Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Μίκας Ιατρίδη από την Κω σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα.

pressoffice@iatridi.gr

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, από την Κω όπου βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς αποτέλεσε την προσωπική επιλογή του κ. Παπανδρέου για το συγκεκριμένο αξίωμα και με την ψήφο των συμπατριωτών μας αναδείχτηκε στο συγκεκριμένο θώκο.
Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμαρχος Ρόδου εμφανίζει μια επαναστατική διάθεση ενάντια στο κόμμα του και αποστέλλει αλληλογραφίες με θέμα το ενδεχόμενο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, μιλώντας μάλιστα για έντονη φημολογία.
Βέβαια, ως βουλευτής ο οποίος ψήφισε το Μνημόνιο, θα όφειλε να γνωρίζει ότι σε αλλεπάλληλες εκθέσεις του το Δ.Ν.Τ. αναφέρεται στην ανάγκη κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο.
Στις επιστολές του, ο κ. Κουσουρνάς, αναφέρει, και καλώς κάνει, όλα τα αυτονόητα επιχειρήματα για τη διατήρηση του καθεστώτος αυτού. Με άλλα λόγια, είναι σαν να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση του και το κόμμα του δεν γνωρίζουν το αυτονόητο.


Μήπως όντως, ο Δήμαρχος Ρόδου φοβάται ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στο Αιγαίο και προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του;
Είναι δυνατόν, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών να ζητά υπόμνημα για κάτι το οποίο εφαρμόζεται επί πολλά χρόνια και η αναγκαιότητα εφαρμογής του αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Να σταματήσουν, λοιπόν, να κοροϊδεύουν τους νησιώτες σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, γιατί ο τελευταίος παραλήπτης της επιστολής του κ. Κουσουρνά, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Οικονόμου έχει πει σε μένα προσωπικά στη Βουλή ότι οι νησιώτες είμαστε προνομιούχοι και αναρωτήθηκε πόσα άλλα προνόμια θέλουμε να μας δώσουν!
Δηλαδή, τα τελευταία δυο χρόνια που ισοπεδώνονται τα νησιά μας και οι κάτοικοι τους, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι νησιώτες είμαστε … προνομιούχοι και δεν πειράζει αν καταργηθούν και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές, που η φοροκαταιγίδα του ΠΑΣΟΚ στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, στα εύκολα θύματα δηλαδή, συνεχίζεται με περισσότερη ένταση, πολιτικοί που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ οφείλουν όχι μόνο να πουν την αλήθεια στους νησιώτες αλλά και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να αποτρέψουν την εφαρμογή μιας καταστροφικής επιλογής για  τα νησιά μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ