Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Από τα τρία σενάρια το τέταρτο είναι το καλό!

       Το είχα υποπτευθεί ως ενδεχόμενο ότι η μεγάλη πρεμούρα της συναίνεσης εκτός των βασικών σχεδιασμών να επιβάλετε και από άλλες ανάγκες.
       Βλέπετε αυτή τη στιγμή, οι συμβουλάτορες των μεγάλων αφεντικών του πολιτικού μας συστήματος, έχουν εν δυνάμει τρία πιθανά σενάρια με ίσες πιθανότητες να εφαρμοστούν.
       Η "μελέτη" του Ζαππείου ΙΙ από την τρόικα να δεχθεί τις απαραίτητες αλλαγές ώστε η ΝΔ να οδηγηθεί στην συναίνεση και το μνημόνιο ΙΙ να επικυρωθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία, ώστε το ξεπούλημα της χώρας να συνεχιστεί κανονικά.
      Το δημοψήφισμα για την παραμονή μας στο ευρώ να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και να επικυρωθεί έτσι και από το λαό η συνέχιση των προβλεπόμενων ως ανωτέρω.
     Να πάμε, είτε με εκλογές, είτε όχι, σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων όπου με διάφορα τρικ και πάλι το σχέδιο του ξεπουλήματος υπό το κύρος των προσωπικοτήτων θα είναι η μόνη λύση.
      Το γεγονός ότι  προπαρασκευαστικές κινήσεις έχουν γίνει και για τα τρία σενάρια, δηλώνει κατά την ταπεινή μου άποψη ότι, η αληθινή (που την ξέρουν και δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν) κατάσταση στην  βουλή, και στην κοινωνία είναι τόσο ρευστή που προσπαθούν αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, να κερδίσουν χρόνο μέχρι να υπάρξει σαφή τάση που θα εγγυάται την επιτυχία της λύσης που θα προκριθεί.
      Ενδεχόμενο τέταρτο, ναι υπάρχει και είναι το καλύτερο! Ο κόσμος ξεσηκώνεται και η κυβέρνηση πέφτει, αλλά ο ίδιος ο κόσμος επιβάλει τα συστατικά και τις πολιτικές που θα είναι δεσμευτικές να ακολουθήσει η όποια λύση έρθει μετά την τόσο απαραίτητη και ευεργετική για το μέλλον όλων μας "ανωμαλία".
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:antinews
Τρέχουν να συνετίσουν (και) τους δικούς τους

Τρέχουν και δε φτάνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έγκριση του μεσοπρόθεσμου «πακέτου» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν τρεις βουλευτές που έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν θετικά εάν σε αυτό συμπεριλαμβάνονται απολύσεις και άλλοι δύο (βορειοελλαδίτες) που μετέφεραν στους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι δεν μπορούν να συναινέσουν στην πώληση της ΔΕΗ  και της ΕΥΔΑΠ. Σε συζητήσεις που κάνουν, δηλώνουν έτοιμοι για όλα.


Στο Μέγαρο Μαξίμου, από την άλλη, προσπαθούν να φανούν ψύχραιμοι. Υποστηρίζουν ότι αυτά είναι «νάζια» και τελικά οι βουλευτές θα ψηφίσουν, αλλά έχουν πέσει «μονοί διπλοί» για να τους συνετίσουν.
Πριν από καιρό, πάντως, όταν ψηφίζονταν το εργασιακό, ο Δ.Κουσελάς δήλωνε στους συναδέλφους στη Βουλή ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει και είναι έτοιμος να διαγραφεί. «Δεν γίνεται» έλεγε, αυτός που ήταν για χρόνια συνδικαλιστής, να  ψηφίσει ένα τέτοιο αντιεργασιακό νομοσχέδιο. Πείραζε και τη Σοφία Σακοράφα ότι θα κάθονται δίπλα δίπλα από την επομένη. Μόνο που την επομένη του ήρθε επιφοίτηση και ψήφισε το αντιεργασιακό νομοσχέδιο. Το ότι μετά από λίγο έγινε ανασχηματισμός και εκείνος έγινε υφυπουργός Οικονομικών, αποτελεί σύμπτωση.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση και τώρα με τον ίδιο τρόπο παίζει. Πλησιάζουν τους βουλευτές «υψηλού κινδύνου» και αφήνουν να εννοηθεί ότι εάν βάλουν πλάτη, αυτό θα εκτιμηθεί , αφήνοντας ελπίδες ότι στον ανασχηματισμό που επίκειται,  μπορεί  να τους θυμηθεί ο πρωθυπουργός. Την ίδια στιγμή,  ο ανασχηματισμός λειτουργεί ως μπαμπούλας για τους υπουργούς που εκφράζουν κάποιες ενστάσεις (Ρέππας, Καστανίδης, Μπιρμπίλη) αφού διαρρέουν εδώ και καιρό ότι ο ΓΑΠ θα συνεχίσει μόνο με τους πρόθυμους. Για να δούμε….
Αλέξανδρος Σγουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ