Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Χρήματα χωρίς έλεγχο στα κόμματα

       Το τίμημα της Δημοκρατίας ! 
       Εν αντιθέσει με τον "αμαρτωλό" Δημόσιο τομέα, ποτέ δεν μας είπαν πόσο μας κοστίζει η λειτουργία του κοινοβουλίου, της προεδρίας, των κομμάτων, τον μέσο όρο μισθοδοσίας τους, τους δείκτες  παραγωγικότητας και τα περιθώρια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας τους σε σχέση με τα ευρωπαϊκά μαγαζιά (Δημοκρατίες).
       Επίσης δεν μας είπαν αν αυτό το ποσό για την επιχορήγηση των κομμάτων είναι αποτέλεσμα  διαπραγμάτευσης με την τρόικα!, όπως έγινε με τις συντάξεις, το 13ο και 14ο μισθό και τόσα άλλα.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:elzoni.gr
13,5 ΕΚ ΕΥΡΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2011Χρήματα χωρίς έλεγχο στα κόμματα

13,5 εκ ευρώ θα μοιραστούν τα κόμματα του κοινοβουλίου το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση.
Η απόφαση υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, ενώ αναμένεται και η νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το κράτος.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ΠΑΣΟΚ θα λάβει 5.436.332,61 ευρώ, η Νέα Δημοκρατία 4.249.890,51 ευρώ, το ΚΚΕ 1.306.274,48 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 1.089.378,37 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 972.624,83 ευρώ και οι Οικολόγοι Πράσινοι 450.155,20 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα (χρεοκοπημένα) κόμματα έχουν λάβει δάνεια από τράπεζες βάζοντας ως εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις ως το 2020 τουλάχιστον.

Σημειώνεται επίσης πως τα κόμματα δεν έχουν ακόμη μπει στον κόπο να κάνουν έλεγχο στα κομματικά τους ταμεία για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει παράνομες πληρωμές, αν και υπάρχει τουλάχιστον μία μαρτυρία, αυτή του Θ. Τσουκάτου, σύμφωνα με την οποία έλαβε από την Ζήμενς ένα εκ  μάρκα, τα οποία απέδωσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται επίσης ότι η υπογραφή της σχετικής απόφασης έγινε την ημέρα που στην Ευρώπη συζητείτο το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας.

Έχει κι’ αυτό την σημειολογική αξία του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ