Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μερικά στρέμματα γης λιγότερα…

       Αυτή την ανάρτηση δεν την έκανα για να επαναληφθεί η κατάπτυστη δήλωση του τότε Γιωργάκη και σημερινού εικονικού πρωθυπουργού μιας ανύπαρκτης χώρας αλλά γιατί συνοδεύεται από ένα απόσπασμα πραγματικού σοφού ανδρός (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ – 4ος αιώνας π.χ.) που φρόντισαν κάποιοι και με τη δική μας τεράστια ευθύνη, να θάψουμε πίσω από τα καθρεφτάκια και τις ζάντες της μπέμπας μας σύμβολο της δυτικής τεχνολογίας και όχημα της κοινωνικής μας καταξίωσης!
       Το κολόχαρτο του πανεπιστημίου κρεμασμένο στον τοίχο δεν μετράει όσο η τσέπη γεμάτη με χιλιάρικα που επιβάλει το σεβασμό και τον θαυμασμό της αρχοντογυφτιάς μας.
       Δέκα γραμμές 4 αιώνων π.χ. περιγράφουν τη σημερινή πραγματικότητα του αποσβολωμένου από άγνοια λαού και την επίγνωση των προεστών που εκτελούν εν πλήρη συνείδηση.
Αρμενιάκος Μάκης   
        

ΠΗΓΉ:OLYMPIA.GR 



Μερικά στρέμματα γης λιγότερα…



Δήλωση του Γεωργίου Παπανδρέου σαν υπουργός εξωτερικών το 1999
«Οι ελληνικές πόλεις νοσούν. Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στην ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας. Από τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες – απλώς ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δεν θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, αλλά θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τους κινδύνους των άλλων. Με αποτέλεσμα, οι λαοί να χάνουν την ελευθερία τους λόγω υπερβολικής και αντίθετης προς τις επιταγές των καιρών ραθυμίας, ενώ οι προεστοί [βλέπε πολιτικοί], που πίστευαν ότι ξεπουλούν τα πάντα εκτός από τους εαυτούς τους, αντιλαμβάνονται τώρα ότι το πρώτο πράγμα που εκχώρησαν ήταν ο εαυτός τους

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ – 4ος αιώνας π.χ.

1 σχόλιο:

maria iovinska είπε...

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΩΝ.
ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ,ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ