Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Με Λαμπρότητα, παρουσία του Μητροπολίτη των Αρχών και πλήθος πιστών η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας και η περιφορά της εικόνας από Άγημα του Ναυτικού συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. (video)

Με Λαμπρότητα, παρουσία του Μητροπολίτη των Αρχών και πλήθος πιστών η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας και η περιφορά της εικόνας από Άγημα του Ναυτικού συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
       Την τιμητική της είχε εχθές η περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Λέρο στον πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής του εορτασμού του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας.
       Παρουσία του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ Παΐσιου και του συνόλου του Ιερού Κλήρου του νησιού, έγινε ο εσπερινός της παραμονής και η περιφορά της εικόνας στους δρόμους της Αγίας Μαρίνας.


       Η παρουσία του κόσμου ήταν εκπληκτική και με μεγάλη προσπάθεια προσέγγιζαν την εικόνα να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, ενώ ο περίβολος της εκκλησίας και ο δρόμος που ήταν αποκλεισμένος από την Δημοτική Αστυνομία έξω από την εκκλησία ήταν γεμάτοι κόσμο.
       Περίπου στις 21:00 μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαρίνας προς το λιμάνι και αφού έκανε το γύρο παραλιακά μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα δια μέσου της κυρίας οδού επέστρεψε στον Ιερό Ναό.
       Να τονίσουμε την καθοριστική παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου στην ρύθμιση της κυκλοφορίας που συνέβαλε τα μέγιστα στην απρόσκοπτη προσέγγιση και με  ασφάλεια του κόσμου προς και από τον Ναό.
       Ακόμα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των μέτρων έπαιξε η οδός παράκαμψης που οδηγεί στο νέο πάρκινγκ, το πάρκινγκ και η έξοδος στο λιμάνι, ενώ μετά το τέλος των εορτασμών με τις συντονισμένες ενέργειες των Αστυνομικών η αποκατάσταση της κανονικής κυκλοφορίας ήταν υπόθεση λίγων λεπτών.
       Η Δύναμις και η  Χάρη της Αγίας Μαρίνας να προστατεύει όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εορτασμού της, όσους την επισκέφτηκαν και όλον τον κόσμο.
Χρόνια σας Πολλά και του Χρόνου.
Μάκης Αρμενιάκος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ