Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μίκα Ιατρίδη. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσυνέδριο Τουρισμού ΑΝΕΛ Ρόδος


ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Μίκα Ιατρίδη στο προσυνέδριο Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «η κυβέρνηση, δεν έχει το δικαίωμα να μας ξεχνά, διότι από τον τόπο μας γεννήθηκε ο τουρισμός»
Με την παρουσία των τουριστικών φορέων της Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε το Προσυνέδριο Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Ρόδο, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Κινήματος, Πάνο Καμμένο.
Εισηγήτρια στο προσυνέδριο, ήταν η Τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Α΄ Αθηνών Έλενα Κουντουρά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, η Τομεάρχης Ναυτιλίας, βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη. Στο προσυνέδριο συμμετείχαν, η Τομεάρχης Ενέργειας, βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή και η Πρόεδρος Νεολαίας, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Εισηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικά στα Δωδεκάνησα, έκαναν, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Λίτσα Φτακλάκη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Μανώλης Καμπουρόπουλος, ο
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Αθανάσιος Σταμούλης, ο Διευθυντής ΕΟΤ Δωδεκανήσου Αγαπητός Ξάνθης, ο Διευθυντής ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης, στελέχη των διοικήσεων των κλάδων που άπτονται του τουρισμού (εστιατόρων, τουριστικών πρακτορείων, καταστηματαρχών κ.α.), στελεχών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, ενώ υπομνήματα, σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν στον τουρισμό, κατέθεσαν οι δήμαρχοι των νησιών,  στην Τομεάρχη Τουρισμού.
Μιλώντας στο προσυνέδριο Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κ. Ιατρίδη, χαιρέτησε την παρουσία των Δωδεκανησίων, με την οποία διασφαλίστηκε η επιτυχία της διοργάνωσης και αφού ευχαρίστησε τους συμπατριώτες μας, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, τόνισε μεταξύ άλλων: 
«Θα ήθελα να επισημάνω μερικά ζητήματα, που για εμάς τους νησιώτες, αποτελούν κόκκινη γραμμή. Έχει καταγραφεί ιστορικά, ότι από τη Ρόδο, τη ναυαρχίδα του τουρισμού, ξεκίνησε ο τουρισμός, και είμαστε υπερήφανοι, διότι εμείς, διδάξαμε τουρισμό. Είμαστε το τελευταίο γεωγραφικό τμήμα της χώρας που ενταχθήκαμε στη μητέρα Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά, κατορθώσαμε με την ευστροφία, την ικανότητα την εργατικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των τουριστικών κλάδων, να είμαστε πάντα πρωτοπόροι.
Επομένως, αποτελεί πάγια θέση μας η ανέλιξη της τουριστικής εκπαίδευσης, με την ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΡ. Προσωπικά, ζήτησα από την υπουργό κα. Κεφαλογιάννη, να δημιουργηθεί στη Ρόδο, το κέντρο του διεθνούς τουριστικού management, το οποίο έχει εξαγγείλει. Θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτη – όπως τόνισε και ο Πρόεδρός μας - την κατάργηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού.
Εκτιμώ επίσης, ότι το ΦΠΑ παραμένει στις τουριστικές περιοχές ιδιαίτερα υψηλό, με αποτέλεσμα το προϊόν μας, να βρίσκεται σε μη ανταγωνιστικά επίπεδα.
Ολοκληρώνοντας, θέλω να αναφερθώ, στο γεγονός ότι, κάποιοι έχουν θορυβηθεί από τη σημερινή μας, μεγάλη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αυτό όμως δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα, του γεγονότος ότι, εμείς ως παράταξη, έχουμε στηρίξει τον δημοκρατικό διάλογο και αυτό ακριβώς, κάνουμε και σήμερα.
Εξήγγειλαν λοιπόν ότι έρχεται στη Ρόδο ο κ. Σαμαράς. Καλώς να ορίσει. Τον περιμένουμε Για να διαπιστώσει και από κοντά, τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνησή του, εις βάρος των νησιών μας.

Τον προκαλώ, αν τελικά έρθει, στα Δωδεκάνησα, να εξαγγείλει τη μείωση του ΦΠΑ και στον τουρισμό και στην εστίαση. Διαφορετικά, είμαι σίγουρη ότι για άλλη μια φορά, ο ίδιος θα λειτουργήσει όπως και προεκλογικά, εξαπατώντας και πάλι τους νησιώτες. Διότι, με τα 18 σημεία που είχε αναλύσει ως υπόσχεση για υλοποίηση, κατάφερε να παραπλανήσει αρκετούς συμπολίτες μας.

Ας γνωρίζει λοιπόν, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε ξανά εμπιστοσύνη σε ψεύτικες υποσχέσεις. Και ένα τελευταίο, σε όσους θέλουν να φανούν έξυπνοι. Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις του Μνημονίου για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά ισχύουν. Και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να εξαλείψει αυτήν την πρόβλεψη. Ας μην εφησυχάζουν λοιπόν.

Ο κ. Σαμαράς, η τρικομματική του συγκυβέρνηση και όλο το υπουργικό συμβούλιο, ας καταλάβουν ότι, χωρίς εμάς, τους ακρίτες νησιώτες της Ρόδου και του Καστελορίζου, καμία χώρα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν θα μπορούσε να μιλήσει για ΑΟΖ. Για εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η ΑΟΖ είναι μία, είναι ελληνική. Όλο το Αιγαίο, στηρίζεται σ’ εμάς».
Και κατέληξε: «Δεν έχουν το δικαίωμα οι κυβερνήσεις να μας ξεχνούν και να μας εγκαταλείπουν. Θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια. Να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, εδώ στα νησιά μας, όπως μεγαλώσαμε κι εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ