Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Περί νέου Συντάγματος και Συνταγματικότητας το ανάγνωσμα.

       Μετά και τις δηλώσεις διάφορων πολιτικών αποβρασμάτων, με πιο ανησυχητική αυτή του Βενιζέλου, για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος, φαίνεται να δρομολογείται και αυτή η εντέχνως υποβιβάζουσα ως λεπτομέρεια! ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και πιο αποφασιστική εκκρεμότητα.
       Χωρίς Συνταγματική νομιμοποίηση ΌΛΑ είναι ΑΚΥΡΑ και στον ΑΕΡΑ!
       Το πιο επικίνδυνο για τον λαό και την δημοκρατία μας είναι ότι η κοινοβουλευτική δικτατορία  έχει το μαχαίρι και το καρπούζι να περνά ότι θέλει.
       Το μόνο που απομένει, και ευτυχώς δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εκλείψει (τουλάχιστον ως ενδεχόμενο), είναι η γενικευμένη λαϊκή εξέγερση που σβήνει τα πάντα και στήνει στον τοίχο τους ταχυδακτυλουργούς της εξουσίας.
       Δείτε την παλαιότερη ανάρτηση για το ίδιο θέμα εδώ.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Περί νέου Συντάγματος και Συνταγματικότητας το ανάγνωσμα.

Πρόσχωμεν.
Καθημερινά πλέον, όλο και περισσότερες φωνές μιλούν για την Αντισυνταγματικότητα των όσων ψηφίζει η λαοφιλής κυβέρνηση που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, που αποτελούσε συνέχεια της προ-προηγούμενης κ.ο.κ.
Κάθε μέρα ο μέσος Έλληνας πολίτης -αν έχει απομείνει τίποτα από αυτόν- διαπιστώνει την Δημοκρατία που έχουμε στον τόπο μας, καθώς και τα έργα και τις πράξεις αλαζόνων υπαλλήλων μας όπου, με τα δικά μας χρήματα μας κερνούν χημικά, ξύλο, αδικία, ατιμία, ανισότητα, ανομία, εξευτελισμό, ξεπούλημα !
Ως νέο αντίμετρο των όσων βιώνουμε πλέον εδώ και 3-4 χρόνια, έχει εφευρεθεί η ιστορία της δημιουργίας νέου Συντάγματος. Κατά κάποιους ενός Συντάγματος που θα είναι από τον Λαό για τον Λαό, κατά άλλους ενός συντάγματος που θα περιλαμβάνει τα μνημόνια και θα νομιμοποιεί τα πάντα που έχουν συμβεί στην Χώρα μας.
Και εδώ γενάτε ένα ερώτημα. Για ποιο λόγο μεσούσης της καθημερινής βίας να σκεφτούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μαντζούνι ; Καθώς μαντζούνι θα είναι, αφού οι κυβερνώντες έχουν δώσει σαφέστατα δείγματα περί δημοκρατικότητας, άρα αυτονόητα θα είναι και τα όσα θα προβλέπει το νέο, σε αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν Σύνταγμα, ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΔΡΑΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ.
Και αναρωτιέμαι πλέον για διάφορα. Μήπως το νέο σύνταγμα που επικαλείται – βολιδοσκοπεί – αναζητά η κυβέρνηση, θα αποτελέσει ακόμα ένα “χαλάκι” που από κάτω του θα μπουν …. διάφορα, όπως αντιστοίχως έγινε με το PSI αφού μέσα του ενταφιάσθηκαν τα όσα δις ευρώ καταστρατηγήθηκαν και εξανεμίστηκαν σε διάφορα ταμεία ;
Και θα μου πείτε λογικό είναι, θέλουν να μαστορέψουν τα πάντα, έτσι ώστε να είναι ασφαλείς οι ιθύνοντες και οι πρωταίτιοι. Και θα συμφωνήσω μαζί σας. Η απορία μου όμως η μεγάλη είναι, τι ρόλο βαράνε όσοι από τον Λαό (;;;;) επιθυμούν δημιουργία νέου Συντάγματος, αφού είναι δεδομένη η χοντροπετσιά των κυβερνώντων και αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν ενοχληθεί από φωνές εκατοντάδων χιλιάδων συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα και αλλού, μέχρι και τα υπογεγραμμένα petitions στο internet, για διάφορους λόγους, ψηφοφορίες οι οποίες είναι υπογεγραμμένες (πολλές από αυτές) από χιλιάδες Πολιτών.
Προσοχή λοιπόν σε όλους μας. Οι καιροί είναι πονηροί και ου μενετοί.
Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ