Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Στο πλευρό της Κερατέας ο Θεοδωράκης

       Το θέμα αυτό της Κερατέας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα πάρα πολλούς.

Πρώτα πρώτα την κυβέρνηση που δίνει το δικαίωμα σε κάθε θεατή των videos που κυκλοφορούν στο Internet να μιλά για αυταρχισμό και φασιστικές πρακτικές βλέποντας απίστευτης βίας σκηνές από ΜΑΤ να επιτίθενται στα στενά της πόλης σε ότι κινείται αδιακρίτως και να σπέρνουν τον πανικό και την τρομοκρατία στους κατοίκους χωρίς κανένα προφανή λόγο πέραν τις επίδειξης δύναμης, εκδίκησης ή τσαμπουκά.
       Δεύτερον τα κανάλια και τα ΜΜΕ που σε τόσο σημαντικές ταραχές όχι μόνο αποφεύγουν να πάρουν θέση αλλά ούτε καν παρουσιάζουν τα γεγονότα που κοντεύουν να εξελιχθούν εδώ και μήνες σε αντάρτικο, όταν μάλιστα όλοι θυμόμαστε την ευαισθησία τους στην προ μνημονίου και ΠΑΣΟΚ εποχή όπου κάθε χρήση γκλοπ από ΜΑΤ σε άμυνα συνιστούσε λόγο παραίτησης υπουργού και καταγγελίας της κυβέρνησης για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του πολίτη.
       Τρίτον εκθέτει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ που δεν έχει πάρει καμία θέση στο ζήτημα και συμμετέχει με τον τρόπο αυτό στο κουκούλωμα της υπόθεσης εως ότου καμφθεί η αντίσταση των κατοίκων προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο για την κατασκευή του ΧΥΤΑ. 
       Επειδή όμως αυτό το Έργο είναι ιδιωτική επένδυση συμφερόντων που σχετίζονται με ΜΜΕ δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να συνδέει και την ΝΔ με την διαπλοκή και τη στάση της ως αποτέλεσμα των ίδιων εξαρτήσεων που όλοι προσάπτουν στην κυβέρνηση, καθιστώντας την συνένοχη.
       Η αδυναμία της ΝΔ να εισπράξει τη τεράστια φθορά της κυβέρνησης την καθιστούν περισσότερο προβληματική από το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο κόσμος απορρίπτει την κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που παίρνει ενώ την αντιπολίτευση την απορρίπτει χωρίς καν να θέλει να την  δοκιμάσει, δεν την εμπιστεύεται, δεν τη θεωρεί αξιόπιστη λύση και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν φαίνεται να το έχει καταλάβει η ηγεσία της ΝΔ, ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ περάσει δεύτερο στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της ΝΔ δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία γιατί σε αυτές τις συνθήκες αυτά τα ποσοστά δηλώνουν απλά ανυπαρξία σχεδίου και δράσης και την εντάσσουν, όχι άδικα, στην πλευρά των συμφερόντων που εξυπηρετούνται και σήμερα από την κυβέρνηση του ΓΑΠ!
       Τέλος αυτή η κατάσταση εκθέτει το πολιτικό μας σύστημα, την αποκαλούμενη Δημοκρατία μας και τις δομές του κράτους στο σύνολο του καθώς με τον κυκεώνα των νόμων και των ρυθμίσεων που εδώ και χρόνια με προχειρότητα και περιστασιακή εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων αποδόμησαν κάθε πλαίσιο όπου θα μπορούσαν με ήρεμο και πολιτισμένο τρόπο να επιλύονται τέτοιου είδους θέματα και προστριβές με δίκαιο και διαφανή τρόπο σεβαστό από όλους.
Μάκης Αρμενιάκος    


πηγή:ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



Στο πλευρό της Κερατέας ο Θεοδωράκης


Οι Κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας -εκτός των άλλων- και χώρα της χωματερής. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες με την εφαρμογή ενός επιστημονικού σχεδίου -δίκαιου για όλους- με τη συνεργασία του Κράτους και των Τοπικών Αρχών.
          Δεν έγινε όμως εξ αιτίας της κομματοκρατίας που έβαζε και βάζει το κομματικό – πελατειακό συμφέρον πάνω απ’ όλα.
          Κι έτσι φτάσαμε σήμερα στον παραλογισμό, από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η Κερατέα.
Όταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις.....
δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια για να επιμένει σ’ αυτή την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω-κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ