Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μίκα Ιατρίδη. «Πλήρης η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου». Κατάθεση επερώτησης στη βουλή.


Μίκα Ιατρίδη. «Πλήρης η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου». Κατάθεση επερώτησης στη βουλή.
pressoffice@iatridi.gr
Την ανάγκη για την άμεση κάλυψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου με παιδίατρο, νοσηλευτικό προσωπικό, και πλήρωμα ασθενοφόρου έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την πλήρωση των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας ώστε να γίνει εφικτή η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του ακριτικού νησιού.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης                                             
ΘΕΜΑ: «Πλήρης η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου».
Οι κάτοικοι της ακριτικής Πάτμου έχουν αφεθεί στην τύχη τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή και τις επιστολές διαμαρτυρίας των αρμόδιων φορέων της Πάτμου, η κυβέρνηση είτε αδυνατεί, είτε δεν θέλει να δώσει λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Πάτμου. Πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται ενόψει της θερινής περιόδου κατά την οποία ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται.


Επιπλέον αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απροθυμία της κυβέρνησης να προσλάβει μόνιμο παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας, τη στιγμή που σε αυτό διαβιούν περίπου 650 παιδιά, και ουσιαστικά η θέση έχει μείνει κενή για πάνω από ενάμιση χρόνο.
Ταυτόχρονα, απαιτούνται δυο θέσεις Αδελφών Νοσοκόμων για να πραγματοποιείται επαρκώς το κυκλικό ωράριο με τρεις βάρδιες ημερησίως, επτά ημέρες την εβδομάδα, ενώ είναι απαραίτητη η πλήρωση μια θέσης Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρου - υπάρχει απόφοιτος της σχολής ΕΚΑΒ στο νησί - για την καλύτερη κάλυψη των βαρδιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για το θέμα του πληρώματος ασθενοφόρου το Υπουργείο επιλέγει τη λύση της απόσπασης μόνιμων υπαλλήλων από τη Λέρο, ώστε να εναλλάσσονται, για διάστημα, συνήθως, έξι μηνών, επιλογή η οποία στοιχίζει περίπου τα διπλάσια από τη σύναψη δωδεκάμηνης σύμβασης για την πλήρωση της θέσης στο νησί. 
Επειδή οι λύσεις των αποσπάσεων είναι προσωρινές και συνήθως κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο τα διπλάσια, εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης. Επειδή οι κάτοικοι ενός ακριτικού νησιού όπως η Πάτμος έχουν δικαίωμα στην απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός  
Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει για την πλήρωση των θέσεων του παιδιάτρου, του νοσηλευτικού προσωπικού και του πληρώματος ασθενοφόρου;
Θα επιμείνει στην επιλογή των αποσπάσεων με δεδομένο ότι αυτές στοιχίζουν περίπου τα διπλάσια χρήματα στους φορολογούμενους πολίτες, χωρίς να έχουν και το αντίστοιχο αποτέλεσμα;
Ποια μέτρα γενικά σκοπεύει να λάβει ώστε να μπορέσει το Κέντρο Υγείας Πάτμου να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του ακριτικού νησιού της Δωδεκανήσου;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι λίγο όψημο το ενδιαφέρον της κας Ιατρίδη για το Κέντρο Υγείας Πάτμου; Πολιτική με την υγεία δεν κάνουμε! Δίκαιο είναι οι Πάτμιοι να φωνάζουν και δεν φωνάζουν τώρα,φωνάζουν χρόνια οι άνθρωποι και επί ΠΑΣΟΚ και επι Νέας Δημοκρατίας! Αν τώρα θέλουνε να μαζέψουνε ψηφουλάκια ας αφήσουνε τα θέματα υγείας,οι επερωτήσεις αυτές έχουν ψηφοθηρικό σκοπό. Η Νέα Δημοκρατία ήταν αρκετά χρόνια στην εξουσία,γιατί δεν έλυσε αυτό το πρόβλημα;

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ