Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

30+ ΧΡΌΝΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ επιτέλους: Τα φιλέτα που θα αξιοποιηθούν

       Για την ιδεολογική ωρίμανση  της ιδιωτικοποίησης του κράτους είχε φροντίσει από χρόνια πριν η ΝΔ σαν λύση απέναντι στην σκόπιμα άθλια οικονομική διαχείριση και συνειδητής απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ.
       Βλέπετε ο τελείως διαφορετικός τρόπος πολιτικής των δύο κομμάτων πως στην ουσία αποτελεί ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για την εξυπηρέτηση του ίδιου σκοπού, την παράδοση των εθνικών πόρων στα μεγάλα ψάρια των αγορών.
       Ξεκάθαρο είναι πλέον ότι η επιλογή ως Οικονομικού killer της Ελλάδας του ΓΑΠ έγινε γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να επιβάλει αυτό το καθεστώς με μειωμένα τα κοινωνικά αντανακλαστικά λόγω της απατηλής πεποίθησης χρόνων για την προάσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των στρατηγικών υποδομών και επιχειρήσεων του κράτους.
       Παρασυρμένοι (και εγώ) από την κομματικοποίηση, τα σκάνδαλα, το εξωφρενικό κόστος και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην παγίδα της ιδιωτικοποίησης και όχι της εξυγίανσης και της καλής λειτουργίας και της προστασίας του εθνικού μας πλούτου.
       Η Δημόσια περιουσία σκόπιμα ακαταμέτρητη αναξιοποίητη και παραδομένη σε φαύλα θεσμικά πλαίσια επέτρεπε την αξιοποίηση ορισμένων φιλέτων  μόνο από ημέτερους (βλέπε πάρτι ΚΕΔ πριν και μετά Βατοπέδι) περίμενε την κατάλληλη στιγμή για την αξιοποίηση της με συνοπτικές διαδικασίες από τους επικυρίαρχους εταίρους.
       Ο ΓΑΠ θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για την απαγόρευση πώλησης Δημόσιας γης, αλλά την αξιοποίηση κτιρίων και υποδομών με της έννοια της επιφάνειας! και δημοσιογράφοι και βουλευτές τον ακούνε και ενίοτε τον χειροκροτούν!! γιατί πλέον οι πολίτες δεν έρχονται σε επαφή με τους εθνοσωτήρες για να του πουν το πλέον προφανές: Αι στο διάολο μ----α.
       Το θλιβερό είναι ότι αυτά τα 50 δις αν κατορθώσουν να τα βρουν σε 5 χρόνια (αγχώθηκα)  θα είναι τα πρώτα αφού θα αναγκαστούμε ξανά και ξανά να βρίσκουμε και άλλα ώσπου να μην αφήσουν τίποτε, και όταν στεγνώσουν όλα ακόμα και η ιδιωτική περιουσία (πόσο να αντέξουν οι μικροϊδιοκτήτες) θα γίνει το προφανές, ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ !
       Έντρομος από τις προσπάθειες του ΓΑΠ για τη σωτηρία της πατρίδος και τη χείρα βοήθειας των εταίρων μας στην Ευρώπη των λαών, του πολιτισμού και της δημοκρατίας αναμένω τα χειρότερα.
       Η πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία εγγυάται το αποτέλεσμα! Από νίκη σε νίκη και από επιτυχία σε επιτυχία φτάσαμε ως εδώ. 
       Υ/Γ Αφιερωμένο στον Γεώργιο Παπανδρέου πρωθυπουργό της Ελλάδος για τις μάχες που κερδίζει υπέρ της πατρίδος από τους αλλόθρησκους.
Αρμενιάκος Ιάκωβος


πηγή:NEWS247

Τα φιλέτα που θα αξιοποιηθούν

Σε αγώνα δρόμου έχει εισέλθει η κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.


Με διαδικασίες - εξπρές η κυβέρνηση ολοκληρώνει το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, βασικού άξονα του «πακέτου» αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ που αναμένουν οι αγορές από την Ελλάδα την προσεχή πενταετία.
Την προσεχή Τρίτη συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και αναμένεται να «κλειδώσουν» τα βασικά σημεία του σχεδίου για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων, με την έκταση του Ελληνικού να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Παράλληλα, εντός των ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων, κυρίως ελληνικών τραπεζών, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» τη διαδικασία, δηλαδή να καταγράψουν την περιουσία, να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα και να διαμορφώσουν σε τεχνικό επίπεδο τις εταιρείες αξιοποίησης.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΣΤΑΜΕ η ελεύθερη έκταση δημοσίων ακινήτων, που μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί χωρίς προβλήματα ανέρχεται σε 687.793 στρέμματα, που εκτιμάται πως αντιστοιχεί περίπου στο 20% της συνολικής δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Πρόταση κτηματικής εταιρείας για 20 ακίνητα
Tα πρώτα 20 ακίνητα-εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα πρότεινε ο σύμβουλος ανάπτυξης δημοσίων ακινήτων και ενέκρινε η Kτηματική Eταιρεία του Δημοσίου.
Σύμβουλος της KEΔ είναι η κοινοπραξία «Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας, PLANET, SAVILLS και CSF» και η λίστα με τα ακίνητα που προτάθηκαν είναι:
1. Λ. Kύμης, Nερατζιώτισσα, Kηφισία (πακέτο τριών ακινήτων σε ένα διαγωνισμό)
2. Mίκρα Θεσσαλονίκης
3. Aφάντου Δωδεκανήσου
4. Ξάνθη (Φωνή της Aμερικής)
5. Aντιρρίου Aιτωλοακαρνανίας
6. Λαυρίου Aττικής
7. Λινδίων Pόδου
8. Mέθανα Aττικής
9. Eρμιόνη Aργολίδας
10. Δεύτερο πακέτο 3 οικοπέδων
11. Aρχάγγελος Pόδου
12. Xαλκίδα
13. Θέρμη Θεσσαλονίκης
14. Mεγάλη Bρύση Φθιώτιδας
15. Eλευθερών Kαβάλας
16. Oρφανού Kαβάλας
17. Kυκλάδες
18. Aχαΐα
19. Bαθύ Σάμου
20. Kασσωπαίων Kέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ