Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σώστε την τηλεόρασή μας - Save our TV

Η παρακάτω ανάρτηση έφθασε με e-mail και την αναρτώ όπως ακριβώς είναι, αφού πρώτα έριξα μια ματιά στα links που βρίσκονται στο τέλος της ανάρτησης.
Θέλω να σημειώσω ότι η συλλογή υπογραφών μέσω διαδικτύου αρχίζει να παίρνει σοβαρές διαστάσεις και να πιέζει την ΕΕ που προσπαθεί να καθυστερήσει τις σχετικές θεσμοθετημένες διαδικασίες, όπως πχ για την παραμονή του νερού ως φυσικού αγαθού και όχι την εμπορευματοποίησή του μέσω της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης, που έχει λάβει παραπάνω από 1.500.000 υπογραφές και πληροί τις προϋποθέσεις της ΕΕ (7 τουλάχιστον κράτη) αφού ήδη το στόχο πιάνουν 8 κράτη, ενώ πολύ κοντά στον στόχο βρίσκονται επίσης η Ελλάδα και η Ιταλία.
Λοιπόν, όσοι πιστοί προσέλθετε !
Μάκης Αρμενιάκος


Η ελληνική κυβέρνηση μόλις διέκοψε βίαια τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μας σταθμού, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία μας. Ας σταματήσουμε το Μεγάλο Ελληνικό Σβήσιμο - πατήστε εδώ για να υπογράψετε αυτό το petition και προωθήστε το ευρέως μέχρι η κατακραυγή μας να γίνει τόσο μεγάλη, ώστε να είναι αδύνατο να αγνοηθεί. 

Αγαπητοί φίλοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.
H ελληνική κυβέρνηση μόλις διέκοψε βίαια τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία μας. Όμως, αν αρκετοί από εμάς αντεπιτεθούμε άμεσα, μπορούμε να αναγκάσουμε τον πρωθυπουργό μας, Αντώνη Σαμαρά, να μας επιστρέψει την ΕΡΤ. 
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είναι συνήθως ο πρώτος στόχος όλων των πραξικοπηματιών, αλλά σε αυτή την περίπτωση το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλων των 2,700 εργαζομένων της αποφασίστηκε από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας. Λένε ότι η ΕΡΤ είναι αναποτελεσματική και αδιαφανής, αλλά αντί να κάνουν μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην καλύτερη λειτουργία της, αποφάσισαν να την αφανίσουν. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και άμα ασκήσουμε πίεση στον Σαμαρά τώρα, θα μπορέσουμε να σώσουμε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και οι αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή θα κρατήσουν για πολλές επόμενες γενιές. Μόνο με ένα δημόσιο, αμερόληπτο μέσο ενημέρωσης θα μπορούμε να διερευνούμε εξονυχιστικά τους αυτοκράτορες της λιτότητας και να κάνουμε τους δημοκρατικά εκλεγμένους μας πολιτικούς να λογοδοτούν. Ας σταματήσουμε το Μεγάλο Ελληνικό Σβήσιμο - πατήστε εδώ για να υπογράψετε αυτό το petition και προωθήστε το ευρέως μέχρι η κατακραυγή μας να γίνει τόσο μεγάλη, ώστε να είναι αδύνατο να αγνοηθεί. 

http://www.avaaz.org/en/greece_ert_gr/?1371132640

Με ελπίδα και αφοσίωση

Luis, Sam, Marie, Carol και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Αυτή η καμπάνια διαμαρτυρίας δημιουργήθηκε αρχικά από την Σοφία Κ. Αρχίστε τώρα την δικιά σας και επικρατείστε σε τοπικά, εθνικά ή παγκόσμια ζητήματα:http://www.avaaz.org/en/petition/start_a_petition/?bgMYedb&v=23917 

Περισσότερες πληροφορίες 

Χιλιάδες διαδηλωτές στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ
http://tvxs.gr/news

24ωρη πανελλαδική απεργία για την ΕΡΤ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=369426 

Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος από το λουκέτο 
http://www.efsyn.gr/?p=60096

Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος από το λουκέτο (το βήμα) 
http://www.efsyn.gr/?p=60096 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ