Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΕΡΤ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ – ΡΟΔΟΣ 11/06/2013

«Ότι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού.
Αλλά άλλο εξορθολογισμός που τον θέλουν και οι ίδιοι οι συνεπείς εργαζόμενοι και άλλο οι συγκυβερνώντες να διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα μικρομαγαζάκι στα

 μνημονιακά μέτρα, στέλνοντας, μάλιστα, στην ανεργία και άλλους πολίτες. Και ούτε μπορούν να ριχθούν στη πυρά όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας. 
Φαντάζει αδιανόητο το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η ίδια η φωνή της Ελλάδας. 
Δεν μπορούμε, επίσης, να απέχουμε από τη βεβαιότητα που διακατέχει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία φυσικά δεν αρνούμαστε, αλλά σε ένα πεδίο υγιούς και ίσου ανταγωνισμού.
Όπως διαβλέπουμε με βεβαιότητα, ότι κομμάτια της ΕΡΤ Α.Ε. βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης. 
Και ειδικότερα εδώ στην Ελλάδα, η ΕΡΤ υπηρετεί και εθνικούς σκοπούς, με εκπομπές που απευθύνονται ακόμα και στην Ομογένεια.>>
Στηρίζουμε και συστρατευόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ στα Δωδεκάνησα, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ