Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σημαίνει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

πηγή:attikanea
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σημαίνει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σημαίνει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 
Στο χέρι μας είναι να την κάνουμε πράξη.
Ίσως η ωραιότερη συμβολικά αποτύπωσή της, βρίσκεται μέσα σ' αυτή τη φωτογραφία του DUSTOFROAD.

Πόπη Σουφλή

Ο/Η Το μανιφέστο του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα» της Ισπανίας άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Εμείς, στην Ελλάδα, τι κάνουμε;":
- Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι. Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι

και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών… Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.

- Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό...
θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ