Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η Ιστορία κύκλους κάνει...

       Περιεκτικό άρθρο με πολλές και ενδιαφέρουσες νοηματικές ενότητες που θα μπορούσε η κάθε μια από αυτές να είναι όχι μόνο μια ξεχωριστή ανάρτηση αλλά ολόκληρο βιβλίο.
       Ανεξάρτητα που συμφωνεί και που όχι ο κάθε αναγνώστης, στο περιεκτικό αυτό άρθρο αναφέρονται πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις που ορισμένες αν και απολύτως λογικές ομοιάζουν ανατρεπτικές. Γιατί; Ίσως φταίει το πολιτικό μάρκετινγκ με τον τρόπο που μας τις πλασάρισε πολλά πολλά χρόνια πριν.
Μάκης Αρμενιάκος
Η Ιστορία κύκλους κάνει...







Γράφει ο 
Νίκος Κωστόπουλος


Την ώρα που οι Έλληνες θα βγάλουν από πάνω τους όλες τις Εθνικιστικές σκουριές που φορτώθηκαν τα τελευταία 2000 και κάτι χρονιά, όταν ο Λαός απαιτήσει και κερδίσει το Πολίτευμα τις Χώρας του να είναι η Δημοκρατία, αυτή τη Δημοκρατία που ονειρευτήκαν, δημιούργησαν και μεγαλούργησαν μέσο αυτής οι προγονοί του, όταν καταλάβει πως οι νεκροί στο δρόμο οι χτυπημένοι από ζαρντινιέρες οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί στο πεζοδρόμιο είναι κατάντια των κοινωνικοπολιτικών δομών του, πως η ευημερία λίγων είναι εικονική πραγματικότητα για τους πολλούς.
Τότε ο Ελληνικός Λαός θα παλινορθήσει και θα αρχίσει Αυτός να ευημερεί και όχι οι αριθμοί. 
Η Ιστορία διδάσκει πως για να γίνει μια επανάσταση χρειάζονται κάποια βασικά στοιχεία.

Πλήγμα στους Πολιτικούς Κοινωνικούς και Θρησκευτικούς θεσμούς-μαρτυράς μου η καθημερινότητα.
Η Ιστορία διδάσκει επίσης πως για να πετύχει η Επανάσταση ισχυρά συμφέροντα πρέπει να την στηρίξουν.
Όταν έχει 100% στήριξη από τον Λαό η ανατροπή είναι αναίμακτη και ιδανική. Όταν τα ποσοστά μοιραστούν τότε μιλάμε για καταστροφή και οπισθοδρόμηση.
Η γενιά μας έχει όλους εκείνους τους λόγους για να δώσει στην Ελλάδα μια νέα ευκαιρία.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια - πληροφορείται και μαθαίνει τα πάντα.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί έλλειψη παιδείας -από κάποιους που δεν ήξεραν να διαβάζουν μιλάμε και γράφουμε Ελληνικά.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ζει καλά – γιατί με το μισθό τον 500 ευρώ δυο πράγματα κάνεις, ή το πτώμα ή τον κλέφτη.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν εχει όπλα -έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, ενώ κάποιοι παλαιότερα μόνο λιανοτούφεκα.
Μην περιμένετε να βρεθεί κάποιος Χριστός να σας σώσει ή κάποιος Εθνοσωτήρας.
Πολεμήστε όσους πολιτικούς πρόδωσαν την ψήφο σας και πετάτε τους στο καλάθι των αχρήστων της Ιστορίας.
Μην δείξετε έλεος σε όσους έκλεψαν τα χρήματα σας και έχουν το θράσος να λένε «δεν θα συγκαλύψουμε κανέναν και θα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους κλέφτες» είτε «μαζί τα φάγαμε» χωρίς να ανοίγουν τις δικές τους τσέπες για έλεγχο.
Η Ιστορική εξέλιξη μόνο κάποιος καθυστερημένος μοιρολάτρης θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι προσδιορίζεται από δυνάμεις άγνωστες και πάνω από τις δικές μας, οι συνιστώσες και οι αλληλεπιδράσεις των δυνάμεων όσων πραγμάτων καταλαμβάνουν χώρο στο σύμπαν γράφουν την ιστορία του επομένου κλάσματος του χρόνου.
Η πάλη ανάμεσα στο καλό με το κακό το θετικό με το αρνητικό το φως με το σκοτάδι λέγεται ζωή. Όταν δεν υπάρχει πάλη-αντίθεση, δεν υπάρχει ζωή.
Πάντα θα υπάρχουν πρώτοι μεταξύ ίσων για να υπάρχει εξέλιξη. Για να συνεχίσει να γράφεται ιστορία. 
Όταν ακούω να μιλάνε για πλήρη ισότητα μου έρχεται στο νου μόνο μια λέξη Θάνατος. Όταν λέω πως η πλήρη ισότητα στην κυριολεξία σημαίνει αλληλοεξουδετερώσει δυνάμεων, τότε αρχίζουν να μου βάζουν τα αλλά, το πώς θα πρέπει, και τι εννοούν.
Τελικά ποτέ δεν λένε αυτό που πιστεύουν και αυτό που εννοούν. 
Κανένα Πολιτικό Σύστημα δεν πέτυχε γιατί σε όλα δεν υπήρχε όλη η Αλήθεια για το τι εννοούν, γιατί απευθυνόταν σε όντα φτιαγμένα από αντίθετα που κατασκευαστικά δεν μπορούν να λειτουργούν σαν όμοια, γιατί όποια από αυτά ευνοούσαν τη δημιουργία ισχυρών και αδυνατών πάντα ή ο ένας ή ο άλλος έχανε τον έλεγχο. Καμιά ιδέα καμία θρησκεία κανένα σύστημα δεν είναι αμετάβλητο και σταθερό όλα αλλάζουν τροποποιούνται πεθαίνουν και γέννιουνται νέα. 
Ήρωας είναι αυτός που πεθαίνει για μια ιδέα για έναν στόχο πριν τον δει να πραγματώνεται. 
Τα πολιτικά συστήματα έκαναν τον κύκλο τους ο καιρός για ένα νέο έφτασε .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ