Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο πρώτος νεκρός - Βάφουν τα χέρια τους με αίμα

πηγή:defencenet.gr
Ο πρώτος νεκρός - Βάφουν τα χέρια τους με αίμα

 τελευταία ενημέρωση18:30 ΣΚΑΙ στο τέλος της ανάρτησης                 
 (Ανανέωση 17.50) Ο πρώτος νεκρός: Ξεψύχησε ο βαριά τραυματισμένος 53χρονος οικοδόμος διαδηλωτής που είχε μεταφερθεί στον "Ευαγγελισμό με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κάποιοι λένε ότι έπεσε από ένα ικρίωμα, κάποιοι άλλοι ότι κτυπήθηκε από τα ΜΑΤ και κάποιοι τρίτοι ότι δέχτηκε πέτρα κουκουλοφόρων.


Ο 53χρονος άντρας ήταν οικοδόμος στο επάγγελμα και μέλος του ΠΑΜΕ. Στον "Ευαγγελισμό εξακολουθούν να καταφθάνουν τραυματίες που έχουν δεχτεί πέτρες στο κεφάλι απόμκουκουλοφόρους-προβοκάτορες. Μάλλον δικό τους θύμα είναι και ο νεκρός.
Η ουσία είναι ότι μετράμε τον πρώτο νεκρό και τον τέταρτο συνολικά από τότε που η κυβέρνηση "έδεσε" την χώρα με το Μνημόνιο. Πόσοι ακόμα για να σπάσουν οι αλυσίδες;
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξακολουθεί ο πόλεμος στο Σύνταγμα. Ομάδες προβοκατόρων-κουκουλοφόρων στη συμβολή Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, φόρτωσε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ με ένα "νταμάρι" πέτρες από μάρμαρα που ξήλωσαν προηγουμένως από τη Φιλλελήνων 1, φόρεσαν τις κουκούλες και κατευθύνθηκαν  προς την πλατεία. 
Πάντως ο διαδηλωτής που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις φαίνεται ότι έπεσε από ένα ικρίωμα και δεν κτυπήθηκε

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αναρχικών έσπασε την ανθρώπινη αλυσίδα που είχει σχηματίσει το ΠΑΜΕ, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμη και βόμβα μολότοφ μέσα στο πλήθος. Την ίδια στιγμή, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συνεχίζουν να ρίχνουν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση.

------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 16:00) Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στον Ευαγγελισμό διαδηλωτής που χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των αιματηρών συμπλοκών στην πλατεία Συντάγματος. Μέχρι στιγμής ο βαριά τραυματισμένος διαδηλωτής δεν έχει διευκρινιστεί  εάν χτυπήθηκε από  άνδρες των ΜΑΤ ή από τους κουκουλοφόρους-προβοκάτορες οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διασπάσουν τον κλοιό ασφαλείας του ΠΑΜΕ  έριξαν  βροχή από πέτρες και μολότοφ μέσα στους διαδηλωτές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 15:45) Για την ώρα οι συγκρούσεις φαίνεται πως έχουν σταματήσει καθώς οι κουκουλοφόροι έχουν αποσυρθεί προς την Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου και τις δυνάμειος των ΜΑΤ να έχουν πάρει θέση στην κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ και οι υπόλοιποι διαδηλωτές να έχουν αποσυρθεί στην επάνω πλευρά όπου και ο κύριος όγκος της διαδήλωσης 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος. Ομάδες κουκουλοφόρων προβοκατόρων συγκρούονται από τις 2:30 το μεσημέρι με ομάδες του ΠΑΜΕ, ενώ η Αστυνομία είναι απλός παρατηρητής. Οι συγκρούσεις περιλαμβάνουν πετροπόλεμο, βόμες μολότοφ, ομαδικά ντου, λινταρίσματα όσων έτυχαν να μείνουν πίσω και άλλα απίστευτα. Αυτή τη στιγμή οι μάχες, γιατί περί αυτού πρόκειται, διεξάγονται στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και η κατάσταση είναι προς το παρών ανεξέλεγκτη.
Νωρίτερα τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει  στο Σύνταγμα με τις γνωστές ομάδες με τις κουκούλες -200 περίπου άτομα- να επιτίθενται σε διμοιρία των ΜΑΤ απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Η Αστυνομία αν και κάνει περιορισμένη χρήση δακρυγόνων εντούτοις η ατμόσφαιρα είναι και πάλι αποπνιχτική καθώς είναι ήδη επιβαρημένη από τις χθεσινές ρίψεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

18:30 ΣΚΑΙ
Ο άτυχος εκλιπών σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ευαγγελισμού μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμούς στο νοσοκομείο και ο θάνατος του προήλθε από καρδιακή προσβολή χωρίς να έχει τραύματα.
Ήταν αναπληρωτής γραμματέας Σωματείου οικοδόμων 53 χρόνων.
ΣΣ Πολύ βολικό για να είναι αληθινό! Σίγουρα αργότερα θα μάθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ