Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Τρία ζήτω για την Ελληνική Τηλεδημοκρατία!

Σύμφωνα με ένα ευφυολόγημα εν είδη αστείου που λέγει «Δεν είμαι ρατσιστής εγώ αυτοί είναι μαύροι» ! (μακριά από μένα κάθε είδους ρατσισμός), χρησιμοποιεί την υπερβολή και την διαστρέβλωση των εννοιών για να ειρωνευτεί τις υπέρμετρα αντιρατσιστικές ευαισθησίες ορισμένων! Διότι ένα φυσικό χαρακτηριστικό που περιγράφει με λέξεις την πραγματικότητα ΔΕΝ μπορεί να είναι ρατσισμός! Τουτέστιν ο μαύρος είναι μαύρος ότι και αν πιστεύουμε! Απλά όσοι πιστεύουν εξ αυτού του αντικειμενικού γεγονότος ότι είναι κατώτεροι ή ανώτεροι ή άγριοι ή ότι χωράει ο νους του ανθρώπου, τότε είναι ρατσισμός, και όχι απλά επειδή αποκαλείς το μαύρο, μαύρο ή τον λευκό, λευκό και πάει λέγοντας…..  
Το πιο εξωφρενικό δε από όλα είναι να σε αποκαλούν ρατσιστή, γιατί κατηγορείς κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο για κάτι συγκεκριμένο, αν αυτός τυγχάνει να φέρει ένα κοινό χαρακτηριστικό, ή ανήκει σε μια ομάδα, που έχει υποστεί ρατσιστική επίθεση! Δηλαδή πχ να κατηγορήσεις ως απατεώνα ένα Εβραίο, που άμεσα θα δεχθείς ομαδικά πυρά για αντισημιτισμό!
Βέβαια το θέμα μου δεν είναι ο ρατσισμός αλλά οι κατηγορίες κάποιων αναγνωστών του blog εις βάρος μου, για σκληρούς χαρακτηρισμούς – ως εξύβριση, ιδεολογικά αντίπαλων μου!
Και εξηγούμε, καλά κάνω! Το έχω ξαναγράψει πως δεν είναι ο σκοπός να χαϊδεύω αυτιά και να πιάσω πελάτες! Πρώτα από όλα εκφράζομαι επώνυμα δημοσίως και δευτερευόντως θεωρώ ότι προσφέρω αφορμές για προβληματισμό και αν και εφόσον υπάρξει, για εποικοδομητικό αντίλογο.
Για να επιστρέψω λοιπόν στο «δεν είμαι ρατσιστής εγώ αυτοί είναι μαύροι» ε, δεν φταίω εγώ αυτοί είναι μαλάκες! Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε θεωρητικές, ιδεολογικές ή άλλου τύπου, υποκειμενικές γνώμες και αντιλήψεις αλλά στους οπαδούς του success story του Σαμαρά!
Έλεος πια! Χωρίς κανένα απολύτως χειροπιαστό αποτέλεσμα και μετρήσιμο μέγεθος, με ένα ταξίδι στην Κίνα χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα και με ένα δυο αποκρατικοποιήσεις που ΔΕΝ έγιαναν (μικρή σημασία ουσιαστικά ακόμα κα αν γίνονταν), την ώρα που τα νοικοκυριά χτυπάνε κόκκινο και οι στόχοι οι εισπρακτικοί για την συνέχεια είναι πολύ μεγαλύτεροι, ε δεν το λες success story! Γιατί αν έχεις λίγο νιονιο, το ταμειακό πλεόνασμα του θριάμβου των πρώτων μηνών του έτους, οφείλεται στη στάση πληρωμών του Δημοσίου, αφού τα έσοδα ήταν κάτω του στόχου εμφανίζοντας μαύρη τρύπα, που δυστυχώς ΔΕΝ κλείνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα και αισιόδοξες δηλώσεις αλλά με περισσότερους φόρους και χαράτσια και με αίμα!
Δεν πέρασε πολύς καιρός και το success story κόπηκε βιαίως στη μέση με τα όσα έγιναν στην ΕΡΤ, τον Κουβέλη και τη νέα κυβέρνηση!
Και τώρα πλέον πρώτη προτεραιότητα δια στόματος πρωθυπουργού είναι η αποφυγή νέων μέτρων !!!! καθώς τα τελευταία μέτρα ΔΕΝ ήταν τα τελευταία!
Ε αφού αν δεν το πω θα σκάσω και αφού εξαρχής το ήξερα το πίστευα και το έλεγα ότι δεν υπάρχει success story, εγώ φταίω που αυτοί είναι μαλάκες;!.
Τέλος πάντων για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε μια κυβέρνηση που την αποτελούν η ΝΔ που το ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει ότι μας ανάγκασε να μπούμε στο καταστροφικό μνημόνιο γιατί από το 2004 εως το 2009 κατέστρεψε την Ελλάδα αυξάνοντας το χρέος στα 320 δις ευρώ, και το ΠΑΣΟΚ που η ΝΔ κατηγόρησε ότι οι χειρισμοί τους, που θα πρέπει να διερευνηθούν για δόλο, από εξεταστική επιτροπή, μας έβαλαν στο καταστροφικό μνημόνιο!
Έτσι και οι δυο μαζί σήμερα υποστηρίζουν πως η πιστή εφαρμογή του προγράμματος, που το ΔΝΤ λέει ότι είναι λάθος!, είναι μονόδρομος και ότι και οι δυο μαζί ΘΑ πετύχουν την έξοδο από την κρίση!! αναγκασμένοι να πάρουν και νέα υφεσιακά μέτρα!!!
Και ερωτώ, αν υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό; εγώ φταίω που είναι μαλάκες;
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:oxafies.com

Τρία ζήτω για την Ελληνική Τηλεδημοκρατία!

Η "δημόσια" τηλεόραση βρίσκεται υπό δικαστική και πολιτική αμφισβήτηση, ακούμε. 

Εδώ που τα λέμε, έχει πεθάνει το νομικό πρόσωπο κι έχει κηδευτεί. Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στολίζουν την σορό, μέρες πολλές τώρα· ένας θάνατος κοινός και θλιβερός πολύ. Μια κηδεία, καθόλα αξιοπρεπής, παρόμοια με τις κηδείες των περισσότερων από τους ανθρώπους που στις μέρες μας πηδάνε από τις ταράτσες... Αξιοπρεπείς κηδείες! 

Τι κι αν κάποιοι επιμένουμε να τη λέμε 
ΥΕΝΕΔ –είναι που δεν ξεχνιόμαστε, όσο αντιδημοφιλείς κι αν καταντούμε, επειδή παρακολουθούσαμε τακτικά τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και θυμόμαστε ακόμα... Αυτά, βέβαια, συνέβαιναν προτού αποφασίσει ο δισέγγονος της λογοτέχνισσας να κάνει το χαρακίρι που χρωστούσε στους προγόνους του, διαλύοντας σε μια νύχτα την κρατική τηλεόραση.
Τι κι αν έχει σημαντικό ρόλο ο, όποιος, δημόσιος φορέας στην ψηφιακή μετάβαση και στον καταμερισμό της πίτας των συχνοτήτων.

Τι κι αν σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο ρόλος του φορέα της δημόσιας τηλεόρασης θα έπρεπε να είναι πρωταρχικός στον καταμερισμό των συχνοτήτων.

Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα...

Σήμερα η δημόσια τηλεόραση δεν έχει νόμιμη εκπροσώπηση σ’ αυτή τη διαδικασία, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Αχρησίμευτων.

Θα είχε δίκιο, καταθέτοντας αυτήν την ερώτηση η αξιωματική αντιπολίτευση αν, πράγματι, περίμενε κάποια ουσιαστική απάντηση κι αν βέβαια απευθυνόταν σε μια πραγματική Βουλή κι όχι σ' έναν μελοδραμάτιο θίασο...

Βέβαια, η απάντηση θα είναι -αν δεν έχει ήδη δοθεί ήδη η τυπική απάντηση- ότι το Δημόσιο εκπροσωπείται από το διάδοχο σχήμα, δηλαδή τον νέο, υπό ίδρυση, "ευέλικτο" φορέα. Επικεφαλής του φορέα, ο διορισμένος κι ακλόνητος Οικονομικός Διευθυντής της κυβέρνησης των Ολετήρων.

Εκπροσωπώντας ίσως λιγότερους από έναν στους τρεις Έλληνες, αυτή η κυβέρνηση των "μας κάνατε τα τρία, δύο", θα έπρεπε να έχει ήδη πέσει κι όχι να ανασχηματίζεται, όχι να της γίνονται ερωτήσεις, παρά την πρόδηλη βεβαιότητα ότι δε θα δοθούν απαντήσεις.

Επειδή δεν χωράνε απαντήσεις για τα καθημερινά αυξανόμενα νεκρόσημα.

Ούτε μπορούν να χωράνε απαντήσεις στο κλείσιμο νοσοκομείων, μόνο και μόνο επειδή αυτοί που –ανασχηματιζόμενοι- μας κυβερνούν, είναι άβουλοι, ανίκανοι ή απρόθυμοι να βάλουν μια τάξη.

Ούτε μπορούν να χωράνε απαντήσεις στο κλείσιμο σχολείων. Δεν είναι απάντηση αποδεκτή, προς μια κοινωνία που θέλει να συνεχίσει να υφίσταται, η αναγκαιότητα εξοικονόμησης πόρων σε βάρος της λειτουργίας σχολείων. Γιατί? Μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι τόκοι ενός ύποπτου χρέους.

Αυτή η βάρβαρη κυβέρνηση, κι ας έχουμε τόσο σαθρή μνήμη, είναι η κυβέρνηση που το περσινό καλοκαίρι αμνήστευσε τη Siemens και χάρισε την Αγροτική Τράπεζα.

Αυτό το καλοκαίρι, ανασχηματισμένη, αλλά ίδια κι απαράλλαχτη στη σκοτεινή της λογική, καταστροφική κι ηθικά πτωχευμένη, ας μην έχει κανείς μας αμφιβολία, θα κάνει πολύ χειρότερα! 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, πρέπει να βγούμε στους δρόμους και παρά τον φόβο μας, να την τολμήσουμε την έκτρωση, να την ρίξουμε αυτήν την άθλια μπάσταρδη κυβέρνηση των πολιτικών παρασίτων.

Όχι να καταθέτουμε ερωτήσεις, νομιμοποιώντας την!

Μια έντιμη αντιπολίτευση θα καλούσε τους έντιμους βουλευτές, αν υπάρχουν τέτοιοι, ν' απέχουν από αυτόν τον θίασο των ηθικά ελάχιστων και των πολιτικά μοιραίων! 

Μια έντιμη αντιπολίτευση δεν θα ξόδευε χαρτί συντάσσοντας ερωτήσεις που δεν περιμένουν απαντήσεις, αφού απαντήσεις δεν υπάρχουν!

Μια έντιμη αντιπολίτευση δε θα έκανε ρητορικές ερωτήσεις αντί πινακίου κοινοβουλευτικού έργου. 

Μια έντιμη αντιπολίτευση θα καλούσε τους έντιμους πολίτες να ενωθούν με τους έντιμους βουλευτές, αν υπάρχουν –να σημειώσω ξανά την αμφιβολία μου- τέτοιοι βουλευτές, σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, σ' ένα οδυνηρό μνημόσυνο υπέρ ενός βιασμένου μέχρι θανάτου Συντάγματος κι ενός βιασμένου λαού. 

Κι όπως ονειρεύονται οι ονειροπόλοι κι οι ερωτευμένοι τα πεφταστέρια, ν' αφεθούμε κι εμείς οι πολίτες να ονειρευτούμε ένα νέο πολιτικό ήθος, μια νέα πολιτική νοημοσύνη.

Φευ! 

Ακούω με προσοχή τα επιχειρήματα που μηρυκάζετε εσείς οι συνεργοί του κοινοβουλευτικού αυτού κλέους της προστυχιάς σας. 

Κι αναρωτιέμαι, θλιβεροί μου κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: αν μένατε έξω από αυτό το χαμαιτυπείο, στον προαύλιο χώρο της Βουλής, όχι πιο μακριά, αρνούμενοι να συμμετέχετε άλλο σ’ αυτό το άθλιο θέατρο του παραλόγου, τότε πόσο, τάχα, να άντεχε να στέκει στα πήλινα πόδια της η ανασχηματισμένη (sic) κυβέρνηση των Ολετήρων?
 http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/06/three-cheers.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ