Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Οι Λειψοί θα είναι το δεύτερο πράσινο νησί

       Κοινή τακτική στρατηγική κάθε απατεώνα είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ο εξωραϊσμός των προτεινόμενων μέτρων και την αναγωγή του όπιου κόστους σε ευαγές σκοπούς!
       Το περιβάλλον δεν απειλείται  από το διοξείδιο του άνθρακα αποδεδειγμένα και επιστημονικά.
Η αύξηση του ποσοστού του διοξειδίου του άνθρακα δεν συσχετίζεται με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, όπως αποδεικνύουν οι μετρήσεις και οι στατιστικές τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια που υπάρχουν μετρήσεις.
       Τα προτεινόμενα μέτρα είναι ληστρικά και δημιουργούν τεράστια έσοδα που δεν είναι σαφές ποιος τα διαχειρίζεται και με τι σκοπούς, έσοδα που πληρώνουν τα κράτη που μετακυλούν το κόστος στους πολίτες.
       Η πράσινη ανάπτυξη και η οικολογία είναι μια τεράστια απάτη που βασίζεται στην ευαισθησία των πολιτών που την υπηρετούν χωρίς να ξέρουν ότι παράλληλα συμβάλουν στην υλοποίηση των σχεδίων των απατεώνων που την εκμεταλλεύονται σε πρώτη φάση οικονομικά και σε προχωρημένο επίπεδο για την κατάργηση ελευθεριών και δικαιωμάτων με πρόσχημα την επιτακτική ανάγκη της προστασίας και  αποκατάστασης της φύσης από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
       Βέβαια το θέμα είναι τεράστιο και δεν καλύπτεται στα πλαίσια ενός σχολίου για μια ανάρτηση.
       Όπως και να έχει είναι καλό για τους γειτονικούς μας λειψούς αυτή η ενέργεια αλλά προσέξτε την προτροπή του κ Δήμα, επίτροπου της ΕΕ, που για την προώθηση της πράσινης ενέργειας ζητά την αύξηση του κόστους ρύπανσης!!! αίσχος.
Μάκης Αρμενιάκος  

πηγή:newsbomb.gr
Οι Λειψοί θα είναι το δεύτερο πράσινο νησί

Οι Λειψοί θα είναι το δεύτερο «πράσινο νησί», μετά τον Αη-Στράτη που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
Παράλληλα θα υπάρξει και «πράσινο χωριό» που θα είναι ένα ενεργειακό αυτόνομο χωριό του νομού Άρτας, ενώ προωθούνται σειρά άλλων πιλοτικών δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.


Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα, η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει εστία καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στους τομείς των υλικών και της εξοικονόμησης ενέργειας. Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Περιβάλλοντος υλοποιεί πιλοτικές δράσεις που περιλαμβάνουν, εκτός από το πράσινο νησί και το πράσινο χωριό, τα προγράμματα για:
-100 πράσινες οροφές
-πράσινα στρατόπεδα
-πράσινες γειτονιές, αρχής γενομένης από την Αγία Βαρβάρα όπου ανακατασκευάζονται τέσσερις εργατικές πολυκατοικίες, ώστε να μηδενιστεί η ενεργειακή τους κατανάλωση
-πράσινα μουσεία
-πράσινα κτίρια (5 κτίρια του Δημοσίου, 40 σχολεία, εμπορικά και βιοτεχνικά κτίρια σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδος)
Η υπουργός Περιβάλλοντος ανήγγειλε, επίσης, σύντομα πρωτοβουλία για χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων από τρίτους, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ενώ παρουσίασε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, περισσότεροι καύσωνες, μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση / ψύξη κλπ.) στο περιβάλλον.
«Δεν μπορώ να διαφωνήσω με την κ. Μπιρμπίλη, στο θέμα αυτό υπάρχει συναίνεση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος, Στ. Δήμας.
Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουν υψηλότερες τιμές ενέργειας, περιορισμούς στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ανταγωνισμό για την εξασφάλιση ενεργειακών πηγών.
«Χρειάζεται στροφή στην πράσινη οικονομία», είπε ο πρώην επίτροπος, η οποία θα οδηγήσει σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση του κόστους, μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα, αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας, ανάπτυξη της καινοτομίας. Για να επιτευχθούν οι στόχοι, τόνισε, χρειάζεται άρση των εμποδίων, μεταξύ άλλων, με αύξηση του κόστους ρύπανσης (δηλαδή της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου) και αναθεώρηση του ευρωπαϊκού στόχου μείωσης των εκπομπών από 20 σε 30 % ως το 2020.

πηγή: 24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ