Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το video από την Συνάντηση Τσαμπούνας του Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών στις 22/06/2013 στο Πάτελο


Το video από την Συνάντηση Τσαμπούνας του Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών στις 22/06/2013 στο Πάτελο
Σε μια λιτή εκδήλωση, η δεύτερη κατά σειρά του Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παραδοσιακά μουσικά σχήματα με τσαμπούνα.
Ο Μανόλης Μπαλασκάς – λαούτο, τραγούδι, ο Μανόλης Λεντάκης -   λύρα, τραγούδι  και ο Γιάννης Τσαμπανάκης – τσαμπούνα, τραγούδι ήρθαν από τον Όλυμπο της Καρπάθου να παίξουν για αυτήν την εκδήλωση, καλεσμένοι της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
Από την Λέρο το παρόν έδωσαν οι, Σταύρος Ήσυχος – τσαμπούνα, τραγούδι, Νικήτας Νταλλαρής – λαούτο, τραγούδι και  ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος, με συνεχή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια σε λαούτο αλλά και μπουζούκι, δεξιοτέχνης Γιώργος Δράκος που έπαιξε λαούτο.
Είναι κρίμα και παράξενο που σε μια τέτοια παραδοσιακή εκδήλωση με Δωρεάν είσοδο και σε ένα «ζεστό» χώρο (πλατεία στο Πάτελο), που τα προηγούμενα χρόνια είχε τεράστια προσέλευση κόσμου στο γλέντι της Άρτεμις, να μην
γεμίζει η πλατεία!
Το Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών μπορεί, και πρέπει, με την βοήθεια όλων μας, να γίνει σημαντικός παράγοντας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας τους καλοκαιρινούς μήνες, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφού σε αυτό εντάσσονται οι μέχρι σήμερα πολιτιστικοί φορείς (Άρτεμις – ΘΟΛ) που είναι και οι φορείς υλοποίησης του, και ο εμπνευστής του Τάκης Φραγκούς, και που μπορεί να συμβάλει τόσο στην διαφήμιση του νησιού, όσο και το ίδιο το φεστιβάλ ως κίνητρο προσέλευσης επισκεπτών.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Ρούλα Χατζηκωνσταντίνου – Νταλλαρή (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου ΆΡΤΕΜΙΣ.
Στη σύντομη ομιλία του ως εμπνευστής του Φεστιβάλ ο Τάκης Φραγκούς, μεταξύ άλλων, χαριτολογώντας εξέφρασε παράπονα για την ελλιπή στήριξη του Δήμου.

  • η κακή ποιότητα στην εικόνα του video οφείλεται στον στοιχειώδη εξοπλισμό μου (video camera) που δεν μπόρεσε να καλύψει τον κακό φωτισμό. Πολλοί προβολείς φώτιζαν όλη την πλατεία αλλά κανείς δεν έπεφτε προς το σημείο της ορχήστρας!
  • Από ορισμένα σημεία της πλατείας φαινόταν πάνω από τα σπίτια φωταγωγημένο το κάστρο, κάτω από την πανσέληνο. Η ομορφιά της φύσης απλόχερα δοσμένη σε αυτό το νησί, που οφείλομε να την κάνουμε γνωστή, να την αξιοποιήσουμε και να την προστατεύουμε.
Μάκης Αρμενιάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ