο πολυχρονεμένος μας υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψει τις αστοχίες του προγράμματος θα εφαρμόσει την ήδη "επιτυχημένη" συνταγή των φόρων και τεκμηρίων...
Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.
Αυτός θα βάζει φόρους και η οικονομία θα υποχωρεί ...
Παραπάνω χρήμα από ΦΟΡΟΥΣ πολύ απλά ΔΕΝ θα πάρει..
Όχι γιατί θα "φοροδιαφεύγουν" ορισμένοι αλλά γιατί έχει προ πολλού περάσει το ανώτατο όριο απόδοσης...
Θα τα ζήσουμε ΟΛΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ