Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ευρωφασισμός και εξορθολογισμός

        Προσωπικά δεν είμαι σε πάρα πολύ χειρότερη κατάσταση οικονομικά ακόμα από την κρίση, σε σχέση με την προ μνημονίου εποχή, και για να μην παρεξηγηθώ, πάντα με τα πάνω και τα κάτω να έρχονται και να παρέρχονται, δύσκολα τα έφερνα βόλτα και με πολύ μετρημένη ζωή.
       Όμως ποτέ στο παρελθόν δεν ήμουν τόσο εξαγριωμένος και τρελός ενάντια σε αυτό το πολιτικό σύστημα, που οι μόνοι λόγοι  για να μην κάνω την επανάσταση μου και ακραίες πράξεις είναι η απόσταση από το κέντρο, και το άχτι που προσπαθώ να φιλτράρω και εκτονώνομαι με αυτό το blog που συντηρώ.
       Τι είναι αυτό όμως που έχει φέρει σε αυτή την εξωφρενική κατάσταση τον κοσμάκη;
       Είναι η συνειδητοποίηση της αδυναμίας αντίδρασης απέναντι στην κατάλυση κάθε ίχνους δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.
       Τα ΜΜΕ, το κράτος, η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και ΚΥΡΙΩΣ όλες οι πολιτικές παρατάξεις, συνεργάζονται, υποκύπτουν, κοροϊδεύουν και συναινούν, επιβάλλοντας  με το στανιό το άδικο, το φασισμό, το ξεπούλημα, την καταστροφή.
       Αυτό που σε πονά περισσότερο και από τα οικονομικά, και σε πνίγει και σε σκοτώνει, είναι όταν καταλάβεις και  το κάθε κύτταρο του σώματος σου χωνέψει ότι όλα είναι μια απάτη, ένα σχέδιο, που απειλεί το μέλλον ενός  ολόκληρου  λαού, και εκτελείται μέσα σε ένα εικονικό κόσμο που δημιουργούν με τη βοήθεια των ΜΜΕ οι εταιρείες συμβούλων, που χειραγωγούν τη κοινή γνώμη.
       Μας μάθανε να υπακούμε στους τεχνοκράτες της ευρωπαϊκής ένωσης και να μας φαίνεται φυσιολογικό.
       Από πότε εξουσιοδοτήσαμε κάποιες επιτροπές να επιβάλουν πολιτικές;
       Ποιος είναι ο Όλι Ρεν και ο Τρισέ και ποιος τους  ψήφισε για να δικαιούνται να επιβάλουν την πολιτική που θα εφαρμόσουν οι πολιτικοί μας;
       Ποιος εισηγείται  τους νόμους  τα διατάγματα και τις ντιρεκτίβες που απλά ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές και δεσμεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες;
       Ακούσαμε ποτέ τι ψηφίσαν οι ευρωβουλευτές μας που εμείς τους ψηφίζουμε και υποτίθεται μας αντιπροσωπεύουν;
       Γιατί λειτουργεί στο σκοτάδι η ΕΕ, αφού οι νόμοι της είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστούν  από όλα τα κράτη μέλη;
       Κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας χάσαμε με τον ΟΗΕ και την ΕΕ από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η αποδοχή και εφαρμογή των αποφάσεων τους.
       Η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας λόγω χρέους είναι η προδοτική πράξη της  κυβέρνησης 
και ΌΛΗΣ της αντιπολίτευσης που δεν έκανε απολύτως τίποτε για να την αποτρέψει, παρά μόνο σχόλια,  επιπέδου σχολιασμού διαιτησίας αγώνα ποδοσφαίρου.
 Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:elzoni.gr
Ευρωφασισμός και εξορθολογισμός
Γράφει ο
Γιώργος Βοσκόπουλος
Για όσους έχουμε αφιερώσει το επιστημονικό μας έργο στη μελέτη της ΕΕ και το φα-ινόμενο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η συμπεριφορά της Ένωσης έναντι της Ελλά-δας προκαλεί σοκ. Από φορέας κοινωνικών αλλαγών, εκδημοκρατισμού και εκσυγ-χρονισμού η ΕΕ μετεξελίσσεται σε ένα φασιστικής αντίληψης και θεσμικής εξωτερί-κευσης πλαίσιο αποδόμησης της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Για όσους από εμάς δεν υφίστανται ζητήματα ιεράρχησης της αφοσίωσης έναντι του εθνικού κέντρου, με απλά λόγια για όσους δεν λειτουργούμε στα πλαίσια μίας παρα-μορφωτικής, εκτρωματικής ιδεοληψίας που θέλει τα εθνικά κράτη αναλώσιμες μονά-δες μίας απρόσωπης τεχνοκρατικής, μη δημοκρατικής διακυβέρνησης, η Ένωση συ-νιστά πλέον απειλή για τη συνταγματική τάξη πραγμάτων της χώρας και τα δημοκρα-τικά όχι συνδικαλιστικά κεκτημένα.

Με την εγκληματική συναίνεση ενός τμήματος της πολιτικής ελίτ η Ελλάδα εκχώρησε θεμελιώδη κυριαρχικά δικαιώματα ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου σε ορέξεις πολιτικών, πολιτικάντηδων και διεθνών κερδοσκόπων.

Το ζήτημα δεν αφορά την απαιτούμενη στήριξη της χώρας από τους εταίρους μας, αλλά τους όρους εμπλοκής της Ένωσης σε μία διαδικασία που εξασφαλίζει κατά κύριο λόγω, αν όχι αποκλειστικά, τα συμφέροντα των δανειστών μας σε βάρος των δη-μοκρατικών θεσμών. Συνταγματικά, δικαιικά και θεσμικά η χώρα οπισθοδρομεί, αν και όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη στοχευμένων και κοινωνικά δίκαιων διαρθρωτι-κών αλλαγών.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης καταλύεται η δημοκρατία, ενώ διαφαίνεται πως γίνεται μία προσπάθεια συνολικής εμπλοκής του πολιτικού συστήματος σε μία διαδικασία σοβιετοποίησης της χώρας στα πλαίσια της οποίας η πολιτική διαφοροποίηση, ο πλο-υραλισμός και το αναφαίρετο δικαίωμα αντιπαράθεσης προτάσεων και εναλλακτικών επιλογών ποινικοποιείται. Αυτό συνιστά μία νεωτερική μορφή φασισμού την οποία πολλοί δυστυχώς αδυνατούν να κατανοήσουν.

Μη πολιτικά υπόλογα κέντρα εξουσίας στην Ένωση αναζητούν συνενόχους αποδό-μησης της ελληνικής δημοκρατίας ώστε να εξωραϊστεί θεσμικά μία καταίσχυντη συν-τονισμένη προσπάθεια μετεξέλιξης της Ελλάδας σε τριτοκοσμικό συνταγματικά και πολιτικά καθεστώς. Χρησιμοποιώ τον όρο «καθεστώς», αφού αυτό διαφοροποιεί τις ευνομούμενες πολιτείες, αυτές που κατά τη διάρκεια του διπολισμού αποκαλούσαμε δυτικά φιλελεύθερα καθεστώτα, από αυταρχικά μοντέλα διακυβέρνησης.

Η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες πολέμου, απόλυτου πολέμου με όρους Κλαούζεβιτς, αφού τα μέσα που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι στοχεύουν στην συντριβή μας και όχι απλά στον απαιτούμενο εξορθολογισμό του κράτους. Το διακύβευμα δεν είναι πλέον η καταβολή μισθών και συντάξεων αλλά η συστημική αποδόμηση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων της χώρας.   

     

--Ο κ. Γ. Βοσκόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊ-κών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ