Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τι έγιναν εκείνες οι υπογραφές που θα μάζευαν για το ευρωομόλογο;

       Η αναξιοπιστία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του είναι πλέον η μόνη σταθερή αξία στην διακυβέρνηση της χώρας.
       Στην ταινία υπερπαραγωγή Τιτανικός το ναυάγιο έγινε μετά μουσικής και ρίψει σωστικών φωτοβολίδων, στο Ελληνικό ναυάγιο ο ΓΑΠ αφού μας έριξε στο παγόβουνο του ΔΝΤ και στα βράχια του Μνημονίου πήρε τη μόνη σωστική λέμβο με τους κολλητούς του  και μας εμψυχώνει με πυροτεχνήματα για το τραγικό τέλος που με τόση επιτυχία εκτέλεσε πιστός στις εντολές των διεθνών παραγόντων που τον υπεστήριξαν τον πρόβαλαν και των βράβευσαν.
ΆΞΙΟΣ!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:antinews   

Τι έγιναν εκείνες οι υπογραφές που θα μάζευαν για το ευρωομόλογο;




Ούτε μια υπογραφή  δεν έχει συγκεντρώσει η περίφημη επιτροπή που ανέλαβε εδώ και τρεις μήνες τη συλλογή   1.000.000 υπογραφών απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου. Η «πρωτοβουλία», για όσους τη θυμούνται, είχε παρουσιαστεί από το Μέγαρο Μαξίμου  «ως άσσος στο μανίκι» του Γιώργου Παπανδρέου.  Φυσικά,  επρόκειτο για άλλη μία επικοινωνιακή πολιτική,  που χρησιμοποιείται κυρίως για να παράγει «ειδήσεις» στο εσωτερικό της χώρας και να δίνει την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Η ιδέα στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου είχε φανεί πολύ έξυπνη, γιατί εκτός των άλλων θα  «εξουδετέρωνε» και τη γκρίνια της Βάσως Παπανδρέου (στην οποία την ανέθεσαν) που ενοχλούσε  τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Είχαν πιστέψει μάλιστα ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και «κίνημα» για το ευρωομόλογο στο οποίο θα έβαζαν και τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να ασχοληθούν, εκτονώνοντας εκεί την αγωνιστική διάθεση (που έχει ξυπνήσει τελευταία σε κάποιους).
Το ότι η επιτροπή για το ευρωομόλογο ήταν γνωστό εξαρχής ότι δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, μικρή σημασία είχε για το επιτελείο του πρωθυπουργού. Αρκεί να κρατούσε απασχολημένους κάποιους με αυτό και να απέδιδε επικοινωνιακά αποτελέσματα για κανένα χρόνο.
Το αστείο είναι ότι,  παρ’ ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας μπορεί να διοργανωθεί δημοψήφισμα στο σύνολο της Ε.Ε αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι το ζητήσουν,  δεν έχει θεσπιστεί ακόμα ο σχετικός  νόμος που θα το επιτρέψει. Όταν  θεσπιστεί, δε, προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και σύνθετος, καθώς υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για το θέμα. Ο αντίλογος είναι ότι μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία μπορούν εύκολα να συγκεντρώσουν ένα εκατομμύριο υπογραφές, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους λόγους.
Στο ΠΑΣΟΚ, έφτιαξαν δηλαδή μια επιτροπή, για να συλλέξει υπογραφές και να ζητήσουν δημοψήφισμα, ενώ ο ευρωπαϊκός νόμος  που θα το επιτρέψει δεν υπάρχει καν!

Αλέξανδρος Σγουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ