Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Για το δημοψήφισμα, ότι αποφασίσει ο ηγέτης….

       Αυτή η υποτίμηση της νοημοσύνης, η αβάσταχτη κοροϊδία και η υποκρισία, η κατάργηση κάθε έννοιας νομιμότητας, δικαίου και δημοκρατίας και η συνειδητοποίηση της αδυναμίας κάθε μορφής αντίδραση απέναντι σε ένα φασιστικό καθεστώς με περιτύλιγμα δημοκρατικό δεν αντέχεται. 
       Αφεθήκαμε σε ένα πολιτικό σύστημα που καλυπτόταν από μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας που εφάρμοζαν γιατί ήθελαν οι πολιτικοί μας! 
       Έφτανε μια προσχεδιασμένη τεχνητή κρίση και η βούληση μιας κυβέρνησης να την καταργήσει (την ψευδαίσθηση δημοκρατίας) επικαλούμενη σωτηρία, και μείναμε εμβρόντητη από την αδυναμία να βρεθεί θεσμοθετημένη λύση για την απαλλαγή από μια καταστροφική πολιτική, που δεν ρωτήθηκε, συμφώνησε και ενέκρινε ΠΟΤΕ ο λαός και δεν συμφωνεί με αυτή Η συντριπτική  πλειοψηφία του!
       Μια κυβέρνηση κινούμενη αντισυνταγματικά δεσμεύοντας με τις αποφάσεις της τη χώρα και το λαό για πολύ μεγαλύτερο χρόνο από τη τη διάρκεια ζωής της και Ξεπουλώντας το Σύνολο της Δημόσιας Περιουσίας χωρίς να έχει λάβει καμία νομιμοποίηση για αυτό! 
       Με καταστολή της διαμαρτυρίας 1.000.000 και πλέον πολιτών και με τραγικά ποσοστά για την αποδοχή της ακόμα και στις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, και όμως δεν πέφτει!!  Συνεχίζει ! 
       Φτάνουν 151 ψήφοι (άνθρωποι;) για να επιβάλουν την θέληση τους, την προδοσία, την καταστροφή και το χάος σε μια ολόκληρη χώρα και έναν λαό!!
        Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έρχονται οι επικοινωνιολόγοι και εισηγούνται δημοψήφισμα !!!  ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ!

        Βάλανε δυναμίτη στο σπίτι μας και το ρίξανε κάτω, πήγαμε να ρωτήσουμε γιατί και μας έδειραν, και μετά ήρθαν να μας ρωτήσουν αν μπορούν να πάρουν 2 αγκινάρες από τον κήπο μας ;
         Ρε δεν πάτε να πνιγείτε εσείς και τα δημοψηφίσματα σας. Τόση Δημοκρατία δεν την αντέχω!
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:olympia.gr
Για το δημοψήφισμα, ότι αποφασίσει ο ηγέτης….

Όπως πληροφορούμαστε από όλα τα ΜΜΕ και κυρίως από αυτά που έχουν πρόσβαση στα κυβερνητικά κλιμάκια, έχει αποφασιστεί πλέον οριστικά η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί πότε ακριβώς (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο;). και κυρίως χωρίς να έχει κάν προσδιοριστεί το θέμα του δημοψηφίσματος!! Αν είναι δυνατόν;; Είμαστε σχεδόν δύο μήνες πριν το συζητούμενο δημοψήφισμα και ο δύστυχος «κυρίαρχος» λαός δεν γνωρίζει για ποιο πράγμα θα κληθεί να αποφασίσει!!
Αντί να έχει ήδη τεθεί ένα θέμα με ζωηρό λαϊκό ενδιαφέρον (π.χ. άμεση χρεοκοπία ή μνημόνιο, που είναι και πραγματικό λαϊκό δίλημμα) και να προκαλούνται συνεχώς ζυμώσεις, ώστε φτάνοντας ο λαός στις κάλπες να έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις, απλά ακούσαμε ότι θα πάμε σε κάποιο δημοψήφισμα (το δεύτερο μέσα 37 μεταπολιτευτικά χρόνια, μην κάνουμε και κατάχρηση), σύμφωνα με ότι σκεφτεί και αποφασίσει ο μεγάλος ηγέτης της χώρας (πρωθυπουργικό πολιτικό σύστημα)!!
Σύμφωνα και πάλι με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μας σκέφτεται να….. βάλει τέσσερα ερωτήματα: Το ένα θα αφορά το πολιτικό σύστημα (προφανώς κάτι ανούσιο και επουσιώδες και όχι φυσικά κάτι συγκλονιστικό, όπως αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος). Το δεύτερο θα αφορά το θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (φυσικά η μεγάλη πλειοψηφία θα ψηφίσει άρση της μονιμότητας). Το τρίτο θα αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (και εδώ αναμένεται η πλειοψηφία να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων). Το τέταρτο θέμα δεν έχει ακόμα πλήρως διευκρινιστεί, αλλά μάλλον θα έχει να κάνει και αυτό με το πολιτικό σύστημα (όπως οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων, γερμανικό μοντέλο εκλογικού νόμου, ασυλία βουλευτών κ.λ.π.).
Απ’ ότι δείχνουν πάντως τα πράγματα, θα πρόκειται για ένα δημοψήφισμα περισσότερο διασκεδαστικό, παρά σοβαρών πολιτειακών ή οικονομικών αποφάσεων. Εννοείται ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να εκτονωθεί ο λαός ανώδυνα με ένα δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα που θα γίνουν όμως μετά το 2014, σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο και να διώξει τον κόσμο από τις πλατείες που του χαλάει την εικόνα της εξουσίας του.
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ