Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Υποτέλεια άνευ προηγουμένου!

πηγή:logioshermes
Υποτέλεια άνευ προηγουμένου!
Πανωτόκια 2%, εάν δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει κάποια δόση του δανείου της, εμπράγματες εγγυήσεις, παραίτηση από το δικαίωμα ασυλίας (εθνική κυριαρχία) σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία, αγγλικό δίκαιο και επίλυση τυχόν διαφορών στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου, τρίμηνος έλεγχος στα δημοσιονομικά, πρόβλεψη για πληρωμή πρώτα των δανειστών και μετά όλων των άλλων, ύπατη αρμοστεία.
Αυτές είναι οι βασικές δεσμεύσεις, οι οποίες εμπεριέχονται στη νέα δανειακή σύμβαση των 109 δις €, η οποία 

κατατέθηκε στη Βουλή για να υπογραφεί – έτσι ώστε στις 19 Μαρτίου να πληρωθεί η πρώτη δόση του δανείου. Αυτή η σύμβαση υποτέλειας θα υπογραφεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν ισχύουν στην Ελλάδα ανάλογοι νόμοι με την Ισλανδία (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2551.aspx).

Πρόκειται λοιπόν για μια σύμβαση με «φονικές ρήτρες», η οποία καταργεί κάθε έννοια Δικαίου – επίσης, κάθε δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων από την πλευρά του δανειζόμενου. Επισήμως πλέον, η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη αποικία της Ευρώπης – όπου ο ορισμός της αποικίας δεν είναι άλλος, από την απώλεια της πολιτικής και δημοσιονομικής ανεξαρτησίας μίας χώρας.

Η απώλεια της πολιτικής ανεξαρτησίας είναι δεδομένη – αφού, εάν διαβάσει κανείς το μνημόνιο θα καταλάβει ότι, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί στην Ελλάδα, η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι ακριβώς η ίδια: αυτή δηλαδή που περιγράφεται αναλυτικά στο μνημόνιο.

Όσον αφορά δε την απώλεια της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας, απλά και μόνο η εγκατάσταση επιτρόπων, καθώς επίσης «ομάδων δράσης» σε όλα τα υπουργεία, κυρίως δε Γερμανών στο υπουργείο οικονομικών (εισπράκτορες φόρων κλπ.), την τεκμηριώνει απόλυτα.

Τέλος, σε σχέση με τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλει η «κυβέρνηση συνεργασίας», μέσα από κάποια διατεταγμένα ΜΜΕ, θεωρούμε ότι δεν είναι ολοκληρωμένα – αφού η επιλογή δεν είναι μεταξύ «δραχμής και ευρώ», όπως ισχυρίζεται, αλλά μεταξύ «ευρώ συν ξένη ηγεμονία» και «δραχμή συν εθνική κυριαρχία».

Φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά ο τρίτος δρόμος, ο οποίος είναι «το ευρώ συν μία αλληλέγγυα Ευρώπη, χωρίς ασυμμετρίες – ενδεχομένως λοιπόν, χωρίς τη Γερμανία» (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2344.aspx)

Το πρόβλημα μας επομένως δεν είναι αυτού καθαυτού το μνημόνιο – οπότε είναι ανόητο να διαχωρίζουμε τους Έλληνες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Το πρόβλημα μας είναι:
α) ότι μας επιβάλλεται μία καταστροφική πολιτική (λιτότητα) από άλλους
β) ότι βιώνουμε μία κοινοβουλευτική δικτατορία και 
γ) ότι εφαρμόζονται νεοφιλελεύθερες τακτικές, με την ταυτόχρονη λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από ξένους. 

Αν σκεφτεί κανείς δε ότι «κλέψαμε» χρήματα (haircut), χωρίς να βάλουμε ούτε ένα ευρώ στην «τσέπη» μας, θα καταλάβει το μέγεθος της ανοησίας (ή της «συντεταγμένης» υπηρεσίας) των κυβερνώντων.

Vassilis Viliardos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ