Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κόκκινες κάρτες σε Υπουργούς μοίρασε η τρόϊκα απειλώντας με την 5η δόση – Απαιτούν ανεξάρτητο οργανισμό εκτός κυβερνητικού ελέγχου για τις αποκρατικοποιήσεις

πηγή:olympia.gr
Κόκκινες κάρτες σε Υπουργούς μοίρασε η τρόϊκα απειλώντας με την 5η δόση – Απαιτούν ανεξάρτητο οργανισμό εκτός κυβερνητικού ελέγχου για τις αποκρατικοποιήσεις

Μυστικό σχέδιο ίδρυσης ανεξάρτητου οργανισμού, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, έχει η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.
Ο οργανισμός, αναφέρει η εφημερίδα, θα διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες και θα τεθεί εκτός της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα η τρόικα έχοντας στα χέρια της το “μεγάλο όπλο” που λέγεται 5η δόση του δανείου, απειλεί την Ελλάδα για να προχωρήσει άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις.


Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup Zαν Κλόντ Γιούνκερ: “Η χώρα θα πρέπει να επιταχύνει στην κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση του δανείου”.
Με όπλο την δόση του Ιουνίου (που όπως έχουμε γράψει στο olympia ίσως καθυστερήσει η εκταμίευσή της για λίγες ημέρες), οι δανειστές επιδιώκουν τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και σκέπτονται σοβαρά να ζητήσουν την ψήφιση του σχεδίου από 180 βουλευτές, καθώς και την επιβολή πρόσθετων μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ για το 2011, έτσι ώστε το «νέο μνημόνιο» να καταστεί δεσμευτικό ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.
Παρά τις ελπίδες που τρέφει η κυβέρνηση για έξοδο στις αγορές το 2012 ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι «Για μένα είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012».
“Κόκκινες κάρτες” μοίρασαν στους υπουργούς, σύμφωνα με το “Εθνος”, τα στελέχη της τρόικας και απείλησαν πως θα διακόψουν τη χρηματοδότηση, αν η χώρα μας δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της.
Πιο συγκεκριμένα, η τρόικα ζητεί από τον Γ. Ραγκούση πάγωμα των προσλήψεων, ακύρωση της πολιτικής των μετατάξεων και απολύσεις ενώ τα “εσπασε” και με τη Λ. Κατσέλη καθώς οι ελεγκτές θεωρούν “αδιανόητο” το ποσο των 56 δισ. που είναι το κόστος των συντάξεων. Τα στελέχη ζητούν νέο ασφαλιστικό, κόψιμο επικουρικών και βαρέων-ανθυγιεινών, επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις και μείωση του όγκου της υγείας, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για νοσοκομεία και γιατρούς.
Η τρόικα ζήτησε επίσης από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ετοιμάσει μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος. Ειδικότερα για το θέμα των αυθαιρέτων στάθηκαν στις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις συνταγματικές πρόνοιες που περιπλέκουν το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ