Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η "Λεριά" Κλειώ Εβανς που μάγεψε τον Καντάφι


Η "Λεριά" Κλειώ Εβανς που μάγεψε τον Καντάφι


Μαγνητίζει τους πάντες με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της.
Αλλωστε, το ελληνικό αίμα που κυλά στις φλέβες της την κάνει απλώς ακαταμάχητη. Ψηλή, όμορφη, γοητευτική και πετυχημένη ηθοποιός. Μια γυναίκα που ξέρει πολύ καλά πώς να μένει αξέχαστη στους θαυμαστές της αλλά και σε όσους τη βλέπουν για πρώτη φορά.

Ακόμη και ο Μουαμάρ Καντάφι, όταν την είδε, εντυπωσιάστηκε τόσο από το ταμπεραμέντο της, που την ξεχώρισε αμέσως μέσα σε 500 πανέμορφες καλλονές, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχυθεί η ιταλολιβυκή φιλία μέσω της... στρατολόγησης ευειδών υπάρξεων.

Η Κλειώ Εβανς είναι μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της αλλά και που ξέρει να κράτα τη θέση της όπου και όταν χρειάζεται, ακόμη και αν μπροστά της βρίσκεται ο Λίβυος πρόεδρος.

Αλλωστε, για εκείνη που τον έχει δει από κοντά και που έχει μιλήσει μαζί του για πολλά θέματα σχετικά με τις δύο χώρες, είναι ένας έξυπνος και ευχάριστος άνθρωπος, με αίσθηση του χιούμορ, που ξέρει τον τρόπο να εντυπωσιάζει το ωραίο φύλο με τις αρχές και τα πιστεύω του.
Από μοντέλο ηθοποιός

Ποια είναι όμως η Κλειώ Εβανς, η γυναίκα που ενθουσίασε τόσο πολύ τον Μουαμάρ Καντάφι με την ομορφιά και τους καλούς τρόπους της; Η Κλειώ Εβανς, αν και ζει μόνιμα πλέον στην Ιταλία, επισκέπτεται συχνά πυκνά την Ελλάδα, αφού οι γονείς της κατοικούν στην Αθήνα, κάπου ανάμεσα στο Μοναστηράκι και στην περιοχή του Ψυρρή. Η μελαχρινή καλλονή είναι καρπός του έρωτα μιας Ελληνίδας από τη Λέρο και ενός Βρετανού που συναντήθηκαν κάπου στην Ιταλία.

Η ίδια ξεκίνησε ως μοντέλο, ενώ σταδιακά επιχείρησε βήματα στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Πριν από περίπου πέντε χρόνια πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους «Communication Breakdown» του σκηνοθέτη Χρήστου Πιθαρά, ενώ την ενδιαφέρει να εμφανιστεί και σε άλλη ελληνική ταινία, παρ’ ότι πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό. Κάθε φορά που βρίσκεται στην Ελλάδα, η Κλειώ συχνάζει στο Γκάζι και το Κολωνάκι, περιοχές που θεωρεί ζωντανές και ελκυστικές, ενώ απολαμβάνει τον καφέ της σε γνωστό στέκι της Βουλιαγμένης ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο. Μιλά ελληνικά και είναι περήφανη για την ελληνική καταγωγή της.

Η μοιραία συνάντηση

Ο Μουαμάρ Καντάφι και η καλλονή Κλειώ Εβανς γνωρίστηκαν πριν από δύο χρόνια. Η εντυπωσιακή Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός είχε επιλεγεί μέσω casting από το πρακτορείο Hostess web, το οποίο είχε αναλάβει να βρει και να στείλει τις εντυπωσιακότερες κοπέλες σε «εκπαιδευτικά», όπως είχαν χαρακτηριστεί, ταξίδια στη Λιβύη προκειμένου να γνωρίσουν την κουλτούρα της χώρας και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στην Ευρώπη.

Περίπου 500 καλλονές φιλοξενήθηκαν τότε με έξοδα του Καντάφι και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αυτόν τις διδαχές του Κορανίου. Μάλιστα, τρεις από τις 500 ασπάστηκαν το Ισλάμ προκαλώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη. Από τότε η Κλειώ συνάντησε τον Μουαμάρ Καντάφι άλλες πέντε φορές, αφού το πρακτορείο της την έστελνε στις ομαδικές κατηχήσεις περί Ισλάμ που οργάνωνε ο Λίβυος πρόεδρος, με σκοπό να προσηλυτίσει εκατοντάδες... μινιφορούσες αιθέριες υπάρξεις.

Μάλιστα, σε μία από αυτές τις συναντήσεις ο Καντάφι πλησίασε την εκρηκτική μελαχρινή και της πρότεινε να ασπαστεί το Κοράνι, κάτι που εκείνη απέφυγε εξηγώντας του ότι είναι και θέλει να παραμείνει χριστιανή ορθόδοξη. Οι συναντήσεις τους στη Ρώμη και στη Λιβύη τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010 κατέστησαν γνώριμη τη φιγούρα της στα μάτια του σκληροπυρηνικού ηγέτη. Μάλιστα της μετέφερε την πρόταση γάμου εκ μέρους του αγαπημένου ανιψιού του, ο οποίος ήταν ακόμη ένας «σκλάβος» της ομορφιάς της.

Η καλλονή και το μενταγιόν με το πρόσωπο του Καντάφι


Για να επισφραγίσει τη φιλία του μαζί της ο Μουαμάρ Καντάφι σε ένα από τα ταξίδια του αποφάσισε να δωρίσει στην πανέμορφη Κλειώ Εβανς κάτι που όταν θα το φοράει, θα την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή. Ενα εντυπωσιακό χρυσό μενταγιόν δεμένο με διαμάντια, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το πρόσωπό του ήταν πραγματικά ό,τι πιο πολύτιμο της είχαν χαρίσει μέχρι εκείνη την ώρα.

Η ίδια το δέχτηκε και από τότε δεν ήταν λίγες οι φόρες που στόλισε το πανέμορφο μπούστο της με το πανάκριβο κόσμημα. Αυτό που τη συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν το ότι αυτό το συγκεκριμένο δώρο ο Καντάφι το έδινε μόνο σε πρόσωπα που εκείνος είχε επιλέξει να φορούν κάτι δικό του.

«Η κίνηση με το μενταγιόν με τίμησε ιδιαίτερα, όταν διαπίστωσα πόση σημασία έχει γι’ αυτόν» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της η όμορφη ηθοποιός. «Απ’ ό,τι πήρε το μάτι μου, κάτι ανάλογο φορούσε μία από τις αμαζόνες του (γυναίκες σωματοφύλακες του Καντάφι)» ανέφερε. Ο Καντάφι και η Κλειώ Εβανς συναντήθηκαν για τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο, όταν εκείνη προσκλήθηκε μαζί με δεκάδες άλλες καλλονές στο πάρτι που εκείνος έδωσε στην Ακαδημία της Λιβύης στην Ιταλία, με αφορμή την επίσκεψή του στη Ρώμη.

Φυσικά, η εντυπωσιακή ηθοποιός δεν ξέχασε να φορέσει και το μενταγιόν του, τον οποίο την έκανε να ξεχωρίζει στο «μπουκέτο» με τις πανέμορφες προσκεκλημένες. Ο Καντάφι ικανοποιήθηκε τόσο πολύ με αυτήν την κίνησή της, που χωρίς καν να το καλοσκεφτεί την πλησίασε και της είπε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων παρευρισκόμενων: «Τι κάνεις, Κλειώ; Τιμάς, βλέπω, το δώρο μου».

Οι δηλώσεις στα αγγλικά ΜΜΕ

Η Κλειώ Εβανς μπορεί λόγω της σχέσης της με τον Λίβυο πρόεδρο να αποφεύγει πλέον να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν το πρόσωπό του, παρ’ όλα αυτά στο παρελθόν είχε αναφέρει σε μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα της Αγγλίας σχεδόν τα πάντα για τη γνωριμία τους: «Ο κύριος Καντάφι ήταν ευγενής, ευχάριστος, με αίσθηση του χιούμορ. Θα περίμενε κανείς να είναι τρομακτικός, αλλά συνέβαινε το αντίθετο. Με εξέπληξαν η επιβλητική παρουσία του στον χώρο και η ευγενική συμπεριφορά του» είχε πει η Κλειώ για τον «συνταγματάρχη» ή «κύριο Καντάφι», όπως τον αποκαλεί η ίδια.

«Πάντα με γοήτευε το διαφορετικό. Παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τις διαλέξεις του για τη θρησκεία και τη θέση των γυναικών στο Ισλάμ. Με ρώτησε ευθέως αν ήθελα να ασπαστώ το Ισλάμ, ωστόσο δεν επέμεινε όταν του δήλωσα την επιθυμία μου να παραμείνω χριστιανή ορθόδοξη. Εχω παρακολουθήσει τρεις διαλέξεις του. Σε μία από αυτές ανέφερε πως, αν ο Χριστός ερχόταν για δεύτερη φορά στη Γη, θα γινόταν μουσουλμάνος και πως το Ισλάμ είναι η μοναδική αληθινή θρησκεία» κατέληξε.

Πηγή: ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ - ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ - espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ