Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Στον Πειραιά γκρεμίζεται ο μεσαίωνας του μνημονίου. Με εθελοντική δράση, επαναλειτουργούν τα δημοτικά πολυϊατρεία!

       Αν και ποτέ μου δεν το συμπάθησα αυτόν τον Άνθρωπο! από τότε που ανάλαβε τα καθήκοντα του στο Δήμο Πειραιά, και να διαβάζω μέσα από τις αναρτήσεις των blog την δραστηριότητά του, οφείλω να ομολογήσω ότι ο άνθρωπος έχει ικανότητες και όρεξη να πετύχει πολλά για το Δήμο και τους Δημότες του.
       Θεωρώ ότι  αυτή την ανάρτηση δεν έπρεπε να την προσπεράσω όπως έκανα με πάρα πολλές άλλες που αναφέρονταν στο Δήμαρχο και τα έργα του, γιατί εκτός από τη δική του πρωτοβουλία αξίζουν συγχαρητήρια και στους γιατρούς που συμμετέχουν εθελοντικά για να προσφέρουν υπηρεσίες σε πολίτες που τις έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μπράβο σε όλους τους!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Στον Πειραιά γκρεμίζεται ο μεσαίωνας του μνημονίου. Με εθελοντική δράση, επαναλειτουργούν τα δημοτικά πολυϊατρεία!


Ο Ελληνικός λαός διαθέτει αρετές σπάνιες που τον έκαναν να ξεχωρίσει στην παγκόσμια ιστορία. Η κυριότερη μπορεί να συνοψιστή στην λέξη “φιλότιμο”. Ένα αμάλγαμα αλτρουϊσμού, ανιδιοτέλειας και πίστης που οδηγεί σε μία ηρωϊκή στάση ζωής και προσφοράς που τιμήθηκε από ιστορικές φυσιογνωμίες διεθνούς εμβέλειας.
Οι πράξεις υπέρβασης όμως δεν γίνονται ως απόρροια υπακοής. Ο Έλληνας δεν δημιούργησε ποτέ ως “υπήκοος”, αφού έχει μία έμφυτη τάση προς την “Πειθαρχία” με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Πρέπει να πείθεται της (όποιας) αρχής και τότε δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Δεν είναι τυχαίο πως η μεσαιωνική επιβολή του μνημονίου απαιτούσε τυφλή υπακοή. Προπαγάνδα αναξιοπρέπειας, καλλιέργεια ενοχικών συνδρόμων από τα ΜΜ”Ε”, καταστολή και αφαίρεση κεκτημένων δεκαετιών και έλλειψη διαλόγου. Ο Έλληνας έπρεπε να μετατραπεί σε άβουλο υπήκοο ώστε να απωλέσει κάθε δυνατότητα αντίστασης, κάθε διάθεση δημιουργίας. Βλέπετε, ο Έλληνας θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιαδήποτε κρίση, να κάνει θυσίες ουσίας εάν η κεντρική εξουσία έπειθε με την ειλικρίνεια της ηθικής και των προθέσεων της.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Πειραιάς του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο άνθρωπος που κατάφερε έμπρακτα να εμφυσήσει την εμπιστοσύνη σε συνεργάτες και δημότες. Όταν είσαι δίπλα στον εργάτη καθαριότητας με ειλικρίνεια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Όταν ο ίδιος δίνεις το παράδειγμα της διαφάνειας αποτρέπεις την ασυδοσία στα οικονομικά. Όταν πείθεις για την υπερκομματική σου κατεύθυνση, τότε αποκτάς την διακομματική συναίνεση. Και ο Μιχαλολιάκος στον Πειραιά πείθει καθημερινά, γι’ αυτό κερδίζει τις μάχες.
Διότι οι Γιατροί που ενεργοποιήθηκαν για να επαναλειτουργήσουν τα ιατρεία που έκλεισαν από την μνημονιακή βαρβαρότητα, δεν είναι όλοι ψηφοφόροι του Μιχαλολιάκου. Αντίθετα, κάποιοι πολιτεύθηκαν με άλλες παρατάξεις, ήταν αντίπαλοι είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην αυτοδιοίκηση. Συσπειρώθηκαν όμως στο κάλεσμα ενός πολιτικού ηγέτη που έχει αποδείξει ότι βάζει την Πόλη στην κορυφή της πυραμίδας των πολιτικών αξιών που πρεσβεύει. Και έδειξαν για άλλη μία φορά τον δρόμο εξόδου από την κρίση. Χωρίς προστάτες και μπάστακες, χωρίς τρόικες και ιδιοτέλεια. Αθόρυβα και χωρίς έπαρση, όπως υπαγορεύει η πολιτική υπευθυνότητα και η αξιοπρέπεια των πολιτών.
Εάν είχαμε οποιαδήποτε ψευδαίσθηση για τις αγνές προθέσεις της κυβέρνησης, θα τους παραπέμπαμε στον Πειραιά για σεμινάρια. Δυστυχώς αυτοί έχουν αναλωθεί στην απέλπιδα προσπάθεια αποσιώπησης του πολιτικού δρόμου που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή. Υπό άλλες συνθήκες, αυτός ο θρίαμβος πολιτικής και πολιτών θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις των “8″ για να αποτελεσει παράδειγμα προς μίμηση. Όπως ο αγώνας της άξιας Ελληνίδας Πασχαλίνας Καλαγιά, που βγήκε νικήτρια από την σοβαρότατη περιπέτεια υγείας που είχε και συνεχίζει την μάχη για τους ανθρώπους που την τίμησαν για πολλοστή φορά με την ψήφο τους.
Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος για αυτή την εξέλιξη:
«Αυτό που χρειάζεται ο Πειραιάς  και ιδιαίτερα οι λαϊκές περιοχές του Πειραιά είναι αστικού τύπου κέντρα υγείας, τα οποία όφειλε να έχει η χώρα από τότε που καθιερώθηκε το ΕΣΥ και δεν τα έχει. Ασφαλώς επιβάλλεται στην λογική του εθελοντισμού, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, αλλά και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, να τα οργανώσουμε σε κάθε συνοικία, σε κάθε Διαμέρισμα.
Είναι σαφές ότι ο Δήμος δεν δικαιούται να ανανεώσει συμβάσεις που έληξαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ίδιους τους γιατρούς που είχαν τη σύμβαση και δέχονται να συνεχίσουν να εργάζονται εθελοντικά. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα φτιάξουμε ένα δίκτυο εθελοντισμού που θα στηρίζεται στην αγάπη και όχι στην πολιτική προβολή του αποτελέσματος που εξαθλιώνει τους δέκτες υπηρεσιών. Θα δίνουμε φαγητό στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη,  με σεβασμό στην αξιοπρέπεια τους. Θα τους το στέλνουμε στο σπίτι τους, μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και χωρίς να το  καταλαβαίνει κανείς».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Πασχαλίνα Καλαγιά, τόνισε:
«Το πολυιατρείο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα δεν πρόκειται να κλείσει, θα λειτουργήσει ξανά. Έληξαν οι συμβάσεις των γιατρών και έχουμε πάρει απόφαση τα πολυιατρεία να υπαχθούν στην αρμοδιότητα της  δημοτικής  επιχείρησης. Οι γιατροί ετησίως στοίχιζαν 60 χιλιάδες ευρώ. Είναι πάρα πολλά χρήματα για τους γιατρούς που εργάζονταν    από το πρωί έως το μεσημέρι. Είπαμε να λειτουργήσουν τα πολυιατρεία υπό την αιγίδα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.. Να είναι υπεύθυνη η δημοτική επιχείρηση και να εργάζονται οι γιατροί με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει ξανά το πολυιατρείο στην Ε ΄ Δημοτική Κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ