Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Για όλα φταίει α) η Γερμανία, β) ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς και γ) ανίκανοι οι πολιτικοί μας!

Για όλα φταίει α) η Γερμανία,  β) ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς και γ) ανίκανοι οι πολιτικοί μας!
Του Μάκη Αρμενιάκου
       Και ενώ ετοιμάζονται τα νέα «τελευταία μέτρα» για να καλυφθούν οι άπιαστοι στόχοι του προγράμματος σωτηρίας, εν αναμονή της ανάπτυξης που επιμένει να μην έρχεται και άλλων Γαλλικών επιχειρήσεων (πχ Μισελίν) που την κάνουν για αλλού, όλοι ανησυχούν μήπως κατάλαβαν πια ότι,  αφού όσους φόρους και να βάλουν δεν θα εισπράξουν αφού λεφτά δεν υπάρχουν, μήπως βάλουν χέρι από εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν;
       Και που υπάρχουν αποδεδειγμένα λεφτά γατόνια μου Ελληναράδες; Σωστά μαντέψατε! Οι καταθέσεις σας στις Τράπεζες! Γιατί όπως γνωρίζετε μετά την απόφαση των εταίρων για την Κύπρο, οι καταθέτες δεν είναι καταθέτες αλλά επενδυτές!!!  Και άρα παίρνουν το ρίσκο της επένδυσης συμμετέχοντας στις ζημίες της Τράπεζας!
       Και γιατί οι επενδυτές στα Ελληνικά ομόλογα (πάνω από 90% του Δημόσιου χρέους στην αρχή της κρίσης το 2010) που απολάμβαναν πολύ υψηλά επιτόκια λόγω του υψηλού κινδύνου (Ελληνικό δίκαιο και δικαστήρια) δεν εξαϋλώθηκαν (κούρεμα 100% - πτώχευση) ;
       Μα γιατί ήταν εκτεθειμένες οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες που κερδοσκοπούσαν – επένδυαν στα ελληνικά ομόλογα και θα οδηγούνταν στην καταστροφή!!!!!
       Και πως σώθηκε με το ζόρι και τον ΓΑΠ η Ελλάδα πολύπαθο Ελληναριό μου; Φυσικά για να μην πτωχεύσουμε εμείς και να καταστραφούν αυτοί, μας έδωσαν χρέος τα κράτη μέλη της ΟΝΕ ενυπόθηκα με Αγγλικό δίκαιο και δικαστήρια Λουξεμβούργου, για να πάρουν τα λεφτά οι Τράπεζές τους για τα κουρελόχαρτα (Ελληνικά ομόλογα) που κρατούσαν στα χαρτοφυλάκιά τους, γιατί στην κοινή  μιντιακή καναλική πεποίθηση περί ηθικής οι δανειστές είχαν δίκιο και έπρεπε να πάρουν τα λεφτά τους!!!!!
       Αν είναι δυνατόν τώρα, εκείνοι που έβλεπαν ηθικό να κόβονται μισθοί και συντάξεις οδηγώντας σε πρωτοφανή ύφεση και ανθρωπιστική κρίση έναν ολόκληρο λαό για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές, τώρα βρίσκουν ηθικό να κουρεύονται ή να κατάσχονται οι καταθέσεις!!!!
       Αλλά γιατί να μας κάνει εντύπωση; Αφού χρεωθήκαμε ως φορολογούμενη ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ για να σωθούν οι Τράπεζες, ΧΩΡΙΣ να πάρει μετοχές τους το Δημόσιο ή έστω να κουρευτούν τα δάνεια των άνεργων και εξαθλιωμένων πολιτών αλλά και ΧΩΡΙΣ να πάνε φυλακή οι διαχειριστές των Τραπεζών που τις έφεραν σε αυτό το χάλι!
       Αλλά πώς να πάνε φυλακή οι Τραπεζίτες, αφού για τα χάλια των τραπεζών τους φταίνε τα θαλασσοδάνεια που έδιναν στους πολιτικούς και τα κόμματά τους, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και διακινούσαν τα χρήματα των σκανδάλων τους!
       Εξ άλλου οι τράπεζες ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και εκείνη με την σειρά της από την ΕΚΤ και θα έπρεπε να απολογηθούν και ο δικός μας διοικητής της ΤτΕ αλλά και ομόλογός του της ΕΚΤ!
       Σιγά που θα πιστέψω εγώ σε συνομωσίες ότι Όλοι ήταν στο κόλπο και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!
       Σιγά μην πιστέψω ότι με αυτά και με αυτά, υποθήκευσαν και έβαλαν στο χέρι μια ολόκληρη χώρα με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ !
       Σιγά μην δώσω βάση στον τρόπο που λειτουργεί η αληθινή εξουσία με τους στημένους πολιτικούς, πρώτα να θέτουν στόχους (αρπαγή πλούτου μιας χώρας), μετά δημιουργού ένα πρόβλημα (υπερχρέωση) και έπειτα δίνουν τη λύση που ικανοποιεί τον αρχικό τους στόχο!
       Σιγά μην πιστέψω και κάτι περιθωριακούς επιστήμονες που φωνάζουν για σωρεία όμοιων περιπτώσεων και κάποιους μετανιωμένους οικονομικούς δολοφόνους! Τρίχες!
       Για όλα φταίει α) η Γερμανία,  β) ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς και γ) ανίκανοι οι πολιτικοί μας!
      α) Γιατί η Γερμανία δεν φταίει που ο Ολάν έγινε Ολαντρέου και που με μια ψήφο σαν όλους τους άλλους βγαίνουν οι αποφάσεις παμψηφεί;
       Τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει; Μήπως ότι όλες οι κυβερνήσεις των κρατών είναι μασόνοι και στημένοι και πρόθυμοι να ενδώσουν στις δυσκολίες που απαιτεί ο μονόδρομος; Αστεία πράματα! Η Γερμανίδα Άγγελλα φταίει και ο μοχθηρός Σόιμπλε. Τελεία και παύλα!
       β) Δεν είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς; Όταν ακούω κάτι έρευνες ότι δουλεύουμε τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη με πιάνει υστερία! Δεν ξέρει ο Πάγκαλος που το λέει ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι; Άσε τις δικαιολογίες που ψάχνουν μερικοί και αναρωτιούνται τάχα μου, τεμπέληδες και οι Πορτογάλοι και Ισπανοί και οι Ιταλοί και εσχάτως και οι Κύπριοι;  Εγώ δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εμείς είμαστε!
       γ) Δεν είναι ανίκανοι οι πολιτικοί μας; Σου λένε μερικοί, μια χαρά τα κατάφεραν για αυτούς που επωφελούνται τα μέγιστα από την κρίση είναι ικανότατοι! Μα αγαπητέ μου αυτοί ΔΕΝ εξυπηρετούν τις αγορές, τους τοκογλύφους και τις τράπεζες αλλά τον Ελληνικό λαό και άρα είναι ανίκανοι. Τώρα αν επωφελούνται οι ξένοι και τους δίνουν και βραβεία τη δουλειά τους κάνουνε! Τώρα τόσοι πολλοί ανίκανοι στη σειρά που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και χοροπηδάνε από την χαρά τους οι ξένοι, δεν παίρνω όρκο αλλά μάλλον πρόκειται για σύμπτωση! Τι άλλο να υποθέσω………. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ